سرهنگ علی دارابی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این نیروهای مردمی در قالب ۱۳۶ گروه جهادی یک روزه، ۳۸ گروه ۲ روزه و مابقی گروه ها نیز بیش از سه روز در مناطق مختلف محروم خراسان شمالی حضور داشتند.
وی با بیان اینکه از مجموع گروه های جهادی ۱۴۴ گروه برادر و ۶۱ گروه خواهر هستند، افزود: ۱۹۵ گروه محله محور و مابقی گروه نیز جغرافیا محور با توجه به تخصصهای لازم در مناطق مختلف روستایی و سکونتگاههای غیر رسمی این استان خدمات ارایه دادند.
دارابی خاطرنشان کرد: در هفته بسیج سازندگی امسال یکهزار و ۷۹۰ مرد و ۸۳۵ زن در گروه های جهادی با توجه به تخصصی ها خود به نیازمندان این استان در زمینه های عمرانی، پزشکی، دامپزشکی، آموزشی، فرهنگی، اصناف و سایر موارد خدمت ارایه دادند.
مسوول بسیج سازندگی سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی تصریح کرد: قرار گاه های استان شامل یک قرار گاه استانی، هشت قرار گاه شهرستانی و مابقی نیز قرار گاه های منطقه ای است.
دارابی بر محرومیت زدایی تاکید کرد و افزود: گروههای جهادی بعد از حضور در مناطق محروم پیگیر حل مسائل این مناطق با استفاده از ظرفیت ، پتانسیل و مشارکت مردم ، خیران، موسسه ها، دستگاه ها و سازمان های مختلف هستند.
حدود ۳۰۰ هزار بسیجی در حدود یکهزار پایگاه استان فعال هستند که بسیجیان خراسان شمالی در ۲۲ گروه اقشار بسیج سازماندهی شدهاند.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت حدود ۶۰ هزار و ۲۵۵ خانوار با جمعیتی در حدود ۱۱۲ هزار نفر زیر پوشش خدمات حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و ۱۱۷ هزار نفر زیر پوشش بهزیستی دارد.
به گزارش ایرنا براساس آمارها، ۱۰۰هزار خانوار در این استان دچار فقر قطعی هستند که بخشی از آنها زیر پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند.
و با توجه به آماری که از نهادهای حمایتی و موسسات خیریه و دیگر منابع جمع آوری شده است ۴۲ هزار نفر در استان نیز با وجود فقر مطلق تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی نیستند.
اینک گروه های جهادی استان در طول سال و به ویژه مناسبت های مختلف برای رفع محرومیت زدایی به مناطق محروم روستایی و همچنین حاشیه شهرهای استان اعزام خواهند شد و خدمات مختلف به صورت رایگان به نیازمندان ارایه خواهند داد.
هفدهم اردیبهشت ماه سالروز تأسیس بسیج سازندگی است.