قم- ایرنا- مدیر کتابخانه، موزه و مرکز اسناد آستان حضرت معصومه(س) گفت: ۲ هزار و ۲۷۱ نسخه خطی شامل یک‌هزار و ۹۲۷ کتاب و ۳۴۴ قرآن خطی در کتابخانه حرم حضرت معصومه(س) نگهداری می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌اشرف عبدی روز سه‌شنبه به مناسبت روز «اسناد ملی و میراث مکتوب» در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان این‌که گنجینه نسخ خطی کتابخانه فاطمی یکی از گنجینه‌های ارزشمند کتابخانه حرم حضرت معصومه(س) است، افزود: از میان کتب خطی موجود قدیمی‌ترین نسخه کتابخانه فاطمی بنام مجمع‌البیان متعلق به ۵۸۵ هجری قمری است.

وی اضافه کرد: قدیمی‌ترین قرآن خطی با ترجمه فارسی به‌صورت زیرنویس نیز متعلق به ۸۹۲ هجری قمری است.

وی با بیان این‌که قدیمی‌ترین قرآن کامل موزه فاطمی متعلق به قرن دوم و دوره مامون عباسی است، ادامه داد: قرآنی به خط کوفی شیوه ایرانی که دارای تزیینات خاص و مرمت شده در اوایل قرن پنجم که تاریخ کتابت آن ماه رمضان سال ۱۹۸ هجری قمری است و بر روی کاغذ دست‌ساز نوشته شده‌است.

عبدی ادامه داد: تاکنون یکهزار و ۲۷ نسخه خطی در قالب سه جلد کتاب فهرست‌نویسی شده و به چاپ رسیده که هم به‌صورت چاپی و هم به‌صورت الکترونیک در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

وی بیان کرد: همچنین ۸۰۰ نسخه خطی دیگر گنجینه نسخ خطی کتابخانه فاطمی فهرست‌نویسی شده و مراحل نهایی بازنگری را می‌گذراند تا در قالب ۲ جلد به‌صورت محدود به چاپ برسد و نسخه الکترونیک آن هم در اختیار علاقه‌مندان قرار بگیرد.

وی افزود: با توجه به این‌که همچنان اهدای کتب خطی به کتابخانه فاطمی ادامه دارد، ۱۲۷ نسخه از نسخ خطی جدید هنوز فهرست‌نویسی نشده‌است.

وی در ادامه با اشاره به نام‌گذاری ۱۹ اردیبهشت‌ماه به‌عنوان روز «اسناد ملی و میراث مکتوب»، تصریح کرد: اسناد ملی و میراث مکتوب هویت ملی و دینی کشور و پلی میان گذشته و آینده ملت‌هاست که انتظار می‌رود همه نسل‌ها نسبت به حفظ و معرفی آن تلاش کنند.

۱۹ اردیبهشت، روز بزرگداشت محمدبن یعقوب کُلینی معروف به ثقةالاسلام کلینی در سال ۱۳۸۹ از سوی شورای فرهنگ عمومی، به‌عنوان روز «اسناد ملی و میراث مکتوب» نام‌گذاری شده است؛ روزی که قرار است در آن اهمیت حفظ اسناد به مردم و مسوولان یادآوری شود.