انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا؛ بایدن در گرداب بحران‌های جدید

تهران- ایرنا- همزمان با شروع کارزار انتخاباتی دور دوم ریاست‌جمهوری "جو بایدن" و ظهور بحران‌های نوین در عرصه سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده، به نظر می‌رسد چالش‌های پیش‌روی وی، آزمونی بزرگ برای کسب پیروزی و عبور از بحران‌های جدید باشد.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از یاهونیوز، تعیین سقف بدهی و بحران مهاجرت، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را در بحبوحه آغاز کارزار انتخاباتی با دو چالش سیاسی بزرگ روبرو کرده است.

به نوشته این رسانه آمریکایی، بایدن که رقابت های انتخاباتی را از ماه گذشته میلادی آغاز کرده، در تلاش است مردم آمریکا را همانند سال ۲۰۲۰ متقاعد کند که می تواند کشور را از میان آشوب های داخلی و بین المللی عبور دهد.

دولت وی سال گذشته شاهد پایان همه گیری ویروس کرونا بود و از اوایل سال ۲۰۲۲ نیز تهاجم روسیه به اوکراین بر سایر مشکلات این کشور اضافه کرد و این امر به ویژه با بالا رفتن بهای انرژی و روند افزایشی و بی سابقه نرخ تورم، به نگرانی های تیم وی برای عبور از بحران افزود.

اما شاید تازه ترین چالش بر سر راه رئیس جمهوری سالخورده آمریکا مخالفت جمهوری خواهان کنگره با افزایش سقف بدهی دولت است که به گفته وزارت خزانه داری چنانچه تا ماه ژوئن این مشکل حل نشود پیامدهای اقتصادی ویرانگری در پی خواهد داشت.

رئیس جمهوری آمریکا نیز به تازگی اعلام کرد: اگر ما بدهی خود را نپردازیم، کل جهان دچار مشکل می شود.

وی در سخنانش نمایندگان حزب جمهوری خواه را متهم کرد که اقتصاد آمریکا را گروگان انگیزه های سیاسی خود قرار داده اند.

از همین رو، به نظر می رسد بایدن علاوه بر چالش های متعدد پیش رو، با دشمنی آشنا و در عین حال سرسخت مواجه است؛ حزب جمهوری‌خواه.

در این میان، اگرچه گفته می شود که بایدن در حال مذاکرات با کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا است، اما گزارش ها حکایت از آن دارد که تاکنون هیچ پیشرفت واقعی صورت نگرفته و این در حالی است که تنها ۲ هفته تا پایان ضرب العجل تعیین شده از سوی وزارت خزانه داری باقی مانده است.

جمهوری خواهان مخالف افزایش سقف بدهی می گویند که هزینه های دولت به عنوان پیش شرط جلوگیری از بروز فاجعه اقتصادی باید کاهش یابد. اما دولت در پاسخ اعلام کرده است که این پیشنهاد تعهدات سیاست امضای بایدن، مانند قانون کاهش تورم را از بین می برد.

از طرفی، کارشناسان بر این باور هستند که حتی اگر مک کارتی برای قبول افزایش سقف بدهی پیشنهاد بایدن را بپذیرد و هزینه چندانی از او نگیرد، دیگر تندروهای جمهوری خواه که از همان اول با ریاست مک کارتی مخالف بودند کوتاه نخواهند آمد.

جکی کالمز روزنامه نگار لس آنجلس تایمز به تازگی در مقاله ای نوشت: دموکرات ها می دانند که مک‌کارتی یک شریک مذاکره کننده نیست که قادر باشد رادیکال های هم حزبش را قانع کند.

چالش بزرگ دیگر بایدن در آغاز راه کارزار انتخاباتی دوره دوم ریاست جمهوری، بحران مهاجرات است. پایان عنوان ۴۲ نه تنها یک چالش لجستیکی عظیم است، بلکه یک فاجعه سیاسی بالقوه است؛ قانونی که بر اساس آن با پایان مهلت اخراج مهاجران غیرقانونی فاجعه ای بزرگ در مرز با مکزیک به وقوع پیوسته و تصاویری که در رسانه های آمریکا از موج ورود مهاجران از مرزهای جنوبی منتشر می‌شود، خود گویای وضعیت است.

هنک شنکوف استراتژیست دموکرات در همین پیوند در مصاحبه ای با ان‌بی‌سی‌نیوز گفت: وقتی همه چیز از کنترل خارج شود، مردم از رئیس جمهوری متنفر می شوند. مهم نیست چه کسی رئیس جمهوری باشد، وقتی اوضاع از کنترل خارج می شود، رئیس جمهوری شکست می خورد.

براساس آخرین برآوردها، در حال حاضر نزدیک به ۶۶۰ هزار نفر مهاجر در مکزیک به سر می برند که در حال حرکت به سوی آمریکا هستند و ده ها هزار نفر مهاجر دیگر هم در مرز هستند.

برخی از مخالفان بایدن راه حل مشکل کنونی را همان دیواری می دانند که در زمان دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده وعده داده شد در مرز با مکزیک ساخته شود.

بحران مهاجرت به اندازه ای برای دولت بایدن مشکل ساز شده که کارین ژان پیر سخنگوی کاخ سفید دیروز جمعه گفت: ما از کنگره می خواهیم که اقدام کند. ما از کنگره می خواهیم که اقدامی انجام دهد.

نکته جالب توجه سخنان ژان پیر این بود که وی روز گذشته به هیچ یک از مشکلات دیگر مانند افزایش سقف بدهی، بحران های بین المللی و غیره اشاره نکرد و تنها بن‌بست مهاجرت را پیش کشید.

این رسانه در پایان نتیجه گیری کرده است که شاید جمهوری خواهان متوجه شده باشند که پافشاری آنها در تداوم مخالفت با دولت به نفعشان باشد اما این وضعیت هزینه های انسانی گزافی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha