آستارا- ایرنا- رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان گیلان از جمع‌آوری کمک مالی ۵۵ میلیارد ریالی توسط این ستاد در قالب نذورات مردمی در یک سال گذشته در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید دوهندو روز چهارشنبه در جلسه ستاد بازسازی عتبات عالیات آستارا گفت: سرانه تعیین شده برای جمع‌آوری کمک به بازسازی عتبات عالیات در سال گذشته دست‌کم ۷۵ هزار ریال بود که امسال این مبلغ به ۱۲۵ هزار ریال افزایش یافته است.

وی افزود: با توجه به سرانه مورد اشاره، ستاد بازسازی عتبات عالیات گیلان متعهد شده است که در سال جاری ۳۲۰ میلیارد ریال کمک مردمی از این استان جمع‌آوری کند که سهم شهرستان آستارا ۱۰ میلیارد ریال تعیین شده است.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات گیلان با تاکید بر لزوم حفظ شعائر اسلامی، بیان کرد: باید از ظرفیت اجتماع‌های مختلف از جمله کنگره بزرگداشت هشت هزار شهید و خانواده شهدای استان برای کمک به این ستاد استفاده شود.

وی اضافه کرد: مردمی که نذری می‌دهند، با عشق و علاقه قلبی انجام می‌دهند و در واقع این کار به طور کامل داوطلبانه است ولی باید مسئولان ستاد بازسازی عتبات عالیات هم فضا را آماده کنند و کمک‌ها را به این سمت و سو هدایت نمایند.

دوهندو اظهار کرد: بخش صنعت و کارخانه‌ها، آموزش و پرورش و مدرسه‌ها، جهاد کشاورزی و کشاورزان، گمرک و گردشگری همچنین ظرفیت اداره‌ها و نهادها، مسجدها و پایگاه‌های بسیج محله‌ها، دانشجویان و دانش‌آموزان باید برای جذب کمک‌های بیشتر به ستاد بازسازی عتبات عالیات مورد توجه قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: مردم گیلان به لحاظ پیشینه و علاقه به ارزش های دینی و اسلامی و پیوند ناگسستنی با ائمه اطهار (ع) دارند که در برهه ها و مناسبت های مختلف نشان دادند باید به تقویت ستاد بازسازی عتبات عالیات به عنوان نهادی مردمی کمک کنند.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات گیلان گفت: افرادی هستند که در صورت تبلیغ مناسب می‌توانند به ستاد جذب شوند و هر یک بخشی از کار را حتی در حد یک خشت بر عهده بگیرند که در این راستا اعضای ستاد بازسازی عتبات عالیات به ویژه در بحث فضای مجازی و مسائل فرهنگی باید ورود کنند تا افراد و قشرهای مختلف را جذب نمایند.

وی افزود: ستاد بازسازی عتبات عالیات گیلان تفاهم‌نامه‌هایی با دیگر اداره‌ها و نهادهای استانی از جمله سپاه، اوقاف، آموزش و پرورش، میراث فرهنگی و ورزش و جوانان دارد که باید پیگیری شود تا با ظرفیت هر یک از آنها و جذب کمک‌هایی هر چند اندک کارهای بزرگی انجام داد.

دوهندو با اشاره به اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات مردم‌پایه است، بیان کرد: استان گیلان در بحث جذب نذرها و کمک‌های مردمی به عتبات عالیات جایگاهی ویژه دارد که امید می‌رود شهرستان آستارا نیز با کمک مردم و مسئولان در این بحث جایگاهی ویژه پیدا کند و ارتقا یابد.

وی اضافه کرد: باید کاری کنیم که آستارا به عنوان یک شهرستان نمونه استان گیلان در بحث کمک به بازسازی عتبات عالیات معرفی شود؛ برای این مهم باید ستادی در شهرستان تشکیل شود و سوای مسئولان، شخصیت‌های اثرگذار منطقه نیز در رتق و فتق امور این ستاد به‌کار گرفته شوند.

کمک ۸۰۰ میلیون ریالی مسئولان آستارا به ستاد بازسازی عتبات عالیات

فرماندار آستارا نیز در این نشست گفت: اساس کار در بازسازی عتبات عالیات بر پایه باورها است و جامعه بزرگ مسلمانان شیعه این شهرستان مرزی در کنار برادران اهل سنت نسبت به ائمه اطهار (ع) الفت و علاقه خاصی دارند و بر اساس آن در برنامه‌ها و مناسبت‌های مذهبی گوناگون شرکت می‌کنند.

عنایت رضایی‌پور افزود: شهرستان آستارا ظرفیت خوبی در این عرصه دارد و مسئولان در کنار پیگیری مسائل و مسئولیت‌های اداری باید توجهی ویژه به حفظ اثرهای معنوی و کمک به بازسازی عتبات عالیات داشته باشند.

وی با اشاره به مقبره امامزادگان و شهدا در استان و شهرستان و در سطح بین‌المللی آرامگاه‌ها و فضاهای زیارتی امامان معصوم (ع) که بسیاری در کشور عراق واقع شدند، بیان کرد: برنامه‌ریزی شده است که مردم خوب ما از این موهبت برخوردار شوند و در کنار جمع‌آوری نذورات برای بازسازی‌ها، کار خرید لوازم و وسایل در کنار تامین نیروی کار هم از کشور انجام شود.

فرماندار آستارا تصریح کرد: دشمنان به ویژه در چند سال گذشته تلاش‌های بسیار زیادی را از جمله در فضای مجازی برای ایجاد شبهه در بین مردم و از جمله جوانان در حوزه مسائل اعتقادی و ارزش‌های انقلابی انجام دادند اما این وظیفه ما است که با توجه به عمق باورهای مذهبی و علاقه به ائمه معصومین (ع) در این زمینه گام برداریم.

وی اضافه کرد: فعالیت در ستاد بازسازی عتبات عالیات کاری عملیاتی و میدانی است و باید دست اندرکاران این ستاد در صحنه باشند تا نسبت به جلب اعتماد و جذب کمک‌های مردمی اقدام کنند به ویژه که آستارا ظرفیت خوبی در این عرصه دارد.

رضایی‌پور عنوان کرد: بزرگان و افراد دست و دلباز زیادی در آستارا هستند که می‌توان از ظرفیت آنها برای کمک به بازسازی عتبات عالیات استفاده کرد اما باید شرایط بیش از پیش فراهم شود و مدیران هم کمک کنند تا سهمی ویژه در عمق‌بخشی به باورها و افزایش کمک‌ها به ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان داشته باشند.

وی بیان کرد: مسئولان دستگاه‌ها و نهادهای مختلف آستارا از حساب‌های شخصی خود در جریان این نشست ۸۰۰ میلیون ریال به ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان کمک مالی انجام دادند؛ نخستین شخص هم مدیر آموزش و پرورش آستارا بود که چکی با مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال اهدا کرد که نشان از ظرفیت ویژه منطقه دارد که باید به آن توجهی ویژه صورت گیرد.

آرمین لطف‌اللهی در پایان این نشست به عنوان سرپرست ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان آستارا معارفه شد.

شهرستان مرزی بندر آستارا که حدود ۹۵ هزار نفر جمعیت دارد، در غربی‌ترین نقطه استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت واقع شده است.