تهران- ایرنا- جایزه ویژه جشنواره ملی طعم امید مسابقه آشپزی ویژه معلولان، به سید فوآد آزادی جوان سندرم داون برای پخت زرشک پلو با مرغ اهدا شد.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایرنا، جشنواره ملی طعم امید شامل مسابقه آشپزی ویژه معلولان به عنوان رویداد مشترک دو میز تخصصی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شامل میزهای گردشگری خوراک و گردشگری دسترس‌‎پذیر با حضور مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی برگزار و افراد برگزیده معرفی شدند.

طبق نظر داوران حاضر در مسابقه آشپزی معلولان سه نفر برتر این رویداد معرفی شدند:

نفر اول؛ اکرم عطار مقدم دارای معلولیت جسمی حرکتی با پخت غذای کته شامی کباب رودباری

نفر دوم؛ لیلا حاجی‌زاده دارای آسیب نخاعی با پخت غذای قیمه‌نثار قزوین

نفر سوم؛ هانیه کارپیشه دارای آسیب نخاعی با پخت کلم پلو شیرازی

جایزه ویژه این مسابقه به سید فوآد آزادی با معلولیت سندرم داون و پخت غذای زرشک پلو با مرغ اهدا شد.

کته شامی کباب رودباری

در این رویداد ۹ گروه از افراد دارای معلولیت در بخش‌های آسیب‌های نخاعی، سندرم داون و معلولیت‌های جسمی و حرکتی با آشپزی غذاهای متنوع با یکدیگر به رقابت پرداختند.

قیمه نثار قزوین

پخت غذاهایی از جمله زرشک پلو با مرغ، کلم پلو شیرازی، کته و شامی کبابی رودباری، قلیه ماهی، کیک مرغ و غیره که زمان تهیه آنها بین ۴۵ تا یک ساعت است توسط شرکت‌کنندگان در این رویداد تهیه شدند.

کلم پلو شیرازی

برترین‌های این رقابت امکان حضور در رویداد بین‌المللی حوزه گردشگری را خواهد یافت.

بیشتر بخوانید

معلولان در مسابقه آشپزی رقابت می‌کنند

جشنواره طعم امید مستمر برگزار می‌شود

سیدمصطفی فاطمی فیروزآبادی مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور در جشنواره ملی طعم امید گفت: این رویداد متشکل از مسابقه آشپزی ویژه معلولان و با همکاری و تعامل دو میز تخصصی گردشگری خوراک و گردشگری دسترس‌‎پذیر با هدف ایجاد انگیزه، امیدبخشی و ارتباط افراد معلول با حوزه‌های متنوع صنعت گردشگری برگزار شد.

وی جشنواره طعم امید را آغازی برای ارتباط مستمر و دوسویه میان میزهای تخصصی گردشگری عنوان کرد و گفت: یکی از اقدامات مهم دفتر توسعه گردشگری داخلی از سال گذشته تا کنون تشکیل فدراسیون و میزهای تخصصی گردشگری و به تبع آن برگزاری رویدادهای متنوع بوده است، حضور فعالان میز توانمندسازی در جشنواره ملی طعم امید شامل مسابقه آشپزی را گامی در راستای آشنایی با غذاهای متنوع استان‌های کشور و به دنبال آن رونق گردشگری داخلی عنوان کرد.

جشنواره ملی طعم امید که قرار است به صورت مستمر با برنامه‌های متنوع دیگر در سال جاری تداوم داشته باشد با ایجاد انگیزه و انرژی‌بخشی به افراد دارای معلولیت، ارتقای خودباوری آنها را به دنبال خواهد داشت.

میز گردشگری دسترس‌پذیر

به گزارش ایرنا، برخورداری برابر همه شهروندان یک جامعه حتی گروهی که شرایط خاص دارند مانند معلولان یا سالمندان از امکانات و ظرفیت‌های گردشگری کشور به عنوان بخشی از حقوق شهروندی آنها است. این حق یکی از محورهای اصلی مطالبات و در اسناد بالادست حقوقی کشور مانند قانون حمایت از حقوق معلولان و آیین‌نامه‌های اجرایی آن، منشور حقوق شهروندی، قانون تصویب پیمان‌نامه جهانی حقوق افراد دارای معلولیت و همچنین اسناد حوزه سالمندان مورد تأکید قرار گرفته است.

با این وجود تحقق این الزام و حق این گروه از شهروندان به دلیل وجود موانع مختلف از جمله مشکلات زیرساخت‌های فنی، عدم اجرای کامل ضوابط دسترس‌پذیری ساختمان‌ها و اماکن گردشگری، عدم آموزش‌های لازم منابع انسانی فعال در بخش گردشگری و حمایت‌های اقتصادی تاکنون محقق نشده است.

در راستای حل این مشکلات و پاسخ‌گویی به حق دسترسی شهروندان دارای معلولیت و سالمندان به امکانات گردشگری، دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با دعوت از مسئولان بخش‌های مختلف دولتی تاثیرگذار در بخش گردشگری، نمایندگان تشکل ‌های فعال افراد دارای معلولیت و نمایندگان تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی بخش خصوصی، میز تخصصی گردشگری دسترس‌پذیر را تشکیل داده است.

گردشگری خوراک یکی از انواع گردشگری است که می‌تواند نقش مهمی در جذب گردشگران داشته باشد. این نوع گردشگری به آداب و رسوم و فرهنگ هر کشوری مرتبط است و برای بازدیدکنندگانی که از سایر کشورهای جهان با فرهنگی متفاوت به این کشورها قدم می‌گذارند و آماده تجربه فرهنگ و رسوم غذاهای آنان هستند، جذابیت دارد. هم اکنون گردشگری غذا در دنیا بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار درآمد دارد.

زیتون پرورده منتخب بهترین غذای وگان (گیاهی) در فهرست صد کشور جهان

میز گردشگری خوراک

گردشگری خوراک به دنبال تجربه‌های منحصر به فرد و به یادماندنی خوردن و نوشیدن، چه در نزدیک و چه در دور است. گردشگری خوراک می‌تواند خود به عنوان یک رسته انگیزشی متفاوت در گردشگری، تورهای خاص خود را داشته باشد. تورهای آشپزی و بسته‌های مسافرتی می‌توانند شامل طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مربوط به آشپزی، نمونه‌برداری غذا، روندهای غذایی، نوشیدنی و پخت باشد.

علاوه بر هفته‌های رستوران در شهرهای مختلف، رویدادهای گردشگری خوراک و مسابقات آشپزی، گردشگری آشپزی شامل تجربیات آشپزی مانند تورهای تولید مواد غذایی و فرآوری آن، گشت در رستوران‌ها و کارخانه‌های تولید غذا، کنفرانس‌ها و رویدادها با متخصصان آشپزی و نویسندگان کتاب‌های آشپزی و چشیدن غذاهای قومی است. هدف گردشگری خوراک آشنایی با فرهنگ غنی یک کشور، ایجاد لذت و تجربه خوب و الهام بخشیدن به علاقه‌مندان به غذا و نوشیدنی است و در عین حال به مسافر فرصتی می‌دهد تا جامعه محلی را کشف کند و در مورد روند غذاهای محلی، تکنیک‌های آشپزی و تاریخچه غذا بیاموزد. مسافران می‌توانند این کار را با شرکت در یک تجربه غوطه‌وری فرهنگی در مقاصد منتخب در سراسر جهان انجام دهند.

سال گذشته میز گردشگری خوراک با ۴ زیرمجموعه تخصصی خوراک ایرانی، خوراک ملل، نان و شیرینی و گرم‌نوش و سردنوش با مشارکت فعال بخش خصوصی و فعالان این حوزه تشکیل شد تا با دستاوردهای حاصل گام‌های جدی به سوی رونق گردشگری موضوعی در ایران برداشته شود.