به گزارش ایرنا از ستاد خبری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اسماعیل جانعلیپور درباره فعالیتهای کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب، بیان کرد: فعالیت کمیته ناشران خارجی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بر سه محور اصلی استوار است؛ فعالیتهای مرتبط با گمرک و ورود مرسولههای کتاب ناشران خارجی، ارزیابی و پالایش محتوای کتابها و مدیریت ناشران خارجی در دو بخش لاتین و عربی.
وی ادامه داد: بخش ناشران خارجی شامل غرفه کشورهای میهمان، غرفه میهمان ویژه و غرفههای ناشران، امسال در رواق شرقی مصلی جانمایی خواهد شد. تاکنون حضور ۷۸ ناشر خارجی در ۵۸ غرفه قطعی است و پیشبینی میکنیم که ۴۵ هزار عنوان کتاب خارجی چاپ شده در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ در این بخش عرضه شود. نسبت به دوره سیوسوم نمایشگاه کتاب تهران، تاکنون تعداد کتابهای خارجی عرضه شده ۴۰ درصد افزایش داشته و در زمینه تعداد غرفهها نیز ۲۰ درصد افزایش داشتهایم.
مدیر کمیته ناشران خارجی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به اینکه از یک هفته قبل کار ترخیص کتاب از گمرک نمایشگاه آغاز شده است، گفت: هرچه به زمان برگزاری نمایشگاه کتاب نزدیکتر میشویم، حجم روزانه کتابهای ورودی بیشتر میشود. همزمان جلسات ارزیابی و پالایش محتوای کتابهای خارجی با حضور کارشناسان در حال برگزاری است تا محتوای سالمی در اختیار مردم قرار گیرد.
جانعلیپور درباره برنامههای محتوایی و علمی سرای ملل در بخش ناشران خارجی نیز بیان کرد: برای سرای ملل نشستهای زیادی با حضور مسئولان، اهالی فرهنگ و کتاب و کارشناسان داخلی و خارجی برنامهریزی شده است. در غرفه «گرنت» نیز برنامههایی همچون نشستهای تخصصی و رونمایی کتاب با هدف توسعه موضوع ترجمه طراحی و اجرا خواهد شد.
سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به صورت مجازی در ketab.ir برگزار خواهد شد.