واشنگتن علیه کاراکاس؛ رفع مسدودی میلیون‌ها دلار به کام مخالفان دولت

تهران- ایرنا- در ادامه حمایت کاخ سفید از مخالفان دولت ونزوئلا، تارنمای بلومبرگ به نقل از منابع مطلع گزارش داد که مخالفان ونزوئلا کنترل حساب‌های بانکی مسدود شده دولت در ایالات متحده (مبلغ این حساب‌ها حدود ۳۴۷ میلیون دلار است) را دوباره به دست گرفته‌اند.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از بلومبرگ، وزارت امور خارجه آمریکا به مسدودی حساب‌هایی که تا پیش از این به دلیل نبود رهبری در جبهه مخالفان دولت ونزوئلا ایجاد شده بود، پایان می‌دهد. مبلغ مسدود شده در این حساب‌ها حدود ۳۴۷ میلیون دلار است.

اپوزیسیون ونزوئلا از سال ۲۰۱۹ و برای تامین مالی خود به این حساب‌ها متکی بوده است اما به دنبال حذف خوان گوایدو در اوایل سال جاری میلادی (۲۰۲۳) از سِمت رهبری مخالفان و به رسمیت شناخته شدن به عنوان رئیس‌جمهوری موقت، مخالفان نتوانستند به این بودجه دسترسی داشته باشند. دولت نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا نیز به دلیل تحریم‌های آمریکا از دسترسی به این پول منع شده است.

این منابع آگاه به یلومبرگ اعلام کردند که وزارت امور خارجه آمریکا در هفته‌های اخیر، به مقام‌های اپوزیسیون مجوز داده است تا دوباره به این حساب‌ها دسترسی داشته باشند. هنوز مشخص نیست که آیا مخالفان اجازه ورود به اماکن دیپلماتیک در ایالات متحده که دسترسی به آن‌ها را در ماه فوریه (بهمن- اسفند) از دست دادند، خواهند داشت.

طبق اعلام سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، واشنگتن، مجلس ملی ونزوئلا در سال ۲۰۱۵ را به عنوان دولت قانونی این کشور به رسمیت می‌شناسد.

شورای مخالفان برای مدیریت و حفاظت از دارایی‌های ونزوئلا در خارج از این کشور، موسوم به کاپا (CAPA)، تا کنون از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده است.

بلومبرگ به نقل از دو منبع که به صورت مستقیم از موضوع مطلع هستند، می‌نویسد: به رسمیت شناختن مخالفان ونزوئلا از سوی وزارت امور خارجه آمریکا، به خزانه‌داری آمریکا اجازه داد تا روز دوشنبه گذشته مجوزی را صادر کند که بر اساس آن به طلبکاران دولت اجازه می‌دهد تا در مورد توافقنامه‌های تسویه حساب با مجمع تحت رهبری مخالفان بر سر بدهی‌های دولتی همچون بدهی شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) یا شرکت‌های تابعه آن مذاکره کنند.

روز دوشنبه، یکم ماه مه (۱۳ اردیبهشت)، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد هیچ اقدامی برای ممانعت از مزایده یا معامله سهام شرکت سیتگو (Citgo/ زیرمجموعه شرکت نفت ونزوئلا مستقر در واشنگتن) انجام نخواهد داد. شرکت سیتگو متعلق به دولت کاراکاس است اما توسط مخالفان کنترل می‌شود

لئونارد استارک (Leonard Stark) قاضی منطقه دِلاور (Delaware) در شرق آمریکا در اکتبر ۲۰۲۲ (مهر ماه)، برنامه‌ای را برای حراج سهام شرکت مادر سیتگو پترولیوم (Citgo Petroleum) تصویب کرد.

این فرمان، روند مناقصه، فروش و مشاوره الزامی وزارت خزانه‌داری آمریکا برای هرگونه تصمیم‌گیری در مورد تغییر مالکیت دارایی‌های این شرکت را تعیین می‌کند.

تصمیم جدید آمریکا در بحبوحه بهبود جزئی روابط واشنگتن و کاراکاس اتخاذ شد. آمریکا در ماه‌های اخیر، تعامل خود را با دولت مادورو افزایش داده است و گاهی اوقات از گوستاوو پترو رئیس‌جمهوری چپ‌گرای کلمبیا به عنوان میانجی استفاده می‌کند.

آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که در صورت موافقت دولت ونزوئلا با برگزاری انتخابات آزاد، محدودیت‌های خود بر فروش نفت ونزوئلا را کاهش می‌دهد.

این در حالی است که نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در واکنش به تصمیم آمریکا برای واگذاری شرکت سیتگو به یک بخش مخالفان دولت کاراکاس موسوم به پلتفرم واحد (Plataforma Unitaria)، اعلام کرد: امروز دولت ایالات متحده قطعنامه‌ای را صادر کرد که سیتگو را به برخی از مخالفان پلتفرم واحد واگذار می‌کند، این قطعنامه‌ای ناشایست است. این تصمیم دولت ایالات متحده، تمسخر و سیلی به کنفرانس بین‌المللی بوگوتا است که خواسته آن، لغو تحریم‌ها علیه ونزوئلا بود.

مادورو سرقت این شرکت ونزوئلایی به ارزش بیش از هشت میلیارد دلار را محکوم کرد و گفت: همه مخالفان در غارت و سرقت اموال ونزوئلا شریک هستند.

وی گفت: این سرقت آشکار از یک شرکت به ارزش بیش از هشت میلیارد دلار با بیش از ۱۰ هزار جایگاه سوخت در ایالات متحده و با درآمد سالانه بیش از یک میلیارد دلار است، دولت ایالات متحده این تصمیم را علیه مردم و حاکمیت ونزوئلا گرفته است و همه ما باید آن را رد کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha