تهران- ایرنا- رییس دانشگاه امام صادق (ع) گفت: امروز اولین مسئله نظام، هنرمندی در تولید پیام و ایجاد تصویر و مدیریت ادراک در حوزه های مختلف است و ما در شبکه سازی، تولید نظریه و تئوری و در هوشمندی در مقابله با ادراک غفلت کرده ایم.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه امام صادق (ع)، مراسم خانواده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) به مناسبت گرامیداشت روز ارتباطات به همت دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات و با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسینعلی سعدی رییس دانشگاه، سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، فرشاد مهدی پور معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد و اساتید و دانشجویان دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات، در تالار آیت‌الله مهدوی کنی دانشگاه برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعدی در این مراسم گفت: به لحاظ راهبردهایی که رهبر معظم انقلاب ابلاغ فرمودند، مسائل راهبردی نظام در صدر فعالیت های ما قرار می‌گیرد و امروز اساسی ترین مسئله بر اساس توصیفی که ایشون از دنیای معاصر کردند، مسئله مدیریت تصویر و ادراک است. شاید بزرگترین چالشی که جمهوری اسلامی با آن مواجه است، مدیریت تصویر و ادراک است. دانشگاه امام صادق (ع) چه باید بکند؟ حل بخشی از مسائل تئوریک نظام با ایجاد اندیشکده، پژوهشکده، کلاس درس و پایان نامه باید به وسیله دانشگاه انجام شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: پیشرفت تکنولوژی امروزه فرایند انتقال پیام را به نحو کلی متحول کرده و آن روش سنتی را کنار گذاشته است. حال مسئله این است که نقش ما در این دنیای متلاطم چیست؟ باید توجه داشته باشیم که نمی توانیم با استفاده از طرق انتقال پیامی که جریان مقابل دارد، حتی پیام خودمان را منتقل کنیم؛ زیرا که خیلی از تاکتیک های انتقال پیام برای ما مشروع و مجاز نیست.

رییس دانشگاه امام صادق (ع) درباره نقش دانشگاه در فضای پیچیده رسانه ای جهان گفت: در این رویارویی روایت‌ها و ادراک سازی‌ها، گاهی اوقات احساس می کنیم با چالش هایی مواجه هستیم که کسی جز مجموعه دانشگاه امام صادق (ع) در خط مقدم مقابله با چالش ها نیست و منابعی که در اختیار ما قرار دارد برای پاسخ به این چالش ها فوق العاده غنی است، منتها به تعبیر شهید صدر، استنطاق نکرده ایم و سوال را بر مبانی عرضه نکرده ایم و به تعبیر دیگر، آن هایی که با مسئله مواجه اند بیگانه از مبانی هستند و آن هایی که از مبانی مطلع اند، بیگانه از مسائل اند.

حجت‌الاسلام سعدی ادامه داد: دنیای امروز دنیای رسانه است و با یک مهندسی معکوس از تصویر مبانی را تخریب می کنند و باید با انتقال پیام تصویری مناسب به دنبال تصحیح ادراک در حوزه مباحث کلامی و اعتقادی باشیم.

وی درباره بحث طراحی و مدیریت تصویر و ادراک افزود: اگر در بحث طراحی و مدیریت تصویر و ادراک با هوشمندی عمل نکنیم، همه عقبه ها و سنگرها را از دست دادیم و این که رهبر حکیم انقلاب فرمودند جهاد تبیین، خروجی تبیین‌ مدیریت تصویر و ادراک است و با تمسک به آیه شریفه نباء می توان دریافت که فرهنگ، رسانه و خبر به تبیین نیاز دارد که تبیین به معنای تحلیل و سواد رسانه‌ای است.

رییس دانشگاه امام صادق (ع) افزود: امروز اولین مسئله نظام هنرمندی در تولید پیام و ایجاد تصویر و مدیریت ادراک در حوزه های مختلف است. ما در شبکه سازی، تولید نظریه و تئوری و در هوشمندی مان در مقابله با ادراک غفلت کرده ایم که باید این خلل ها با ظرفیت های مناسب در دانشگاه و اندیشکده‌ها برطرف شود.

در این مراسم از کتاب《از مرثیه تا فریاد》نوشته سیار، عضو هیات دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات رونمایی شد و از دانشجویان حائز رتبه های برتر در کنکور دکتری تجلیل به عمل آمد.