به گزارش روز سهشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت در بازدید از پنجمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران گفت: این استان ظرفیتها و توانمندیهای دیگری هم دارد که میتواند موتور حرکت سایر حوزهها باشد و تمرکز ما در حوزه کشاورزی، صنعت، معدن و مرز است.
وی افزود: در برخی بخشها از جمله کشاورزی، معدن و گردشگری توانمندی بیشتری داریم به طور مثال خراسان جنوبی در حوزه کشاورزی به خصوص تولید زرشک، زعفران و عناب رتبههای خوبی دارد که ظرفیت بینظیری برای استان محسوب میشود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: سال گذشته جشنواره زرشک برگزار شد و شاهد حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی بودیم که تلاش شد در راستای ارزش افزوده به دنبال فرآوری این محصول بودیم لذا چند کارخانه احداث شده و نشاندهنده توجه ویژه دولت به این حوزه است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی جزو استانهای اول در حوزه ذخایر معدنی است ادامه داد: حدود ۵۰ نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده و بسیاری از معادن فعال است لذا آنچه گروههای مرجع و مردم مطالبه دارند، فرآوری معادن است تا از خامفروشی جلوگیری شود.
قناعت بر استقبال استان از سرمایهگذاران حوزه فرآوری معدن تاکید کرد و گفت: از زمان استقرار دولت سیزدهم شاهد انعقاد قراردادهای خوبی بودهایم و مصوباتی از سفر رئیس جمهور هم به این موضوع اختصاص یافت تا مشوقی برای ورود بخش خصوصی باشد.
وی افزود: این مشوقها باعث ورود بخش خصوصی به مرحله فرآوری شده از همین رو دولت تلاش دارد برای آن دسته از متقاضیانی که در کنار استخراج مواد معدنی، فرآوری را هم دنبال کنند، معافیتهایی را در نظر بگیرد.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: امسال هم هدفگذاری اصلی فرآوری و ارزش افزوده است لذا در این مسیر دولت مشوقهایی را در نظر گرفته است.
وی افزود: در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی نیز روستای ثبت جهانی داریم که اکنون تولیدات بانوان روستای خراشاد به چند کشور جهان صادر میشود.
قناعت از خراسان جنوبی به عنوان استانی با قدمت بالا یاد کرد و گفت: پنج اثر ثبت جهانی شامل باغ اکبریه، قنات بلده فردوس، بیابان لوت، روستای خراشاد و ژئوپارک طبس را داریم که ظرفیتهای خوبی برای گردشگری هستند.
وی از وجود چهار مرز در استان گفت و افزود: ۳۵ درصد صادرات ایران از مرز ماهیرود انجام میشود همچنین زیرساختهای ترانزیت آماده است و سال گذشته ۴۰ درصد افزایش ترانزیت با کشور افغانستان داشتیم.
استاندار خراسان جنوبی گفت: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی فرصت بالایی دارد و در آینده نزدیک شاهد راهاندازی مرز یزدان هم خواهیم بود.
وی تصریح کرد: انتقال کالا از جنوب کشور و بندرعباس و چابهار به سمت افغانستان اگر از مرز ماهیرود خراسان جنوبی انجام شود، ۴۰۰ کیلومتر مسافت کوتاه میشود که فرصت خوبی برای تجار داخلی و افغانستان است.
قناعت به بازدیدش از پنجمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران در تهران اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه هر سال توسط وزارت صمت راهاندازی میشود و امسال از لحاظ کمی تعداد بازدیدکنندگان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: معمولا شاهد حضور بخش خصوصی بودیم که امسال این حضور پررنگتر شده و وزارت کشور هم با استفاده از ظرفیت این نمایشگاه سالنی را راهاندازی کرده تا ۳۱ استان توانمندیهای خود را به نمایش بگذارند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: این نمایشگاه فرصتی است که استانها میتوانند ظرفیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری خود را به نمایش بگذارند.
وی با اشاره به وضعیت غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ اظهار داشت: این استان ظرفیتهای ویژه و خاصی دارد که برای بهرهبرداری از آنها اقداماتی از گذشته انجام شده اما از زمان استقرار دولت سیزدهم، به زیرساختها توجه ویژهای شده است.
قناعت فرآوری و رشد صادرات را از اهداف مهم استان در سال جاری اعلام کرد و گفت: توانمندی صادرکنندگان و رفع موانع از مهمترین رویکردهای استان است تا ضمن توجه به توسعه صنایع فرآوری و ایجاد ارزش افزوده، صادرات نیز افزایش یابد.
نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ که پنجمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران به شمار میرود، هفدهم اردیبهشت ماه با حضور رئیس جمهور در مرکز نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرد و تا بیستم اردیبهشت با حضور ۷۵۰ شرکت داخلی و نمایندگانی از ۶۰ کشور برپاست.
وزیر کشور نیز از غرفه استان خراسان جنوبی در پنجمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران بازدید کرد و استاندار گزارشی اجمالی از ظرفیتها و توانمندیهای خراسان جنوبی و اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در جهت بهرهبرداری از این ظرفیتها را ارائه داد.