به گزارش ایرنا، اشتغالزایی، افزایش بهرهوری و ایجاد اشتغال پایدار از جمله اهداف طرح مهارتآموزی سربازان در دوران خدمت است که انجام آن میتواند در توسعه کارآفرینی واشتغال پایدار سربازان اثرگذار باشد.
ارائه آموزشهای فنی و حرفهای به سربازان گامی موثر برای توانمندسازی آنان در دوره خدمت برای ورود به بازار کار پس از اتمام دوره سربازی است که بستر مناسبی را در کنار آموزشهای دفاعی و امنیتی برای ورود به بازار کار فراهم میکند.
جلوگیری از هدر رفت اوقات فراغت جوانان در پادگانها
فرمانده انتظامی گلستان گفت: دوران خدمت مقدس بهترین روزهای عمر جوان ایرانی است که آموزش مهارتی در این ایام، آینده آنان در پیداکردن شغل مناسب و زمینهسازی برای رقم خوردن آیندهای روشن را تضمین خواهد کرد.
سردار محمدسعید فاضلدادگر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سال گذشته تعهد مهارتآموزی در ستاد فرماندهی انتظامی گلستان برای سربازان وظیفه ۹۰۰ نفر بود که با همکاری دستگاههای مختلف و فراهم کردن زیرساختهای مورد نیاز، شرایط برای آموزش هزار و ۲۰۰ سرباز فراهم شد.
فرمانده انتظامی گلستان گفت: این سربازان پس از پایان دوره و دریافت گواهینامه مهارتآموزی برای دریافت تسهیلات مرتبط و با سود اندک به سازمان مربوطه معرفی شدند.
فاضلدادگر اضافه کرد: برخی سربازان سابقه مهارت آموزی به عنوان شاگرد و طی کردن دورههای مقدماتی را دارند که برای این سربازان، دورههای تکمیلی و آزمون دریافت گواهینامه برگزار خواهد شد.
وی گفت: به علت تنوع ماموریتهای نیروری انتظامی که در سرپنجههای همکاران ما نمایان است، از طرح مهارتآموزی سربازان استقبال میکنیم و برنامه ما مهارتآموزی کل سربازان است.
سپاه گلستان پیشرو در مهارتآموزی سربازان
فرمانده سپاه نینوا گلستان هم گفت: این استان در راستای اجرای طرح مهارتآموزی سربازان، یکی از استانهای پیشران و ممتاز است.
سردار علی ملکشاهکوهی اظهار کرد: در راستای اجرای این طرح سربازان ضمن دریافت کارت پایان خدمت، کارت مهارتآموزی به نشانه برخورداری از یک مهارت و تخصص دریافت میکنند و از طریق آن میتوانند مقدمات دریافت مجوز راهاندازی یک کسب وکار و یا تسهیلات ارزان قیمت را فراهم کنند.
وی ادامه داد: سهمیه سپاه نینوا گلستان در سال گذشته، مهارتآموزی ۹۷۳ نفر بود که با استقبال سربازان به هزار و ۳۰۰ نفر رسید.
فرمانده سپاه نینوا گلستان گفت: بر اساس برررسی انجام شده، تعداد زیادی از سربازانی که با مدرک مهارتآموزی دوران خدمت را به پایان رساندند، در راستای همان مهارت برای خود شغل ایجاد کردند.
ملکشاهکوهی افزود: در سپاه نینوا استان، پیش از تقسیم سربازان به یگانهای خدمتی و نیز پس از سپری کردن دوران آموزشی، علاقه و مهارت مورد نظر آنان ارزیابی میشود تا بر همین اساس با ایجاد کارگاههای مورد نظر، آموزش سربازان آغاز شود.
۱۱ کارگاه آموزشی مهارتآموزی در تیپ ۲۳۰ شهید متاجی
جانشنین قرارگاه مهارتآموزی و جانشین تیپ ۲۳۰ متحرک هجومی شهید اسدالله متاجی گرگان هم گفت: سال گذشته تعهد مهارتآموزی این تیپ هزار و ۲۵۰ نفر بود که توانستیم با همکاری فنی و حرفهای، شرایط آموزش را برای ۲ هزار نفر از سربازان فراهم کنیم.
حمید حیدری اظهار کرد: تیپ ۲۳۰ متحرک هجومی شهید متاجی گرگان ۱۱ کارگاه آموزشی دارد که سربازان در رشتههای مختلف، دورههای تخصصی را سپری میکنند.
رشد ۱۴۵ درصد تعهد مهارتآموزی سربازان در مرزبانی گلستان
فرمانده مرزبانی گلستان هم گفت: در راستای اجرای فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا مبنی بر نگاه و توجه ویژه به جوانان به خصوص سربازان، مهارتآموزی سربازان را حتی در پاسگاههای مرزی اجرا کردیم.
احمدرضا حاتمی اظهار کرد: برگزاری این دورهها با همکاری و تعامل دستگاههای مرتبط از جمله ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان انجام شد.
وی بیان کرد: تعهد آموزش به سربازان در مرزبانی گلستان برای سال گذشته ۸۳۵ نفر بود که توانستیم شرایط آموزش را برای هزار و ۲۱۰ نفر ایجاد کنیم.
مهارتآموزی ۳۷۸ هزار سرباز ماهر
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان هم گفت: سال گذشته از مجموع پنج میلیون و ۱۲۵ هزار نفر ساعت آموزش که در قالب قرارگاه مهارتآموزی این اداره کل در گام دوم انقلاب، انجام شد، ۳۷۸ هزار نفر ساعت، در حوزه قرارگاه مهارتآموزی نیروهای مسلح بود.
حمزه کرایلو اظهار کرد: یکی از وظایف ما در حوزه مهارتآموزی، پرسنل وظیفه (سربازان) شاغل در نیروهای مسلح در قالب طرح «سرباز ماهر» است.
وی بیان کرد: در حوزه ایجاد کارگاههای ثابت برای جلوگیری از خروج سربازان از محیط خدمت مقدس سربازی، اقدام به ایجاد این کارگاهها در مراکز نظامی کردیم و انتظار داریم نیروهای مسلح مستقر در استان همانند همیشه در این خصوص همراهی کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان گفت: یکی دیگر از مباحث جدی ما مربوط به آموزش نیروهای مسلح در محیط کار واقعی است که این کار در پادگان نودهخاندوز از توابع شهرستان آزادشهر آغاز شده است.
کرایلو یادآور شد: سربازان این پادگان در رشتههای پرورش ماهی، برداشت شالی، پرورش ماهیان زینتی، تولید، پرورش و فناوری زعفران، خشکشویی، مکانیکی و جوشکاری آموزشهای لازم را فرا گرفتند.