زینب اختری روز چهارشنبه در همایش تبیین الگوی شناختی گردشگری اسلامی – ایرانی در رشت با بیان اینکه برخی از موانع سد راه گردشگری برداشته شده و بسیاری دیگر نیز در حال رفع شدن است، افزود: فرهنگ ایرانی- اسلامی کشور ما بسیار مورد اقبال گردشگران خارجی است و باید در این خصوص مخاطبشناسی و اطلاعرسانی صورت گیرد.
وی اظهار کرد: هر چقدر اوضاع سیاسی و اقتصادی در کشور ثبات داشته باشد این ثبات در بخش گردشگری تاثیر مستقیم و مثبتی می گذارد لذا باید تلاش شود از اشتراکات فرهنگی در بحث جذب و رونق گردشگری استفاده کنیم.
مشاور امور زنان و خانواده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اقامتگاههای سنتی را در کنار گردشگری مذهبی حائز اهمیت دانست و گفت: مخاطب شناسی جهانی در گردشگری اسلامی و ادیان مورد اهتمام است.
اختری، اطلاعرسانی به زبانهای مخاطبان گردشگری در ورودی استانها بویژه استانهای زیارتی، خروجی گرفتن از کارهای علمی، پژوهشی و استفاده از ظرفیت صنایع دستی در پیشبرد رونق گردشگری را از راهکارهای توسعه این صنعت عنوان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان بیان کرد: همایش تبیین الگوی شناختی گردشگری اسلامی – ایرانی در راستای شناخت الگوی مناسب برای معرفی این نوع گردشگری و توسعه آن برگزار شده است.
ولی جهانی در حاشیه برگزاری همایش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کمک به تحقق الگوی اسلامی- ایرانی به عنوان الگویی برای دستیابی به یک آرمان مطلوب و سازگار با مبانی ارزشی و معرفتی، شناخت شاخصهای مؤثر بر توسعه گردشگری اسلامی- ایرانی، بررسی نقش دستگاه های متولی فرهنگی، مراجع قانونی و دست اندرکاران حوزه گردشگری در تحقق الگویی مطلوب، معرفی شاخص های گردشگری متناسب با الگوی اسلامی- ایرانی برای ذینفعان این حوزه، بررسی قوانین و مقررات حقوقی متناسب با الگوی اسلامی- ایرانی برای جامعه محلی و گردشگران از موارد مورد بحث در این همایش نیم روزه است.
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای شعار سال۱۴۰۲ مهار تورم و رشد تولید با تکیه بر گردشگری به عنوان یکی از مؤلفه های توسعه اقتصادی و رشد تولید، همه دست اندرکاران ومدیران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در سایه رهنمونهای رهبر فرزانه انقلاب بتوانند با ایجاد فضای تعاملی واستدلال مبتنی بر اندیشه ورزی نقش مؤثری را در بصیرت افزایی و شکست توطئه های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ایفا نمایند.