به گزارش ایرنا ، سیدحامد عاملی روز یکشنبه در حاشیه نشست وبیناری بزرگداشت هفته جمعیت، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با حضور وزیر کشور اظهار کرد: لازم است قبل از تدوین برنامه علاجبخشی، دلایل و عوامل دخیل در کاهش فرزندآوری شناسایی و راهکارهای مورد نیاز متناسب با آن ارائه شود.
وی افزود: توجه و تاکید بر موضوع خانواده سالم، توجه به آموزش و تربیت، حمایتهای بهداشتی و اجتماعی از مادران و همچنین حمایت از خانوادههای آسیبپذیر از جمله الزامات رفع موانع فرزندآوری است.
استاندار اردبیل ادامه داد: با توجه به شکلگیری برخی روحیات از جمله فردگرایی و همچنین بروز برخی مشکلات در خانوادهها از جمله طلاق، یافتن راهکار برای کنترل و کاهش آسیبهای ناشی از این موضوعات در راستای رغبت خانوادهها به فرزندآوری موثر است.
عاملی با یادآوری برنامه ملی جوانی جمعیت و تأکید بر اجرای این برنامه، بیان کرد: تدوین برنامه استانی در کنار برنامه ملی، برای شناسایی عوامل کاهش فرزندآوری در جهت اتخاذ تدابیر و راهکارها ضروری است.
جمعیت کشور از جمله استان اردبیل به سرعت در حال پیر شدن بوده و این در حالی است که برنامهریزی و اداره امور به صورت عادی در جریان است و ضروری است هر چه زودتر برای آینده این کهنسالان و نیز کاهش نیروی کار مولد و کیفی در جامعه تدبیر کرد.
استان اردبیل حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد ، بر اساس آمارها، در حال حاضر ۶ درصد جمعیت این استان بالای ۶۰ سال است. این میزان در ۲۰ سال آینده به چهار برابر یعنی از حدود ۱۲۰ هزار نفر کنونی به ۳۵۰ هزار نفر خواهد رسید.از سوی دیگر کاهش زاد و ولد در دهههای اخیر از معضلات مهمی است که به کاهش هرم سنی جمعیت جوان در ۲۰ سال آینده منجر خواهد شد.
میانگین نرخ باروری جمعیت استان اردبیل در سال ۱۳۹۸ حدود ۱.۸ درصد بود ولی اکنون به ۱.۶ درصد تنزل کرده که یک دهم درصد از میانگین ۱.۷ درصدی کشوری پایینتر است.