به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی جاودان روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت (۹تا ۱۵ اردیبهشت) افزود: با وجود برخی محدودیتها و چالشها، دانشگاه علوم پزشکی از تمامی توان خود برای خدمت رسانی حداکثری استفاده کرده و منابع مالی، تجهیزاتی و علمی و انسانی را بر اساس شدت نیاز و اولویتبندیها بهکار میگیرد.
وی بهرهبرداری از سه بیمارستان همچون کودکان بندرعباس، ۱۶۰ تختخوابی میناب و ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس در سال جاری را از اولویت های اجرایی و عمرانی مهم دانشگاه علوم پزشکی اعلام و اضافه کرد: تکمیل بنای فیزیکی این بیمارستانها حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
جاودان اجرای طرح پزشک خانواده در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر طی سال جاری را از دیگر برنامه های مهم اعلام کرد.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری با تایید کمبود برخی اقلام دارویی مانند سرم یکی از دلایل آن را تجویز و مصرف بیش از حد نیاز دانست و خاطرنشان کرد: طی اسفندماه سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار بطری سرم در داروخانه ها و مراکز درمانی استان توزیع و مصرف شده است.
به گفته دکتر جاودان مجموع مصرف سرم طی سال گذشته در استان بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بطری بوده که با توجه به جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری استان رقم بالایی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن تاکید بر ضرورت ارتقای سطح ارائه خدمات، اظهار کرد: دلیل برخی نارضایتی ها کمبود نیروی انسانی است و به عنوان مثال تعداد پرستاران در هرمزگان حدود یک سوم میانگین کشوری است که به معنای کارکرد سه برابری هر پرستار برای جبران این فاصله است.
جاودان یکی از موارد نگران کننده هرمزگان در مقطعی فعلی را تب دُنگی اعلام کرد که پاکستان با آن درگیر بوده و از همین مسیر به هرمزگان نیز وارد می شود.
وی خاطرنشان کرد: هرچند آمار دقیقی از میزان شیوع این بیماری در کشورهای عربی منطقه منتشر نمی شود، اما شواهدی از موارد ابتلا در این کشورها موجود است که آنها نیز با هرمزگان رفت و آمدهای مرزی دارند.
کاهش نگران کننده حساسیتها درباره کرونا
جاودان در پاسخ به پرسش دیگری درباره قرار گرفتن کیش و هرمز در فهرست شهرهای قرمز کرونایی و افزایش موارد ابتلا در استان گفت: دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه پیگیری ها و نامه نگاری های برون سازمانی را به طور پیوسته با سایر نهادهای مرتبط انجام می دهد اما به نظر می رسد حساسیت ها در این باره کمتر شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: کمتر شدن شدت بیماری و بالا نبودن تعداد فوتی ها می تواند از دلایل این کاهش حساسیت ها باشد.
وی به مردم توصیه کرد: در محل های سرپوشیده حتما از ماسک استفاده کنند و تزریق دُز یادآور واکسن کرونا را فراموش نکنند.