سنندج- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: در قالب طرح ویژه نظارت بهداشتی بر بازار عرضه فرآورده های خام دامی در استان ۱۴ هزار و ۴۸۰ کیلوگرم مواد فاسد و غیر قابل مصرف از چرخه توزیع و مصرف ضبط و حذف شد.

مجتبی ورمقانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این طرح به مدت ۵۳ روز و با ۱۵۰ نفر از کارشناسان و بازرسان استان در قالب ۷۶ تیم عملیاتی بصورت شبانه روزی اجرا شد.

وی افزود: در این مدت ۲۴ هزار و ۲۶۹ مورد بازدید از مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی انجام گرفت که طی آن ۵۷ تُن و ۲۵۶ کیلوگرم فرآورده خام دامی ضبط و ۴۲ تُن و ۷۷۶ کیلوگرم آن بصورت مشروط مصرف و یا عودت داده شد.

مدیرکل دامپرشکی کردستان، همکاری و هماهنگی مردم استان با مجموعه دامپزشکی و تلاش شبانه روزی تیمهای این اداره کل را رمز موفقیت دامپزشکی استان برشمرد که نتیجه آن تضمین و تایید سلامت فرآورده های خام دامی عرضه شده است.

ورمقانی ادامه داد: در این مدت ۳۵۶ مورد غیربهداشتی در بازرسی های انجام شده شناسایی و راهکارهای بهداشتی و توصیه های لازم بصورت مکتوب به متصدیان مراکز داده شد و ۶۵ نمونه جهت بررسی سلامت محصولات به آزمایشگاه اداره کل و یا آزمایشگاههای همکار سازمان دامپزشکی کشور ارسال شد.

وی گفت: ۱۳۰ مرکز که اقدام به عرضه و نگهداری فرآورده های غیر قابل مصرف و تاریخ منقضی کرده بودند به مراجع قضایی و تعزیراتی ارجاع و ۱۱ مرکز متخلف با تشخیص قضایی پلمب شد.

مدیر کل دامپزشکی کردستان افزود: در طول اجرای طرح در تمامی کشتارگاههای دام و طیور استان علاوه بر حضور مسوولان فنی بهداشتی و دستیاران آنها، ناظران بخش دولتی از ابتدا تا انتهای کشتار مستقر و بر کلیه مراحل کشتار و استحصال محصولات نظارت داشتند.

ورمقانی به کشتار ۱۵ هزار و ۷۸۶ راس دام سبک و سنگین به وزن ۱۳۱ تُن و ۷۴۰ کیلوگرم و کشتار سه میلیون و ۷۰۴ هزار و ۸۳۰ قطعه طیور به وزن هفت میلیون و ۲۰۴ هزار و ۵۴ کیلوگرم در کشتارگاههای دام و طیور تحت نظارت دامپزشکی استان اشاره کرد و گفت: در این مدت ۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلوگرم فرآورده غیر قابل مصرف در کشتارگاههای دام و ۷۱ هزار و ۴۴۵ کیلوگرم فرآورده غیر قابل مصرف در کشتارگاههای طیور از چرخه مصرف انسانی خارج و معدوم شد.

مدیرکل دامپرشکی کردستان برخورد با ۲۵ مورد کشتارغیر مجاز دام و طیور، ۱۵ مورد کشتارغیر مجاز دام، ۱۱ مورد برخورد با محموله های غیر مجاز، شناسایی سه مورد عدم رعایت ضوابط نشانه گذاری تخم مرغ و کشف و شناسایی یک مورد فرآورده با برچسب تقلبی را از دیگر اقدامات دامپزشکی در اجرای این طرح اعلام کرد.

۷۵ هزار و ۷۶۸ واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد.

از این تعداد بیش از ۳۰ هزار واحد در مرکز استان مستقر هستند که سه درصد این واحدهای صنفی را فروشگاه های متوسط و زنجیره ای تشکیل داده است.