بهگزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، آقای چانگ هوا، سفیر چین در ایران و هیات همراه از میراث جهانی شوش و چغازنبیل، آرامگاه حضرت دانیال نبی «ع» و موزه شوش و هفت تپه دیدن کرد.
سفیر چین در این سفر ضمن بازدید از موزه شوش، دفتر یادبود این موزه را امضا کرد و با ظرفیتهای میراث فرهنگی این شهرستان و تاریخ هفت هزار ساله این شهر باستانی آشنا شد.
در این دیدار که به همراه محمود عیدانی فرماندار و علی بویری رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شوش انجام شد، تمدن و پیشینه فرهنگی کهن و جاذبههای گردشگری و میراث جهانی استان خوزستان به عنوان یکی از اصلیترین مقاصد گردشگری جهانگردان شرقی و بویژه چین مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، سفیر چین همچنین در سفر به خوزستان نشستی با علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان داشت؛ چانگ هوا در آن دیدار با بیان اینکه ۲ شرکت بزرگ چینی در خوزستان طرح سرمایه گذاری دارند، از فراهم بودن ظرفیت مناسب برای سرمایه گذاری دیگر شرکتهای چینی در این استان خبر داده بود.
وی در این نشست با اشاره به رابطه خوب ۲ کشور و همچنین وجود ظرفیتهای متعدد گردشگری خوزستان، ابراز امیدواری کرد با انجام تبلیغات لازم برای جذب گردشگران به خوزستان زمینه حضور گردشگران چینی به این استان وجود دارد.
شهر باستانی شوش از مراکز تمدن قدیم از معروفترین شهرهای دنیا، پایتخت چند هزارساله تمدن عیلام و همچنین پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی بوده است.
شوش که در شمال خوزستان قرار دارد به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و آثار ارزشمند و منحصر به فرد تاریخی و مذهبی نظیر حرم دانیال نبی(ع)، آرامگاه دعبل خزاعی شاعر شهیر اهل بیت (ع)، آپادانا، آکروپل، شهر شاهی، شهر پیشه وران، کاخ اردشیر دوم، محوطه باستانی و اثر جهانی چغازنبیل در هفت تپه از مقصدهای مهم گردشگری ایران به شمار میرود.
شوش با وجود مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس، مناطق گردشگری طبیعی چون جنگل و بیشه کرخه و حرم حضرت دانیال نبی(ع) همچنین ۲ اثر ثبت جهانی چغازنبیل و محوطه باستانی یکی از مقاصد اصلی مسافران نوروزی و کاروانهای راهیان نور است.
در این شهر تاریخی عیلامیها، آشوریها، هخامنشیان، سلوکیان، پارتیان، بابلیها و ساسانیان حکمرانی داشتهاند؛ شهر باستانی شوش در استان خوزستان در جنوب غربی ایران واقع است و از حدود سال چهار هزار و ۲۰۰ پیش از میلاد مسیح، نقشی کلیدی در روابط میان بین النهرین باستان و سرزمین ایران داشته است.