۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۸:۲۵
کد خبر: 81611400
T T
۰ نفر
ترويج زايمان طبيعي فقط با كمك ماماها امكان پذير است

ساري - ايرنا - رييس دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت : ترويج زايمان طبيعي فقط با كمك ماماها امكان پذير است.

دكتر قاسم جان بابايي در جمع ماماهاي استان مازندران در مراسم گراميداشت روز ماما با بيان اينكه كار مامايي بسيار وسيع و از تولد تا كهنسالي است گفت : ماما ها بايد ضمن انجام امور مربوط به زايمان در زمينه آموزش بهداشت باروري ، بهداشت دوران بلوغ و بهداشت سالمندان را انجام دهند .

رئيس دانشگاه علوم پزشكي مازندران با اشاره به اين كه رشته مامايي جزو رشته هاي مطرح در جامعه پزشكي است خواستار تقويت جايگاه اين رشته توسط ماما شد.

دكتر جان بابايي افزود : روزجهاني ماما فرصت مغتنمي است براي تقدير از اين قشر صبوروخدوم كه نقش مهم وتاثيرگذاري درچرخه نظام سلامت جامعه ايفا مي كنند و بدون ترديد مسووليت شناسي و خدمت بي منت وصادقانه به مردم رضايت خداوند متعال را در پي دارد.

دكتر محمدرضا مردانشاهي معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي مازندران نيز قدمت رشته مامايي در كشور ما بيش از 90 سال است اعلام و افزود : بيشترين نياز جامعه در حوزه درمان به ماماها است و با توجه به اين نياز هنوز به اهداف تعيين شده براي تامين ماما در جامعه دست نيافتيم.

وي با اشاره به اين موضوع كه مامايي يك كار سنگين امابا عشق همراه با معنويت است افزود : سالانه بيش از يك هزار و 500 مادر باردار به خاطر عوارض بارداري و نبود مراقبت مي ميرند كه اكثرا در كشور هاي در حال توسعه است .

وي با عنوان اين مطلب كه هم اكنون تمام مادران باردار در استان تحت مراقبت ماماهاي مستقر در مراكز بهداشتي قراردارند گفت : وجود ماماها در اين بخش براي ارتقا سلامت مادران باردار حياتي است .

وي با اشاره به اعلام رقم 8 درصد استاندارد جهاني سزارين توسط سازماني بهداشت جهاني گفت : متاسفانه اين رقم در مازندران قبل از اجرايي شدن بسته تحول سلامت بيش از 70 درصد بوده است .

دكتر مردانشاهي با اشاره به اينكه گسترش زايمان طبيعي جزو اهداف اصلي وزارت بهداشت است افزود : با اجرايي شدن بسته تحول سلامت در استان مازندارن نرخ زايمان طبيعي 5 درصد كاهش يافته است.

وي با اشاره به عوارض زايمان سزارين گفت : از برنامه هاي تحول سلامت به منظور ترويج زايمان طبيعي در جامعه و كاهش عوارض بارداري ، رايگان نمودن زايمان طبيعي ، توسعه بلوك هاي زايماني در استان و توانمند سازي عوامل زايمان و توسعه زايمان بدون درد مي باشد .

وي با اعلام اين مطلب كه مبلغ 60 ميليارد ريال تاكنون براي توسعه بلوك هاي زايماني اعتبار دريافت شد افزود : براي تجهيز و توسعه 8 مركز درماني ويژه برنامه ريزي شده كه در مرحله اجرايي است و براي اضافه كردن سه مركز ديگر نيز برنامه هايي براي جذب اعتبار لازم تدوين شده است .

وي از برنامه هاي مهم دانشگاه علوم پزشكي مازندران براي ماماها به ساماندهي نيروي انساني ، ارتقا كيفيت خدمات زايماني و ساماندهي نقل و انتقال ماما ها بين بيمارستان ها اشاره كرد و گفت : با استفاده از رسانه ها و توجه ماماها جهت ارتقا فرهنگ و ترويج زايمان طبيعي و آموزش جامعه ،رشد غيرقابل قبول سزارين در جامعه را كنترل خواهيم نمود.ك/1

6097