به گزارش خبرنگار ایرنا، پیمان عبداللهیفر روز چهارشنبه در شورای حفاظت از منابع آب گیلان در استانداری با بیان اینکه در این سال بیشترین غرامت به شالیکاران پرداخت شد، اظهار کرد: از مجموع پرداختیها ۴۱ میلیارد تومان به برنجکاران بابت خسارتهای مربوط به خشکسالی و بارشهای سیل آسا پرداخت شدهاست.
وی با اشاره به اهمیت بیمه محصولات و ضرورت توجه کشاورزان به این مهم از شالیکاران استان خواست تا برای بیمه اراضی شالیزاری اقدام کنند تا در صورت خسارت از مزایای بیمه بهرهمند شوند.
وی بیان کرد: کشاورزان میتوانند به مراکز شعب بانک کشاورزی، نمایندگیهای بیمه، مدیریتها و مراکز منتخب جهاد کشاورزی شهرستانهای استان مراجعه کنند.
معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی گیلان با بیان اینکه تاکنون ۲۳ هزار برنجکار استان برای بیمه محصول خود اقدام کردند، اظهار کرد: در زمان حاضر، ۱۹ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان تحت پوشش بیمه قرار گرفت.
وی بیمه محصولات کشاورزی را فرصتی برای کشاورزان به منظور بیمهگذاری محصولاتشان عنوان کرد و افزود: تامین هزینههای کشاورزان ناشی از خسارات وارده، ترغیب آنان به تولید محصولات بیشتر و امیدواربودن کشاورزان نسبت به جبران خسارتها در زمان بحران از جمله مزایای بیمه محصولات کشاورزی است.
ذخیره آب سدسفیدرود به ۶۷۰ میلیون مترمکعب رسید
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان نیز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان با تشریح وضعیت ذخیره آب سدسفیدرود گفت: هم اکنون ۶۷۰ میلیون مترمکعب آب در سد سفیدرود ذخیره شده که سال گذشته در این زمان ۷۹۰ میلیون مترمکعب و سال ماقبل آن سرریز شده بود.
وحید خرمی اظهار کرد: ذخیره سد شهربیجار نیز ۶۹ میلیون مترمکعب است که سال گذشته ۱۰۰ میلیون مترمکعب بود ضمن اینکه سدهای بالادست ۵۰ درصد آبگیری شدند.
وی با بیان اینکه مرحله اول آبگذاری کانالهای آبیاری شبکه سفیدرود از شانزدهم اردیبهشت در حوزه سمت راست و فومنات و از هیجدهم اردیبهشت هم هم کانال جهت چپ سد انجام میشود، اضافه کرد: مرحله اول آبگذاری کانالهای آبیاری شبکه سفیدرود به مدت ۱۶ روز به صورت پیوسته انجام میشود.
به گزارش ایرنا، سد سفیدرود بزرگترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان را تامین میکند.
این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.
بر اساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش ها و مصارف مختلف می باشد که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می شود و بیشترین بخش آببر کشاورزی استان شالیزارهاست.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
نظر شما