سنندج-ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: توسعه بخش کشاورزی و اجرای رویدادهای مختلف هم چون جشنواره توت فرنگی منجر به رونق گردشگری در این استان می شود.

به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز دوشنبه در جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره توت فرنگی که در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان تشکیل شد، اظهار کرد: توسعه بخش کشاورزی می تواند منجر به رونق سایر بخش ها هم چون گردشگری شود.

وی با اشاره به اینکه پنجم خرداد سال جاری جشن توت فرنگی در روستای شیان از توابع شهرستان سنندج برگزار می شود، اضافه کرد: سالانه ۶۵ هزار تن توت فرنگی در استان تولید می شود که این میزان معادل ۶۲ درصد تولید کل این محصول در کشور است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه ۱۷ هزار نفر در تولید این محصول در استان فعالیت دارند، افزود: برگزاری جشنواره توت فرنگی هر سال موجب جذب تعداد زیادی گردشگر از اقصی نقاط کشور به استان می شود.

اسکندری با اشاره به اینکه محققان مرکز تحقیقات استان با انجام پژوهش هایی موفق به معرفی ارقامی از توت فرنگی با ماندگاری و طعم مطلوب شدند، گفت: در زمینه صنایع تبدیلی هم اتفاقات مطلوبی در چند سال اخیر روی داده است و نمونه آن آغاز به کار واحد فرآوری ژینانوش مریوان با تولید بیش از۸۰ هزار تن تولید کنسانتره و آب میوه است.

وی یادآور شد: در همایش سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی هم که در خرداد ماه و همزمان با جشنواره توت فرنگی برگزار می شود از سرمایه گذاران و تجار و بازرگانان دعوت کردیم تا با ظرفیت های تولیدات کشاورزی آشنا شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه سالانه ۵۰۰ هزار تن محصولات باغی در استان تولید می شود،اضافه کرد: توت فرنگی این استان به برند در کشور تبدیل شده به گونه ای که سایر استان ها هم این محصولشان را به نام کردستان به فروش می رسانند.

اسکندری اظهار کرد: در توت فرنگی هم باید مانند انگور سیاه اقدام به کشت قراردادی کرد تا هم سود بیشتری به کشاورزان برسد و هم مشخص باشد چه حجمی از محصول تولیدی به واحدهای فرآوری ارسال شده است.

وی ادامه داد: سرمای فروردین سال جاری موجب خسارت به محصولات باغی به ویژه توت فرنگی شد اگر فضای گلخانه ای استان بیشتر بود دیگر این خطر هم تولیدات استان را تهدید نمی کرد.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: جشنواره توت فرنگی به منظور ایجاد انگیزه در ترویج روش های نوین، ارائه آخرین دستاوردهای علمی، ایجاد فرصتی برای تبادل نظر و تعامل بین بخش‌های مختلف و توت فرنگی کاران، فراهم کردن زمینه های توسعه کمی و کیفی برگزار می شود.

سید فراز توانایی افزود: بررسی مسائل و مشکلات موجود در زمینه توت فرنگی، شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های نهفته در این خصوص از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی یادآور شد: برپایی نمایشگاه و پخش کلیپ های هدفمند، ارتباط چهره به چهره برای توسعه کمی و کیفی محصول توت فرنگی از دیگر برنامه هایی است که در حاشیه این جشنواره برگزار می شود.

در پایان هر کدام از اعضای جلسه به بیان راهکارها و اقدامات لازم برای برگزاری مطلوب جشنواره توت فرنگی پرداختند؛ نصب المان توت فرنگی، تبلیغات محیطی و رسانه‌ای، حمایت مالی بانک‌های عامل و لزوم معرفی ارقام برتر، زمینه های ایجاد صنایع تبدیلی از مهمترین مطالب این بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.