به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه نیویورک تایمز نوشت: این هشدار در حالی مطرح شده که کاخ سفید و رهبران کنگره هفته گذشته را صرف مذاکره درباره چگونگی افزایش سقف وام ۳۱.۴ تریلیون دلاری کردند.
وزارت خزانه داری از اقدامات فوق العاده برای ادامه پرداخت قبوض کشور بدون نقض سقف بدهی استفاده می کند. اما این وزارتخانه گفته است که این ابزارها ممکن است تا اول ژوئن به پایان برسند.
دفتر بودجه به عنوان نهادی غیر حزبی به تشریح فشارهای مالی که دولت با توجه به بن بست های کنونی با آن مواجه است پرداخته و اشاره کرده که پیش بینی زمان و درامدهای دولت و هزینه های آن دشوار است.
دفتر بودجه کنگره روز جمعه در گزارشی اعلام کرد: اگر سقف بدهی دولت قبل از اتمام وجوه نقد و اقدامات فوقالعاده خزانهداری افزایش نیابد یا تعلیق نشود، دولت مجبور خواهد شد پرداخت های برخی از فعالیتها یا تعهدات مربوط به بدهی ها یا هر دو را به تأخیر بیندازد.
این دفتر پیشبینی کرده که نکول یا عدم پرداخت بدهی به آشفتگی در بازارهای اعتباری، اختلال در فعالیتهای اقتصادی و افزایش سریع نرخ استقراض برای خزانهداری منجر خواهد شد.
جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا به تازگی هشدار داد که تبعات نکول در بدهی ها بسیار دشوار خواهد بود.
این مقام آمریکایی روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در ژاپن و قبل از گردهمایی وزرای دارایی گروه ۷ گفت: نکول در بدهی، دستاوردهایی را که ما در چند سال گذشته برای بهبود اوضاع پس از همهگیری سخت برای آن تلاش کردیم، تهدید خواهد کرد. این جرقه یک رکود جهانی خواهد بود که ما را خیلی بیشتر به عقب خواهد انداخت.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و چهار نفر از رهبران ارشد کنگره، از جمله کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ابتدا قرار بود روز جمعه (دیروز) برای بحث در مورد سقف بدهی تشکیل جلسه بدهند. جلسه رو در روی اولیه آنها در روز سهشنبه هیچ توافقی نداشت. اکنون انتظار می رود که دومین نشست هفته آینده برگزار شود. این جلسه قبل از این که بایدن روز چهارشنبه برای شرکت در نشست رهبران گروه ۷ به ژاپن برود برگزار می شود.
چشم انداز مالی آمریکا در بلندمدت همچنان مشکل ساز است و می تواند موضع جمهوریخواهان را در فشار بر دولت برای مهار هزینه ها سختگیرانه تر کند.
دفتر بودجه کنگره در گزارش جداگانه ای که روز جمعه منتشر کرد کسری بودجه فدرال به میزان ۱.۵ تریلیون دلار را برای سال جاری پیش بینی کرد.
پیشبینی میشود که کسری سالانه در دهه آینده تقریباً دو برابر شود و در مجموع تا سال ۲۰۳۳ به بیش از ۲۰ تریلیون دلار برسد.