زهره عباسی روز سه شنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی ماما در خراسان شمالی اظهار کرد: میانگین کشوری مرگ و میر مادران باردار ۱۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده برآورد می شود.
وی افزود: بی تردید این کاهش آمار به آموزش های هدفمند قبل از زایمان، توسعه زیرساخت های درمانی، تجهیز بیمارستان ها و مراقبت های ویژه برای مادران باردار پرخطر در روزهای پایانی زایمان بر می گردد.
مدیرگروه مامایی دانشگاه علومپزشکی خراسانشمالی یادآور شد: گرچه در ۲ سال اوج کرونا ۹ نفر از مادران باردار استان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند اما با آموزش های مداوم دانشگاه علوم پزشکی و تجهیز مراکز درمانی میزان مرگ و میر مادران باردار پارسال به یک مورد رسید.
عباسی با اشاره به افزایش زایمان ایمن در مراکز درمانی خراسان شمالی گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان با برنامه های هدفمند و بهره گیری از ظرفیت مراکز جامع سلامت شهری و خانه های بهداشت روستایی آموزش های لازم را به مادران باردار برای انجام تمرینات بدنی سبک، راه رفتن در منزل و تحرک کافی، رعایت نکات ایمنی، اصول بهداشتی و تغذیه ای و حفظ آرامش ارایه می دهد.
وی با بیان اینکه ماما نقش ویژه ای در جوانی جمعیت دارند، گفت: گرچه ماماها مشکلاتی در حوزه توزیع نامناسب نیروهای درمانی و حجم کاری بسیار بالایی دارند اما همواره سعی کرده اند مسوولیت خود را در حوزه جوانی جمعیت به بهترین شکل انجام دهند.
مدیرگروه مامایی دانشگاه علومپزشکی خراسانشمالی افزود: این نیروها خستگی ناپذیر با وجود تمامی سختی ها تلاش دارند تا تصویر زیبایی از زایمان و تولد در ذهن مادرباردار ایجاد شود.
عباسی تصریح کرد: ماماها در حرفه سخت خود به دنبال آن هستند که احترام و کرامت مادران باردار حفظ شود تا آنها برای فرزندآوری دوباره تشویق شوند.
این آیین که با حضور سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی و مدیرانی استانی برگزار شد از ماماهای فعال در حوزه سلامت خراسان شمالی تقدیر به عمل آمد.
خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون هفت هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.
در این استان یک میلیون نفری، ۳۵۰ پزشک عمومی و ۲۵۶ پزشک متخصص فعالیت دارند.