به گزارش ایرنا، عابدین فقیه نصیری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود : در سفراستانی دولت در بیستم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ به مازندران ، سهم اعتباری این شهرستان حدود ۹۷۰ میلیارد ریال بود که از این اعتبار حدود ۴۰۰ میلیارد ریال آن بابت ارتقای تصفیه خانه آب آشامیدنی کلاردشت است که از این میزان اعتبار مصوب برابر گزارش شرکت آب و فاضلاب حدود ۱۳۰ میلیارد ریال آن در این بخش اختصاص داده شده است .
وی اظهار کرد : از آنجایی که بنا به تاکید استاندار مازندران اعتبارات تخصیصی دور نخست سفرهای استانی دولت جهادی باید مدت سه سال اختصاص و صرف اجرای کامل طرح ها شود بنابراین مسوولان دستگاه اجرایی با گذشت بیش از یکسال از این سفر پرخیر و برکت باید برای جذب و تخصیص اعتبارات باقی مانده بیش از پیش تلاش کنند.
آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم ۲۰ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ در قالب هفدهمین سفر استانی به مازندران بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان برای ۱۷۶ طرح مصوب به این استان اختصاص داد که از این اعتبار حدود ۵۰ درصد آن صرف اجرا و تکمیل طرح های عمرانی خواهد شد.
بنا به گفته مسوولان امر و تاکید استاندار مازندران این اعتبار باید تا پایان سال آینده جذب و صرف طرح های مدنظر در شهرستان های استان بشود.
برابر آمار، از اسفندماه سال ۱۴۰۰ تاکنون بهره برداری حدود ۳۰ طرح، ۴۲ طرح با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصدی و ۱۱۴ طرح با پیشرفت بیش از ۵۰ درصدی از مجموع ۱۷۶ طرح در این استان انجام گرفته است.
پیش بینی نشدن مطالعات زیرساختی علت کندی روند طرح ملی
فرماندار کلاردشت با انتقاد از کندی روند اجرای طرح چهارخطه کردن کلاردشت به مرزن آباد هم گفت : اجرای کامل این طرح تاریخی که از دولت های گذشته به این دولت رسیده جزو مطالبات بحق مردم این شهرستان گردشگرپذیر است و متاسفانه ایرادی که بر این روند اجرای این طرح وارد شده متاسفانه مشاور آن طرح های مطالعاتی زیرساختی برای این طرح ملی پیش بینی نکرد و امروز در بازدیدهای هفتگی میدانی از روند اجرای این طرح متوجه می شویم که بابت جابجایی مستحدثات به عنوان موانع اجرای طرح هزینه های هنگفتی در بردارد که پیش بینی بودجه برای این بخش نشده است .
اجرای طرح ملی چهار خطه کردن مسیر مرزنآباد - کلاردشت که پس از ۱۳ سال وعدههای بیسرانجام در سفر استانی رییس جمهور به مازندران مصوبه گرفت، سرانجام عملیات اجرایی این طرح تاریخی در ۱۸ خرداد ماه سال گذشته با حضور میدانی استاندار مازندران و معاون وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.
وضعیت نامناسب مسیر کوهستانی مرزن آباد به کلاردشت به خاطر داشتن شیب تند ، پیچ های غیر استاندارد ، عدم تجهیز به سیستم روشنایی با وجود قرار داشتن در منطقه مهگیر و مه آلود بودن ، وجود دست اندازهای خشن و فرسودگی روکش آسفالت از سال های پیش تعریض این مسیر گردشگرپذیر را ضروری کرده بود ولی هیچگاه به سرانجام نرسید.
مسیر مرزن آباد - کلاردشت به طول ۱۶.۵ کیلومتر از طرح های ملی سال ۱۳۸۸ بود که شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقلی کشور وعده داده بود که آن را در عرض ۲ سال به سرانجام برساند ، اما به دلیل آنچه که مسوولان وقت برخورد با مشکلات زیست محیطی و کمبود اعتبار نامیدند ، هرگز به مرحله اجرایی نرسید.
برابر گزارش های رسمی ، قرار بود فاز نخست اجرایی این طرح به طول ۴.۸ کیلومتر از این مسیر از کلاردشت به « اسپندکلا » تعریض و چهارخطه شود و طول این مسیر در مجموع حدود ۱۶.۵ کیلومتر است که برای تعریض آن سه فاز تعریف و یکهزار و ۳۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ساخت ، تملک و خریداری اراضی حریم ۲۰ متری برآورد شده است.
طبق اعلام مسوولان راه و شهرسازی مازندران ، برای فاز نخست این طرح ۱۱۲ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده که ۵۰ میلیارد تومان آن از محل سفر استانی رییس جمهور تامین شده است و تاکنون برای اجرای این طرح حدود ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است .
فقیه نصیری فرماندار کلاردشت خاطرنشان کرد : برای رفع موانع و مشکلات پیش روی این طرح ملی نامه نگاری های فراوانی انجام گرفته موضوعی که بارها با استاندار پرتلاش در میان گذاشته شده و وعده دادند به زودی عملیات اجرایی این طرح با رفع موانع پیش روی آن دوباره از سر گرفته خواهد شد.
این مسوول در ادامه به عملکرد یکساله دستگاه های اجرایی دولت جهادی در این شهرستان پرداخت و گفت : احیای مرکز تولید و تکثیر ماهیان آزاد دریای خزر شهید باهنر پس از ۱۰ سال ، عملیات اجرایی نهر ملک جوب برای تامین آب کشاورزی و رفع تنش آبی ، انجام روکش آسفالت مسیر حدود هفت کیلومتری کلاردشت به کردیچال ، آسفالت حدود ۹ کیلومتر محور کلاردشت به عباس آباد ، پیش بینی بودجه ۵۰ میلیارد ریالی برای ساخت مجتمع فرهنگی وهنری ، ثبت جهانی فرش کلاردشت و رشد ۱۲۰ درصدی اشتغال را از جمله این اقدامات در سال گذشته برشمرد.
استقرار ادارات تحقق وعده استاندار
فرماندار کلاردشت خاطرنشان کرد : بنا به تاکید و دستور استاندار مازندران در خرداد ماه سال گذشته مبنی بر استقرار مستقل ادارات و دستگاه های اجرایی در این شهرستان خوشبختانه از مجموع تعداد اندک این ادارات اداراه تعزیرات حکومتی و شبکه دامپزشکی در این شهرستان مستقر شدند و به تازگی هم با رایزنی های به عمل آمده قرار است اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری هم در این شهرستان به صورت مستقل در این این منطقه مستقر شود.
فقیه نصیری از فراهم شدن فرصت سرمایه گذاری به میزان حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال بامشارکت بخش خصوصی در این شهرستان خبرداد و ادامه داد : این سرمایه گذار بدون اتکا به وام قرار بود در سال ۱۳۹۶ در این شهرستان در بخش های مختلف سرمایه گذاری کند که اگر این اتفاق رخ می داد بستر اشتغال برای دست کم هزار و ۲۰۰ نفر فراهم می شد که به علت سنگ اندازی و مانع تراشی در آن زمان منصرف شد و هم اکنون با هم افزایی و اطمینان خاطر دوباره این سرمایه گذار متقاعد شده که در این منطقه سرمایه گذاری کند.
مشکلات عمده کلاردشت
وی عدم آنتن دهی تلفن همراه و تلویزیون در برخی نقاط ، کمبود جایگاه سوخت ، تجهیزات و امکانات بهداشتی و درمانی ، فراهم نبودن زیرساخت ها برای جذب سرمایه گذاران ، مسائل زیست محیطی و .. را از عمده مشکلات توسعه در این شهرستان گردشگرپذیر غرب مازندران برشمرد.
شهرستان کلاردشت با برخورداری از ۲۳ نقطه روستایی و یک نقطه شهری به علت همسایگی نزدیک با جنگل های سرسبز منطقه هیرکانی ، وجود قله علم کوه دومین قله مرتفع ایران ، آثار تاریخی مانند تپه کلار ، کاخ اجابیت ، جام زرین کلاردشت و بسیاری از مناظر چشم نواز و طبیعی در تمامی فصول سال به ویژه نیمه نخست سال از دیرباز تاکنون خاستگاه میلیون ها مسافر و گردشگر بوده است .
برابر آمار در سال گذشته دست کم یک میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر و گردشگر خارجی از جاذبه های طبیعی این شهرستان دیدن کردند و افزون بر آن علم کوه و تخت سلیمان جزو قلل پرمخاطبی است که هرساله همزمان با فصل شروع کوهنوردی که از اردیبهشت ماه هرسال آغاز می شود بسیاری از ورزشکاران کوهنورد از نقاط مختلف دنیا از جمله آلمان ، فرانسه ، ترکیه برای صعود به این قله ها وارد این شهرستان می شوند.