به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، گوستاوو پترو رئیسجمهوری کلمبیا که برای نخستین بار از زمان آغاز ریاست جمهوری خود به اسپانیا سفر کرده، در گفتوگو با روزنامه ال پائیس اسپانیا تصریح کرد: گفتمانی که به مخالفت با تهاجمهای برخی کشورها علیه کشورهای دیگر میپردازد، برای ما صریح به نظر نمیرسد، چرا که همانهایی که این حملهها را رد میکنند، خود به کشورهای دیگر حمله کردهاند.
پترو تهاجمهایی که آمریکای لاتین متحمل شده است را یادآور شد و همچنین به حمله بریتانیا به جزایر مالویناس آرژانتین و حمله آمریکا به سانتو دومینگو، جزیره گرانادا و پاناما اشاره کرد.
رئیسجمهوری کلمبیا همزمان با انتقاد از رویه غرب در مورد جنگ اوکراین، با اشاره به پیامدهای منفی این درگیری برای اقتصاد کشورها، به پیشنهاد صلح لولا داسیلوا رئیسجمهوری برزیل اشاره کرد و از موضع صلحطلبانه آمریکای لاتین حمایت کرد.
پترو گفت: اروپا، ناتو را سپر خود قرار داده اما از طریق ناتو به (کشورها) حمله کرده است.
وی خاطرنشان کرد که طرفهای درگیر، روسیه و اوکراین، تنها در صورتی امکان مذاکره صلح را خواهند داشت که بلوک نظامی غرب از در نظر گرفتن کشور اسلاو به عنوان سرزمین ناتو دست بردارد؛ «اگر ما اوکراین را به عنوان سرزمین ناتو نبینیم، این جنگ به راحتی تمام میشود. آن وقت روسها و اوکراینیها شانس بیشتری برای نشستن پشت میز و پایان دادن به جنگ خواهند داشت».
پترو گفت: گفتمان حمله به روسیه، باید توسط خودشان (در واشنگتن) آغاز شده باشد زیرا ما زمانی پیشنهاد کردیم که جنایت تهاجم، جنایت علیه بشریت تلقی شود اما ایالات متحده با آن مخالفت کرد.
رئیسجمهوری کلمبیا افزود: سیاستی که باید از آن دفاع کرد، این نیست که گفته شود «این (تهاجم) بد است» و دیگری را تشویق کرد، بلکه (سیاست قابل دفاع) این است که تهاجم بینالمللی را هر کسی که انجام دهد، جرم محسوب شود. این گفتمان جدیتری خواهد بود و از حمایت آمریکای لاتین برخوردار خواهد بود زیرا سرزمینی است که متحمل تهاجم شده است.
از آغاز جنگ اوکراین، چندین کشور آمریکای لاتین از جمله کوبا، ونزوئلا و مکزیک حمایت مستقیم خود از دیپلماسی به عنوان راه حلی برای پایان درگیری در اوکراین را ابراز کردهاند.
این کشورها در این چارچوب، تحریم روسیه و ارسال سلاح به اوکراین را رد کرده و نسبت به پیامدهای اقتصادی اقدامات تنبیهی غرب برای اقتصاد جهانی هشدار دادهاند.
گوستاوو پترو رئیس جمهوری کلمبیا روز سه شنبه، دوم ماه مه (۱۲ اردیبهشت) وارد مادرید (پایتخت اسپانیا) شد و تا فردا جمعه (پنجم مه) در این کشور اقامت خواهد داشت.
اواسط آوریل (اواخر فروردین) لولا داسیلوا رئیسجمهوری برزیل پیشنهاد ایجاد قالبی مشابه گروه بیست (G۲۰) برای بحث در مورد وضعیت اوکراین را ارائه کرد. داسیلوا پیشتر اعلام کرده بود که ایالات متحده و اروپا باید به جای دامن زدن به درگیریها، درباره تلاشهای ایجاد صلح در اوکراین صحبت کنند.