رشت _ ایرنا _ مدیرعامل آب منطقه ای گیلان‌ گفت: در زمان حاضر ذخیره آب سد سفیدرود به ۷۰۲ میلیون مترمکعب رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۱۲۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، وحید خرمی، عصر روز یکشنبه در جلسه حفاظت از منابع آب در شهرستان رودبار که با حضور اسدالله عباسی استاندار گیلان برگزار شد، اظهار کرد: دهم اردیبشهت سال گذشته ۸۲۵ میلیون مترمکعب و سال ماقبل آن هزار و ۳۲ میلیون مترمکعب آب در سدسفیدرود ذخیره شده بود.

وی با بیان اینکه این کاهش ذخیره آب سدسفیدرود را باید در آغاز کار کشاورزی جبران کنیم، یادآور شد: با توجه به کاهش آب سدسفیدرود باید به کشاورزان اطلاع رسانی های لازم صورت گیرد تا بر اساس تقویم زراعی کشت و کار را انجام دهند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گیلان اظهار کرد: در زمان حاضر ۶۰ درصد شالیزارهای داخل شبکه سدسپیدرود شخم اولیه شدند صمن اینکه از شانزدهم اردیبهشت آبگذاری ۲ شاخه از کانال ها را آغاز خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه لایروبی ۶۰۰ کیلومتر از انهار در استان گیلان انجام شد، خاطرنشان کرد: تمام ایستگاه های پمپاژ ۴۵۴ دستگاه در مدار هستند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان گیلان افزود: هیچ آب بندان خشک نشده خیلی ها از شبکه تغذیه می کنند از طرفی ضروریست تا کشاورزان با توجه به نوبت بندی کار را پیش ببرند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این جلسه گفت: با توجه به کاهش منابع آبی سدسفیدرود سال زراعی سختی داریم بنابراین توصیه های فنی و تجربه خوب سال گذشته باید مورد توجه قرار گیرد و قرارگاه جهادی آب شکل گیرد.

صالح محمدی با تاکید بر ضرورت توجه کشاورزان به تقویم زراعی در کشت و کار، اظهار کرد: در زمان حاضر شخم اولیه در بیش از ۷۰ درصد شالیزارهای گیلان انجام شد ضمن اینکه ۷.۵ درصد شالیزارها زیر کشت رفت.

وی در بخش دیگری از این حلسه با تشریح اقدامات حهاد کشاورزی گیلان برای مبارزه با آفت ملخ مراکشی در باغات رودبار، افزود: پایش و شناسایی کانون ها با فعالیت ۱۴ اکیپ از جمله اقدامات بوده ضمن اینکه تاکنون مبارزه با آفت ملخ مراکشی در ۲ هزار و ۶۴۶ هکتار از باغات رودبار انجام شده است.

به گزارش ایرنا، سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان را تامین می‌کند، این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.

بر اساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش‌ها و مصارف مختلف می‌باشد که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می شود و بیشترین بخش آب‌بر کشاورزی استان شالیزارهاست.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.