شیراز-ایرنا-مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اعلام زمانبندی «ششمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی» گفت: براین اساس شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) ۱۳ تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ میزبان گروه های شرکت کننده از سراسر استان‌های کشور است.

حمیدرضا قانعی روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: آیین گشایش این جشنواره ساعت ۱۶ چهارشنبه سیزدهم اریبهشت ماه جاری در آستان حضرت شاهچراغ (ع) خواهد بود که با حضور مقامات کشوری و استانی و اجرای گروه‌های چاووشی‌خوانی استان بوشهر، چاووشی‌خوانی استان گیلان و تعزیه حضرت شاهچراغ (ع) برگزار خواهد شد.

جشنواره‌ای با محوریت مهربانی در سیره امام رضا (ع)

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد:مدح و منقبت امام رضا(ع)؛ مدح و منقبت حضرت فاطمه معصومه (س)و حضرت احمد بن موسی (ع) تحکیم وحدت اقوام ایرانی با محوریت مهربانی در سیره امام رضا (ع) از جمله اهداف جشنواره است.

قانعی یادآور شد: مراسم آیین رونمایی پوستر ششمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی در نشست خبری جشنواره برگزار شد و همچنین کارگاه ۲روزه ای نیز به میزبانی شیراز در مرکز اسناد و کتابخانه ملی اجرا شد که با هدف رشد شرکت کنندگان و با حضور اساتید این دوره میر عبدالله وطن دوست، مدرس خواننده و مولف دایره المعارف موسیقی ایرانی، بهروز مبصری موسیقدان و پژوهشگر، هدایت رضایی خواننده و موسیقیدان و دبیر جلسه اجرا شد.

تشکیل تیمی از هنرمندان خوش فکر برای بخش‌های مختلف جشنواره
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه امیدواریم با برگزاری این جشنواره بتوانیم حال خوب رضوی را به جامعه و شیراز تزریق کنیم، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که در این جشنواره در بخش اجرا رقم زده شده، تشکیل یک تیم خوب از هنرمندان فرهنگی و هنری استان فارس است و از بخش‌های دیگری که علاقمند هستیم در جشنواره برجسته شود بخش ویژه حضرت احمد بن موسی(ع) است.

وی افزود: رخداد حمله تروریستی چهارم آبان ماه در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع)، این تکلیف را برای ما پررنگ‌تر می‌کند که بتوانیم در این زمینه نقش جدی در جشنواره داشته باشیم.

اعلام برنامه‌های نخستین روز جشنواره

این مقام فرهنگی استان افزود: در ادامه نخستین روز، گروه‌هایی همچون چاووشی خوانی خسرو پرویزی از استان گیلان، دف نوازی گروه اخوان از استان کردستان، قوپوز نوازی احد ملکی از استان آذربایجان، تمبور نوازی سید تیمور محرابی از استان کرمانشاه، گروه مازرون از استان مازندران، دوتار و آواز رحمان اسلامی از استان خراسان شمالی، چاووشی خوانی ناخدا ستوده از استان بوشهر، آواز کوروش رضوانی از کهگیلویه و بویر احمد، گروه عارف از استان خراسان رضوی، گروه نجوای کتول از استان گلستان از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۲ به هنرنمایی خواهند پرداخت.

نشست علمی تخصصی جشنواره
قانعی بیان داشت: پنج‌شنبه چهاردهم اردیبهشت ماه نیز دانشگاه هنرشیراز از ساعت ۱۰تا ۱۲ به استقبال نشست علمی تخصصی جشنواره می رود و اساتید فوآد توحیدی، متین رضوان‌پور، محمدرضا عزیزی از جمله پیشکسوتان پژوهشگر حوزه موسیقی کشور هستند که در این کارگاه آموزشی به تشریح و بیان مطالب آکادمیک می‌پردازند.
وی گفت: همچنین، در همین تاریخ دیگر گروه‌های شرکت کننده اجرای برنامه دارند که می‌توان به چاووشی خوانی علی شاه حسینی از استان مرکزی، گروه زابل از استان سیستان و بلوچستان، گروه میسان از استان خوزستان، تکنوازی و تکخوانی حسین ولی نژاد از استان خراسان شمالی، گروه قاصدک از استان تهران، تک خوانی سید امین هاشمی از استان فارس، گروه یاری از استان لرستان، دوتار و آواز عبدالله امینی از خراسان رضوی، گروه پرستوهای مهاجر از افغانستان اشاره داشت.

آیین پایانی جشنواره
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در خصوص اختتامیه این جشنواره اظهار کرد: تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در غروب جمعه پانزدهم اردیبهشت ماه جاری ساعت هشت شب به استقبال آیین پایانی و اعلام برگزیدگان «ششمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی» خواهد رفت و در مراسم اختتامیه تعدادی از گروه ها به اجرای برنامه می‌پردازند و سپس برگزیدگان نیز معرفی و جوایز خود را دریافت می‌کنند.