به گزارش خبرنگار ایرنا، فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: این آخرین نقض تجهیزات بشردوستانه از زمان آغاز بحران در سودان است که در چهارمین هفته خود را سپری می کند.
معاون سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: آژانس های سازمان ملل متحد و شرکای بشردوستانه آن تحت تأثیر این غارت بزرگ قرار گرفته اند.
به گفته وی، دبیرکل سازمان ملل بر لزوم حمایت و احترام طرفین به کارکنان و تجهیزات بشردوستانه از جمله بیمارستان ها تاکید می کند و می گوید غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی باید محافظت شوند.
معاون سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: نیازهای مردم سودان که در یک فاجعه انسانی گرفتار شده اند، باید در اولویت باشد.
فرحان حق در خصوص میزان غارت مراکز وابسته به سازمان ملل در سودان گفت: ما معتقدیم تجهیزات زیادی از این مراکز غارت شده است هنوز به یک آمار واقعی دست پیدا نکرده ایم. اما قطعا ۱۷ هزار متریک تن غذا از انبارهای برنامه جهانی غذا غارت شده است و ارزش کالاهای غارت شده به ۱۳ میلیون دلار می رسد.
درگیریهای مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سرقدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است. با وجود برقراری چند دور آتش بس در سودان با میانجیگیری آمریکا و اعلام پایبندی به آن از سوی طرفین درگیری، درگیری ها همچنان ادامه دارد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل می گوید آژانس پناهندگان سازمان ملل، با مشورت دولت ها و شرکا، در حال برنامه ریزی برای کمک به بیش از ۸۰۰ هزار نفر است که احتمالا از جنگ سودان به هفت کشور همسایه این کشور فرار کنند.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: بدون حل و فصل سریع بحران، ما همچنان شاهد افزایش تعداد بیشتری از مردم آواره در سودان خواهیم بود که برای دستیابی به امنیت و کمک های بشردوستانه خانه های خود را ترک می کنند.آخرین آمار تیم های ما تایید می کند که تاکنون ۷۳ هزار سودانی به کشورهای همسایه این کشور متواری شده اند.
فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل نیز می گوید: برنامه جهانی غذا پیش بینی می کند که در صورت ادامه درگیری ها، تعداد افراد متاثر از ناامنی حاد غذایی در سودان در سه تا شش ماه آینده بین ۲ تا ۲.۵ میلیون نفر افزایش می یابد که این تعداد سودانی هایی که از ناامنی حاد غذایی رنج می برند را در مجموع به ۱۹ میلیون نفر افزایش می دهد.