به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر نیره خادم روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در جریان بازدید اصحاب رسانه از مرکز درمان ناباروری میلاد واقع در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، افزود: این مرکز از سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را آغاز کرده است و نخستین نوزاد متولد شده با درمانهای حاصله در سال ۱۳۷۶ به دنیا آمد.
وی با بیان اینکه مرکر درمان ناباروری میلاد تنها مرکز درمان ناباروی دولتی و باسابقهترین مرکز تخصصی در این حوزه در شمال شرق کشور است، ادامه داد: روزانه بین ۳۰ تا ۴۰ نفر از مشهد و شهرهای استان خراسان رضوی و دیگر استانها و حتی خارج از کشور پذیرش میشوند که نسبت بومی و غیربومی آن ۷۰ به ۳۰ است.
رییس مرکز درمان ناباروری میلاد مشهد گفت: قسمت اعظم بیماران این مرکز کسانی هستند که سن بالا دارند، امید به باروری در آنان کم است، ذخیره تخمدانی شان پایین است، آزمایش اسپرم همسر زوجین ضعیف است و پاسخدهی ضعیف نسبت به روشهای درمان ناباروری دارند.
خادم ادامه داد: به طور میانگین بین ۱۵ تا ۲۰ درصد جمعیت دنیا و ایران دچار ناباروری هستند که این موضوع باعث ایجاد مشکلات و دغدغههایی برای زوجین، خانوادهها و جامعه میشود، از این رو اهتمام به درمان ناباروری، تشخیص زودهنگام آن و درمان و پیگیری آن یکی از وظایف نظام اسلامی و مراکز بهداشتی درمانی به شمار می رود.
وی عنوان کرد: ازدواج در سنین بالا، فرزندآوری دیرهنگام، سبک زندگی ناسالم، آلایندگیهای محیطی، نگهداری غذا در ظروف پلاستیکی، استرس شغلی و تحصیلی، تغذیه نامناسب از جمله موارد عوامل ایجاد ناباروری است.
رییس مرکز درمان ناباروری میلاد مشهد افزود: عمده مشکل افزایش ناباروری در سالهای اخیر ازدواجهای دیرهنگام بوده و همین موضوع منجر به افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی زوجین نابارور شده است، این گروه از زوجین ضمن ازدواج دیرهنگام اولین اقدام باروری و فرزندآوریشان هم با تاخیر همراه است و همین موضوع موجب تضعیف ذخیره تخمدانی میشود.
خادم گفت: میزان ناباروری در زنان و مردان در اوایل سن ازدواج و فرزندآوری برابر است، اما به تدریج افزایش سن و عوامل محیطی، نازایی زنان نسبت به مردان را افزایش می دهد.
۵۰ درصد هزینههای درمان ناباروری توسط بیمه پرداخت می شود
رییس مرکز درمان ناباروری میلاد مشهد خاطر نشان کرد: اکنون حدود ۵۰ درصد هزینههای درمان ناباروری را بیمه پرداخت میکند و همچنین بسیاری از داروهای درمان ناباروی تحت پوشش بیمه ای است و کمبودی در زمینه داروهای درمان ناباروری نداریم.
وی افزود: در گذشته برای درمان ناباروری تنها از داروهای خارجی استفاده میشد اما طی سالهای اخیر و با وجود تحریمها، شرکتهای تولید داروی داخلی توانستند داروهای مشابه خارجی آن را با کیفیت بالا تولید کنند که در این زمینه دیگر وابسته به کشورهای دیگر نیستیم.
دکتر خادم بیان داشت: هم اکنون هزینه تخمک کشی و انتقال جنین در مراکز خصوصی درمان ناباروری ۱۶۰ میلیون ریال و در مرکز درمان ناباروری میلاد مشهد ۱۴۰ میلیون ریال است.
وی گفت: پارسال حدود ۶ هزار سونوگرافی، پنج هزار و ۴۶۰ ویزیت متخصص نازایی، ۵۴۰ ویزیت ارولوژی مردان، ۴۸۹ تخمک کشی، ۷۰۹ انتقال جنین و ۲ هزار و ۲۸۷ آزمایش در این مرکز انجام شده است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۸ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده پزشکی تربتجام است.