کشاورزی برای افزایش بهره‌وری نیازمند آموزش مهارت‌ها و فناوری‌های جدید است

گرگان - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان گلستان گفت: بهبود دانش کشاورزان در یادگیری مهارت‌ها و فناوری‌های جدید در این حوزه می‌تواند سطح بهره‌وری کشاورزان را به شکل چشمگیری افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا حمزه کرایلو روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت (۶ تا ۱۳ مرداد ماه) اظهار کرد: بخش کشاورزی از بخش‌های استراتژیک که امنیت غذایی کشور تامین می‌کند طبق چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی در کشور فعالیت دارد که بالغ بر ۱۲۵ میلیون تن تولیدات کشاورزی کشور حاصل تلاش این قشر زحمتکش است.

وی با اشاره به اینکه اگرچه ۳۰ درصد از تولیدکنندگان بخش کشاورزی، کم‌سواد یا بی‌سواد و متوسط سن آنان بالا است ولی تجربه‌های بسیار فراوانی دارند، افزود: باید تلاش کنیم آینده این بخش مهارت لازم را ببینند به نوعی با آموزش‌های برنامه‌ریزی شده افراد جوان و جدید ماهر وارد بخش کشاورزی شوند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان گلستان گفت: بهبود دانش کشاورزان در یادگیری مهارت‌ها و فناوری‌های جدید در این حوزه می‌تواند سطح بهره‌وری کشاورزان را به شکل چشمگیری افزایش دهد.

کرایلو افزود: به منظور پیشرفت و تحول در بخش کشاورزی روش‌های علمی و جدید کشاورزی باید جایگزین روش سنتی شود تمامی این‌ مهم نیازمند آموزش صحیح در بخش کشاورزی است.

همراهی نکردن مدیران در حوزه کشاورزی در راستای تفاهم‌نامه‌های همکاری، سبب مغفول ماندن تعهدات شده است.

وی با اشاره ببه اینکه اقتصاد استان کشاورزی است که بر این اساس تفاهم‌نامه‌های مختلف امضا شده، اما نسبت به تعهدات عقب هستیم، تاکید کرد: این تفاهم‌نامه‌ها در راستای مصوبه شورای مهارت استان است.

وی تصریح کرد: یکی از این تفاهم‌نامه‌های مهم و راهبردی با جهاد کشاورزی در راستای توسعه و ارتقای این بخش بود که براساس آن قرار بود ۱۵ مرکز «جوار کارگاهی» ایجاد شود، اما این مهم عملی نشده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان گفت: در این بخش، ایجاد «مرکز جوار کارگاهی» در سطح استان انجام نشد و به ناچار سازمان فنی و حرفه‌ای طرف قرارداد با ۱۵ بنگاه کشاورزی را ایجاد کرد.

کرایلو ادامه داد: بنگاه‌های کشاورزی هم چون اولویت‌شان آموزش نیست، از این طرح آموزش‌های مهارتی استقبال نکردند.

وی افزود: برای گسترش فرهنگ مهارت آموزی و تربیت نیروهای ماهر در همه بخش جامعه، نیازمند همراهی و همکاری همه مدیران دستگاه‌های متولی هستیم.

وی اضافه کرد: قالب اقتصاد استان کشاورزی است در حالی که آموزش صنعت پیشی گرفته که این مهم در واقع ایراد به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان گفت: برای مطرح کردن نام زعفران روستای وامنان در سطح ملی و جهانی، برای اولین بار مسابقه ملی عکس مهارتی برداشت زعفران برگزار خواهد شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان گفت: سال گذشته ۱۴ هزار نفر دوره در بخش خدمات، چهار هزار نفر دوره در بخش‌های خدمات و کشاورزی (هر کدام به صورت مجزا) و حدود ۲ هزار نفر دوره در بخش فرهنگ و هنر در استان برگزار شد که تعداد کل آموزش‌های سال قبل به بیش از پنج میلیون نفر ساعت رسید.

کرایلو بیان کرد: در چهار ماه نخست امسال هزار و ۸۸۹ دوره آموزشی در قالب ۴۸۸ حرفه برگزار شد و ۱۳ هزار و ۳۶۸ نفر دوره معادل یک میلیون و ۶۳۰ هزار نفر ساعت آموزش را سپری کردند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۲ درصد رشد داشت.

وی یادآور شد: تعهد سازمان برای فنی و حرفه‌ای گلستان در چهار ماه نخست سال جاری آموزش به یک میلیون و ۴۰۴ هزار و ۳۵۳ نفر ساعت بود که با رشد ۱۶ درصدی، در این مدت یک میلیون و ۶۳۰ هزار و ۱۰۲ نفر ساعت آموزش دیدند.

وی تصریح کرد: این رشدها ناشی از امضا ۳۱ تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های مختلف و همچنین راه‌اندازی ۱۶ مرکز جوارکارگاهی است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان گفت: در گذشته ایجاد مراکز به سمت بخش صنعت و خدمات گرایش داشت و توجه زیادی به بخش کشاورزی نمی‌شد، اما رویکرد امسال به سمت آموزش بخش کشاورزی تغییر مسیر داد.

کرایلو اضافه کرد: در هفته مهارت سال جاری، سند ائتلاف مهارتی استان که ۳۱ اداره کل در آن نقش دارند، رونمایی خواهد شد و پس از رونمایی از این سند شاهد آغاز راه جدید در حوزه مهارتی خواهیم بود.

وی از تدوین سند مهارت‌های نوین استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در گذشته به علت نبود زیرساخت‌های لازم، این کارگاه‌های مهارتی فعال نبود که قرار است تا پایان سال مالی جاری (شهریور ۱۴۰۲) بودجه ایجاد مرکز مهارت‌های نوین با همکاری پارک علم و فناوری استان در گرگان اخذ شود.

وی یادآور شد: هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، برنامه‌نویسی به روش پایتون از کارگاه‌های مرکز مهارت‌های نوین خواهد بود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان گفت: امسال در راستای اجرای طرح اوقات فراغت، تفاهم‌نامه هفت جانبه میان این اداره‌کل، اداره‌کل آموزش و پرورش، کمیته امداد حضرت امام (ره)، صدا و سیما مرکز گلستان، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، بسیج سازندگی و دانشگاه آزاد اسلامی، منعقد شده که ۸۰ کارگاه آموزشی در ۲ رده سنی ۱۲ تا ۱۵ و ۱۵ تا ۱۸ سال در حال برگزاری است و ۸۴۰ نفر در این کارگاه‌ها مشغول فراگیری آموزش‌های هر رشته هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha