فراخوان ششمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی اعلام شد

شیراز-ایرنا- دبیر جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی اعلام کرد: ششمین دوره از این جشنواره به میزبانی استان فارس برگزار می‌شود و آخرین مهلت ارسال آثار ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۱ است.

به گزارش ایرنا، احمد صدری چهارشنبه در نشست خبری و آیین رونمایی از پوستر ششمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی در شیراز اظهار کرد: ششمین دوره آواها و نواهای رضوی که تا سال گذشته در تهران برگزار می‌شد، امسال در شهر شیراز برگزار می‌شود.

دبیر جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی ادامه داد: بخش آواها و نواهای رضوی یکی جوانترین بخش‌های جشنواره‌ بین‌المللی امام رضا (ع) است؛ جشنواره‌ای که به صورت بسیار فراگیر در شاخه های مختلف هنری در طول سال‌های اخیر برگزار شده است.

صدری اضافه کرد: برخی از شاخه های هنری پانزدهمین و یا شانزدهمین دوره‌های خود را می‌گذرانند و بخش آواها و نواهای رضوی امسال به ششمین دوره خود رسیده است.

دبیر جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی بیان کرد: تهران مجری چهار دوره از این جشنواره بوده و یک دوره هم در دوران کرونا در استان لرستان به صورت مجازی برگزار شد. دوره جدید این جشنواره در استان فارس شهر شیراز برگزار می‌شود؛ در واقع بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) با مشارکت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به مناسبت دهه کرامت، ششمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی را برگزار می‌کند.

صدری با بیان اینکه مباحث فرهنگی و هنری تبلوری از زندگی است، گفت: مباحث فرهنگی و هنری به ویژه در بخش موسیقی بروز و ظهوری از فرهنگ و زندگی مردم در یک اقلیم است که نگاهشان به صورت مختلف به منصه ظهور می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه هر کدام از هنرها قابلیت‌های خاصی دارد و طبیعی است در بخش موسیقی این قابلیت‌ها به صورت الحان ظهور و بروز پیدا کند، گفت: جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در ایران و جهان اسلام به عنوان یکی از بسترهای زلال و جاری آفرینش‌های فرهنگی و هنری تمامی هنرمندان و فرهیختگان مشتاق آن آستان ملکوتی را به بیستمین «قرار عاشقی» فرا می‌خواند.

صدری عنوان کرد: در این جشنواره طی سه روز در خدمت موزیسین‌ها و نوازندگان مختلف کشور خواهیم بود و اجراهایی را از این هنرمندان خواهیم داشت. اجرا در این دوره به دو صورت یعنی اجرا در فضای باز و اجرا در فضای بسته انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه افتتاحیه این جشنواره در حرم شاهچراغ (ع) برگزار می‌شود، گفت: اجراها در فضاهای باز را در مکان‌های در نظر گرفته شده از سوی معاون فرهنگی هنری ارشاد از جمله بازار وکیل و سرای مشیر خواهیم داشت و برخی از اجراها در بعدازظهر را در فضاهای بسته دنبال خواهیم کرد.

دبیر جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی به بیان اهداف برگزاری این جشنواره پرداخت و گفت: ترویج اندیشه امامت و تحکیم نظام ولایت با محوریت شخصیت سیره و معارف امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی در سطح جامعه از طریق گسترش فعالیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای؛ شناسایی، معرفی و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان برتر آثار فاخر فرهنگی هنری و رسانه‌ای مرتبط با آن حضرت؛ فرآوری محتوای تولیدی جشنواره جهت انتشار در رسانه های اجتماعی و فضای مجازی؛ بسط و ترویج هنرهای آوایی با محوریت فرهنگ رضوی؛ تعامل و تبادل هنری با اقوام ایرانی در نشر نواهای مذهبی؛ حمایت از موسیقی نواحی ایران به ویژه در حوزه نواها و آواهای دینی از اهداف برگزاری این جشنواره است.

صدری بر ضرورت برگزاری نشست‌های پژوهشی در این دوره از جشنواره تأکید کرد و ادامه داد: در کنار اجراهای این دوره از جشنواره، نشست‌های پژوهشی با همکاری اساتید بخش موسیقی دانشگاه با هدف تجزیه و تحلیل موسیقیایی اقوام و همچنین کارگاه‌هایی آموزشی و پژوهشی با حضور اساتید برجسته در حیطه موسیقی‌های مذهبی کشور برگزار خواهد شد.

وی به اجرای مراسم آیینی ویژه بانوان در این جشنواره اشاره کرد و گفت: در این بخش آواهای خاص بانوان نواحی مختلف ایران در بستر فرهنگ قومی مبتنی بر فرهنگ رضوی به صورت ویژه و صرفا برای بانوان اجرا خواهد شد. همچنین تجلیل از کسانی که در فرهنگ رضوی کارهای فاخری را تولید کرده‌اند از دیگر برنامه‌ها در این جشنواره به شمار می‌رود.

صدری به موضوعات این جشنواره اشاره کرد و افزود: مدح و منقبت امام رضا (ع)، مدح و منقبت حضرت فاطمه معصومه (س) و حضرت شاهچراغ (ع)، تحکیم وحدت اقوام ایرانی با محوریت مهربانی در سیره امام رضا (ع) از موضوعات این جشنواره محسوب می‌شود.

وی در رابطه با بخشهای مختلف جشنواره گفت: بخش رقابتی آواهای رضوی شامل چاووشی خوانی پیش خوانی تعزیه در حوزه‌های موسیقی نواحی مختلف ایران و موسیقی ردیف دستگاهی ایران است و بخش غیر رقابتی شامل موسیقی نواحی مختلف ایران، موسیقی ردیف دستگاهی و اجرای موسیقی دستگاهی با محوریت امام رضا (ع)، کرال و آکاپلا، بخش ملل، مرور آثار تولید شده است.

او در خصوص مقررات شرکت در جشنواره گفت: شرکت کنندگان فقط می‌توانند در یکی از بخش‌های جشنواره شرکت کنند. نوآوری در محتوای آثار ارسالی مورد توجه هیئت داوران جشنواره قرار خواهد گرفت. حق تدوین و انتشار آثار برگزیده به نام صاحب اثر برای دبیرخانه جشنواره محفوظ است.

تشکیل تیمی از هنرمندان خوش فکر استان فارس برای بخش‌های مختلف جشنواره
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این نشست خبری اظهار داشت: امیدواریم با برگزاری این جشنواره بتوانیم حال خوب رضوی را به جامعه تزریق کنیم. یکی از اتفاقات خوبی که در این جشنواره در بخش اجرا رقم خواهیم زد تشکیل یک تیم خوب از هنرمندان فرهنگی و هنری استان فارس است. در حقیقت قرار است این جشنواره را با همکاری هنرمندان خوش فکر استان فارس در بخش‌های مختلف برگزار کنیم.

حمیدرضا قانعی ادامه داد: یکی از بخش‌هایی که علاقمند هستیم در جشنواره برجسته شود بخش ویژه حضرت احمد بن موسی(ع) است. رخداد حمله تروریستی چهارم آبان ماه در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع)، این تکلیف را برای ما پررنگ‌تر می‌کند که بتوانیم در این زمینه نقش جدی در جشنواره داشته باشیم.

وی با اعتقاد به اینکه بخش موسیقی در استان فارس جذابیت بسیاری دارد، گفت: سال گذشته در بهمن‌ماه جشنواره موسیقی اقوام را در شیراز تجربه کردیم و برگزاری این جشنواره اتفاق بسیار خوبی بود که در استان فارس رقم خورد.

این مقام مسئول یادآور شد: پررنگ شدن بخش آیینی در موسیقی عاشورایی و موسیقی رضوی جذابیت‌های بسیاری خواهد داشت و قطعا هنرمندان و مسافران استان فارس می‌توانند بهره کافی و وافی را از این بخش ببرند.

قانعی با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌های مختلف و متنوع ملی در استان‌ها باعث رونق جشنواره‌ها در مناطق مختلف کشور می‌شود؛ گفت: هماهنگی‌ها برای حضور خواننده‌ها و هنرمندان بین المللی هم صورت گرفته تا وجه بین‌المللی جشنواره حفظ شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اظهار کرد: آخرین مهلت ارسال آثار ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ خواهد بود و اعلام نتایج هیئت انتخاب آثار ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ انجام می‌شود؛ این جشنواره ۱۳ الی ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار می‌شود و تاریخ اختتامیه جشنواره نیمه دوم اردیبهشت ۱۴۰۲ خواهد بود.

در این مراسم آیین رونمایی از پوستر ششمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی برگزار شد.

به گزارش ایرنا؛ اطلاع رسانی جشنواره از طریق تارنمای شمس توس به نشانی shamstoos.ir و فرایند ثبت نام و ارسال اثر از طریق پورتال portal.shamstoos.ir انجام میشود. دبیرخانه جشنواره ضمن تاکید بر ارسال آثار از طریق پورتال جامع دبیرخانه جشنواره ها خطاب به علاقه‌مندان اعلام کرد: در صورت بروز اشکال در فرایند بارگذاری فایل میتوانید اثر خود را پس از اخذ کد رهگیری از پورتال جشنواره با فرمت MP۴ حداکثر با حجم ۵۰۰ مگابایت در قالب DVD به آدرس پستی دبیرخانه ارسال نمائید. به آثاری که به صورت پستی بعد از پایان مهلت ارسال اثر ، دریافت می گردند، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
امکان ارتباط با دبیرخانه از طریق‌ سایت: shamstoos.ir رایانامه: razavifestival.avn@gmail.comو شماره تلفن: ۳۲۲۸۰۷۹۱-۰۷۱ فراهم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha