به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان شمالی محمدرضا حسین نژاد با حضور در غرفه استان در نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران اظهار کرد: سرمایه گذاری باعث تولید اشتغالزا و پایدار خواهد شد و دورنمایی روشنی برای استان به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی دارای مزیتهای فراوانی برای سرمایه گذاری است، افزود: امروزه باید به دنبال سرمایهگذاریهای بزرگ و دسترسی به فناوری بهروز با بهرهگیری از ظرفیت افراد دارای صلاحیت حرفهای باشیم.
استاندار خراسان شمالی عنوان کرد: این استان ۲۵ درصد گوشت کشور را تامین می کند و باید زنجیره همه اجزای دام از پوست گرفته تا گوشت تکمیل شود و در این بخش نیاز به سرمایه گذاری است.
وی با اشاره به تولیدات بخش کشاورزی استان گفت: انگور بعنوان یک مزیت نسبی در اقتصاد خراسان شمالی محسوب می شود که می تواند زمینه ساز صادرات به کشورهای گوناگون به ویژه اروپا باشد.
حسین نژاد ادامه داد: همچنین اراضی مستعدی در شهرستان مانه و سملقان برای ایجاد شهرک های کشاورزی وجود دارد که تولیدات آن به خصوص گوجه و خیار به کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشور روسیه صادر می شود.
وی کشت گیاهان دارویی را از دیگر ظرفیت های اقتصادی خراسان شمالی عنوان کرد و گفت: این استان به لحاظ داشتن ویژگی های خاص طبیعی و اقلیمی و تنوع آب و هوایی منحصر به فرد، ظرفیتی بالایی را در ایجاد مزارع پرورشی گیاهان دارویی به خود اختصاص داده است.
استاندار خراسان شمالی ادامه داد: سالانه پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تُن ماده معدنی از استان استخراج و بیشتر آن به صورت خام فروشی از استان خارج می شود که فرآوری این مواد معدنی در استان می تواند جهش بزرگی برای اقتصاد شمال شرق کشور ایجاد کند.
وی افزود: توانمندی های خوبی در زمینه تولید سرب و روی در خراسان شمالی وجود دارد که می تواند مورد توجه سرمایه گذاران خارجی قرار گیرد.
خراسان شمالی ۴۵ هزار و ۷۹۶ هکتار نیز باغ دارد، سالانه از این سطح ۲۹۷ هزار و ۵۸۲ تن انواع محصول باغی تولید می شود که از لحاظ سطح و تولید در کشور جایگاه ۲۳ را دارد و سهم آن در این شاخص از نظر سطح باغی ۱.۵۷ درصد کشور و در تولیدات ۱.۴۵ درصد است.
سالانه از سطح ۱۸ هزار و ۵۲۰ هزار هکتار تاکستان های خراسان شمالی بیش از ۱۸۵ هزار تن محصول برداشت می شود، بیش از نیمی از انگور استان شامل رقم کلاه داری است، انگور بیشتر به شکل تازه خوری به مصرف می رسد و به گفته کارشناسان بخش کشاورزی، از این میزان ۹۰ هزار تن انگور مازاد بر مصرف در استان تولید می شود که نیاز به راه اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی به منظور فراوری در این خطه دارد.
این استان سرزمینی از کانی های مرمریت، بوکسیت، باریت، مرمر، کلسیت، هماتیت، روی و سرب است که سنگ مرمریت عمده این ثروت خفته را تشکیل می دهد و به عقیده کارشناسان با سرمایه گذاری اندک می توان این معادن را فعال و فرآوری کرد و تنها کافیست تا سرمایه گذارانی را جذب کرد و با خرید چند دستگاه سنگبری به حاشیه سود بهتری دست یافت.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.
خراسان شمالی با جمعیت یک میلیون نفر در شمالشرق کشور واقع است.