ابراهیم شکیبا روز دوشنبه افزود: میانگین نرخ باروری برای جایگزینی جمعیت ۲/۱ درصد است و استاندارد جهانی برای رشد جمعیت مناسب ۲/۴ درصد است که متاسفانه کشور ما از نظر این شاخص ها وضعیت خوبی ندارد.
وی همچنین نرخ رشد را در کشور هفت دهم درصد و در کرمانشاه پنج دهم درصد اعلام کرد و اظهار داشت: واقعا استان کرمانشاه از نظر رشد باروری وضعیت مناسبی ندارد زیرا جمعیت آن آرام آرام رو به پیری می رود و جمعیت پیر آن تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۰ درصد افزایش می یابد.
شکیبا اضافه کرد: این جمعیت پیر به مراقبت و حمایت بیشتر از سوی خانواده و جامعه نیاز دارند و اگر جمعیت جوان و مولد نباشد که از آنها مراقبت کند، سلامت آنان به مخاطره می افتد و حدود هفت و هشت سال فرصت داریم، برای جبران این بحران کاهش فرزندآوری فکری کنیم.
علت کاهش فرزندآوری در جامعه بیشتر ریشه در تغییر تفکر دارد
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: مسائل اقتصادی، معیشت خانوار و شغل بی تردید در کاهش فرزندآوری جامعه تاثیرگذار بوده و کسی منکر آن نیست اما دلایل کاهش فرزندآوری در کشور و استان ما یک مساله بسیار پیچیده اجتماعی، فرهنگی است که بیشتر ریشه در تغییر تفکر ما نسبت به فرزندآوری دارد.
شکیبا اضافه کرد: در دور و اطراف خود خیلی از خانوادههای مرفه بدون مشکل اقتصادی می بینیم که یا بچه ندارند یا اصلا ازدواج نمی کنند یا ازدواج سفید می کنند و اگر هم ازدواج کنند نهایت یک یا ۲ فرزند دارند؛ می خواهیم بگویم فقط مساله اقتصاد در کاهش فرزندآوری مطرح نیست.
وی گفت: متاسفانه امروز با تغییر فکر و فرهنگ در جامعه نسبت به فرزندآوری طوری جا انداخته اند که بچه سد راه زندگی و خوش های زوج ها است در حالی که فرزند یک نعمت خدادادی برای نشاط، شور، هدف و برنامه در زندگی ما است و کسانی که فرزند نداشته باشند بیشتر درگیر افسردگی خواهند شد.
این مقام مسئول در بخش پایانی صحبت های خود به تلاش نظام و دولت برای مقابله با بحران کاهش نرخ باوری اشاره کرد و گفت: دولت در این سالها تلاش بسیار کرده و با ارایه مشوق هایی مانند، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، زمین مسکن، اهدا خودرو نصف قیمت، یک سری امتیازات به مادران شاغل، پرداخت درمان زوج های نابارور، خدمات رایگان برای زایمان طبیعی و دیگر اقدام ها خانواده ها را مجاب به فرزند آوری کند و برای اجرای برنامه های خود شب روز در تلاش است.
به گزارش ایرنا، هم اکنون ۱۰ درصد از جمعیت استان کرمانشاه پیر است که براساس پیشبینیها تا ۲۰ سال آینده این میزان به ۳۰ درصد خواهد رسید.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.