غلامرضا منتظری نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون ایرنا، با بیان اینکه ایجاد شبکه نمایش خانگی در عرصه فرهنگی کشور یک فرصت است نه تهدید، اظهار کرد: این امر مشروط بر این است که در حوزه محتوا، تولیدِ آثار مبتنی بر ارزشهایی باشد که جامعه به آن پایبند است.
این عضو کمیسیون فرهنگی تصریح کرد: غایت فرهنگ و هنر رشد و بالندگی انسان است و شکوه و عظمت یک جامعه از مسیر ارتقای فرهنگی با توسل به ارزشهای اخلاقی به دست میآید.
منتظری با بیان اینکه در شرایط اقتصادی امروزِ جامعه ایجاد فرصتهای شغلی برای طیف هنرمندان و فرهنگیان اتفاق مبارکی است؛ اذعان کرد: شبکه نمایش خانگی توانسته در شرایطی که بسیاری فاقد کار و شغلند، بستر مناسبی برای بهکارگیری هنرِ هنرمندان فراهم کند. اما باید تلاش شود روح حاکم بر این محصولات با اصول فرهنگی و اعتقادی جامعه مغایر نباشد.
نماینده مردم گرگان در مجلس افزود: باید بتوانیم سطح فرهنگی و هنری جامعه را با استفاده از انتخاب دقیقتر محتوا ارتقا دهیم که این امر در کنار غنیسازی اوقات فراغت و ارتقای سواد بصری جامعه میتواند به تولید یک محصول هنری و فرهنگی مناسب بینجامد.
این عضو مجلس شورای اسلامی ادامه داد: محصول فرهنگی باید با اخلاقیات و سبک زندگی اسلامی- ایرانی گره بخورد و از این نظر برخی از آثار شبکه نمایش خانگی و نه همگی باید در نظارت و سنجش محتوا دقت بیشتری صورت دهند.
منتظری هدفگذاری اصولی در تولید آثار شبکه نمایش خانگی را متذکر شد و گفت: روح یک اثر فرهنگی در محتوا و متن آن است. فیلمنامه که نوشته میشود سرچشمه خلق اثر هنری است؛ اگر این متن زلال و زندگیبخش باشد؛ کارگردانی و هدایت اثر، بازیگری و تولید فنی نیز به شکل مناسبتری جلوه پیدا میکند و اینگونه یک اثر باشکوه تولید میشود.
این عضو کمیسیون فرهنگی ضمن بیان ضرورت حمایت و استفاده مناسب از این ظرفیت فرهنگی یادآور شد: در حوزه محتوایی باید چارچوبی تعریف شود که مبنای سنجش باشد و تهیهکنندگان و فعالان این حوزه نیز علاوه بر پایبندی به اخلاقیات و اصول و ارزشهایی که در جامعه مورد احترام همه است، ظرایف هنری را نیز مورد توجه قرار دهند زیرا ما نسبت به آحاد یک جامعه و طیفها و سنین مختلف مسئولیت داریم.