تهران- ایرنا- دبیر کمیسیون علم‌وفناوری دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی گفت: اکنون قانون جهش دانش‌بنیان تصویب شده است و بودجه خوبی نیز در این حوزه داریم، باتوجه به اختیاراتی که در این قانون به بخش‌های مختلف داده شده، باید ما این قانون را اجرایی کنیم.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد خبری اینوتکس ۲۰۲۳، «سورنا ستاری» در بازدید از نمایشگاه اینوتکس درباره رویکرد درست دولت‌ها نسبت به زیست بوم استارتاپی، اظهار داشت: همیشه در دولت‌ها به دلیل وجود قوانین مختلف کار کردن بسیار سخت است.

وی بیان‌داشت: دولت در زیست‌بوم استارتاپی فقط باید زیر ساخت‌ها را توسعه دهد و نمی‌تواند به‌طور مستقیم وارد کسب و کار شود. اگر دولت می‌خواهد وارد اقتصاد دانش بنیان شود آن را محقق کند باید سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی در پژوهش انجام شود.

معاون پیشین علمی و فناوری رییس جمهور گفت: دولت باید فقط نقش حمایتی داشته باشد که در این صورت ریسک بخش خصوصی را پایین می آورد، هنر ما در ۱۰ سال گذشته در حوزه دانش بنیان این بوده که سرمایه بخش خصوصی وارد شرکت‌ها شد.

وی با اشاره به دستاورد دانش بنیان‌ها در همه حوزه‌ها، ادامه داد: کسب این دستاوردها نتیجه حمایت مسوولان عالی رتبه کشور به ویژه رهبر معظم انقلاب بوده است و بدون این حمایت‌ها قادر به دست آوردن چنین نتیجه‌ای نبودیم.

ستاری با بیان اینکه در یک سال گذشته در دولت فعلی قانون جهش دانش بنیان تصویب شد، تصریح‌کرد: تصویب این قانون نه در دولت دوازدهم و نه در دولت سیزدهم امکان پذیر نبود، ما توانستیم با متقاعد کردن مجلسی‌ها و همراهی بسیاری از مسوولان و دستگاه‌ها، همچنین شخص رئیس جمهوری دولت سیزدهم این قانون را تصویب کنیم.

دبیر کمیسیون علم‌وفناوری دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: در حال حاضر این قانون تصویب شده است و بودجه خوبی نیز در این حوزه وجود دارد، باتوجه به اختیاراتی که در این قانون به بخش‌های مختلف داده شده، باید این قانون را اجرایی کرد.

وی یادآور شد: فرهنگ است که پیشرفت می آورد، باید فرهنگ کارآفرینی در کشور زنده شود، در ۲ سال اخیر فضای کار اشتراکی به دلیل تغییرات در دانشگاه‌ها زایش کمی داشته است. نباید ترسید و استارتاپ‌ها باید قوی‌تر از گذشته ادامه دهند.