محمد امین بیرامی مسوول اجرایی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون روز سه شنبه از دستگیری شکارچی یک گراز و یک تشی در منطقه کوه سرخ این شهرستان خبر داد و بیان داشت : ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون ضمن دستگیری شکارچی متخلف در این منطقه گونه های حیات وحش شکار شده را نیز ضبط کردند.
بیرامی با تشریح اقدامات انجام شده در این زمینه افزود: گراز و تشی از گونه های حفاظت شده در منطقه کوه سرخ است که در معرض خطر انقراض قرار دارند ، متاسفانه باور هایی غلط در بین برخی از ساکنان جوامع محلی در باره مصرف گوشت گراز و تشی وجود دارد ، دردهایی که به خیال برخی ها بر اثر باورهای خرافی با مصرف دارو درمان نمی شوند و تنها با روی آوردن به شکار و مصرف گوشت برخی حیوانات وحشی از جمله تشی ، جوله و گراز قابل درمان هستند. آسیب جدی به محیط زیست زده است.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان مختلف نسبت به مصرف گوشت شکار و ابتلا به بیماریهایی مانند آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان،جنون گاوی،طاعون و دیگر بیماریها هشدار میدهند ادامه داد : بسیاری از افراد بدون توجه به این هشدارها به شکار حیات وحش مبادرت می ورزند ، مافیای شکار با دامنزدن به خرافات، بازار گوشت شکار را داغ نگه داشتهاند، چون کم نیستند افرادی که تصور میکنند گوشت شکار علاج بسیاری از دردهایشان است.
قله کوه سرخ با ارتفاع تقریبی یک هزار و ۵۲۲ متر از سطح دریا و از سلسله جبال زاگرس ، در نزدیکی روستای بوشیگان از توابع شهرستان کازرون واقع شده است.
بلدرچینهای کشف شده از ۶ شکارچی متخلف اتباع بیگانه در منطقه توجردی سرچهان آزاد شدند
محمد رضا میرسلیمانی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرچهان نیز از آزاد سازی بلدرچین های وحشی زنده گیری شده در منطقه توجردی این شهرستان خبر داد و بیان داشت : این بلدرچین ها از ۶ شکارچی متخلف اتباع بیگانه در این شهرستان کشف شده بود.
میرسلیمانی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرچهان با تشریح اقدامات انجام شده در این زمینه افزود: ماموران یگان حفاظت محیط زیست سرچهان در حین گشت و کنترل منطقه توجردی تعداد ۶نفر از اتباع افغان را مشاهده کردند که ۸ عدد بلدرچین وحشی را با تور زنده گیری کرده بودند ، ماموران ضمن توقیف و ضبط پرندگان ضمن هماهنگی با دادستان شهرستان سرچهان ، بلدرچین های وحشی را به دامان طبیعت برگرداندند و رها سازی کردند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرچهان از عموم شهروندان خواست تا با توجه به فرارسیدن فصل جوجه آوری و تخم گذاری پرندگان وحشی از شکار و زنده گیری این گونه های کمیاب خودداری کنند و گفت : تورکشی و زنده گیری پرندگان وحشی آسیب جبران ناپذیری بر محیط زیست و گونه های در معرض خطر انقراض وارد کرده است.
میر سلیمانی با اشاره به اینکه پرندگان تعادل لطیف بین گیاه و گیاه خوار، درنده و طعمه را حفظ می کنند افزود: شکار پرندگان به ویژه در فصل جوجه آوری صدمه ای جدی به چرخه زیستی وارد می کند و موجب تخریب زیست بوم و نابودی محیط زیست می گردد.
وی اضافه کرد : هنگامی که پرندگان سفر می کنند، دانه هایی را که خورده اند با خود می برند و آنها را از طریق فضله پراکنده می کنند. آنها گیاهان را به اکوسیستم هایی که از بین رفته اند بازمی گردانند و حتی گیاهان را به توده های زمینی جدید منتقل می کنند. پرندگان به شکل گیری زندگی گیاهی که در اطراف خود و در سراسر جهان می بینیم کمک کرده اند.
احیای آتش بُرهای سایت گوزن زرد ارسنجان ، گامی در جهت پیشگیری از خطرات احتمالی
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان از احیای آتش بُرهای سایت پرورش گوزن زرد ارسنجان خبر داد و بیان داشت : این اقدام گامی در جهت پیشگیری از خطرات احتمالی و بروز آتش سوزی ها در این منطقه است.
حسن ابراهیمی با تشریح اقدامات انجام شده در این زمینه اضافه کرد : در اجرای مصوبات ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان با هماهنگی و همکاری و تعامل بسیار خوب اداره راهداری وحمل نقل جاده ای شهرستان ارسنجان به منظور پیشگیری و جلوگیری از خطرات احتمالی آتش سوزی ها این آتش بر ها در منطقه احیا شدند . وی ادامه داد : تمامی جاده های دسترسی به منطقه پرورش و تکثیر گوزن زرد و آتش بُرهای سطح سایت گوزن زرد ارسنجان به وسیله ماشین آلات سنگین راهداری و بهره گیری از یک دستگاه گریدر مرمت واحیا شدند.
گوزن زرد ایرانی زیر گونهای از گوزن زرد است که در آستانه انقراض قرار داشت ولی با تمهیدات انجام شده از خطر انقراض در ایران نجات یافت. گوزن زرد برای نخستین بار در منطقه جزیره اشک شمال کشور احیا و سپس با افزایش جمعیت تعدادی از آنها به زیستگاه تاریخی خود در حوزه زاگرس منتقل شدند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان در ادامه خاطر نشان کرد : با هر گونه عوامل خطر و شکار و ورود غیر قانونی به این پهنه زیست محیطی از سوی یگان حفاظت محیط زیست جلوگیری و مطابق با قانون برخورد می شود ، انتظار است همه کسانیکه در روستاهای اطراف و مناطق همجوار رفت و آمد دارند با ماموران یگان حفاظت محیط زیست همکاری لازم را داشته باشند.
نجات گربه وحشی از دام و رها سازی در زیستگاه شهرستان فیروز آباد
نصیب الله فتحی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروز آباد هم از نجات یک گربه وحشی به دام افتاده در این شهرستان خبر داد و گفت : این گربه وحشی توسط یکی از اهالی روستاهای شهرستان فیروز آباد نجات یافت و با همراهی مامورین محیط زیست در طبیعت و زیستگاه رها شد.
فتحی ، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروز آباد با تشریح اقدامات انجام شده در این زمینه اضافه کرد : به رغم آنکه این گربه وحشی به مرغ و خروسهای فرد روستایی آسیب زده بود اما ، اهالی یکی از روستاهای شهرستان با درک بالای اهمیت حیات وحش و محیط زیست به این گربه آسیب نزدند و زمینه رهایی آن را فراهم کردند.
وی ادامه داد : با هماهنگی صورت گرفته از سوی این اداره ، ماموران محیط زیست به طور همزمان به منطقه اعزام شده و پس از حضور در روستای محل نگهداری گربه وحشی و اطمینان از صحت و سلامتی این گونه حیات وحش اقدام به رهاسازی گربه وحشی در زیستگاه کردند .
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروز آباد ضمن تقدیر و تشکر از فرد دوستدار محیط زیست ادامه داد : اهالی روستاها در صورت مواجهه با این گونه موارد ضمن اطلاع رسانی موضوع به اداره محیط زیست منطقه شرایط را برای حفظ و نجات این گونه های با ارزش فراهم آورند تا با هماهنگی محیط زیست نسبت به برگرداندن این گونه های ارزشمند به دامن طبیعت اقدام شایسته صورت گیرد.