تهران- ایرنا- به نظر می‌رسد غرفه‌های پاسخگویی و اطلاعات به صورت صحیح در راه‌های سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران جانمایی نشدند و متصدیان آن برای برخی پرسش‌ها پاسخ مناسب ندارند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، امسال طبق روال سال‌های گذشته نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلای امام خمینی (ره) در حال برگزاری است؛ با توجه به وسعت این مکان و درب‌های بی‌شمار، پارکینگ های متعدد و مسیر مترویی نمایشگاه بازدیدکنندگان از درهای مختلف وارد مصلی می‌شوند.

یکی از مهمترین مسائلی که همواره مهمانان نمایشگاه کتاب و شاید در دوره های مختلف با آن مواجه بودند سردرگمی در این وسعت زیاد فضای نمایشگاهی است، امسال هم مخاطبان این رویداد فرهنگی از عدم رفع مشکلات در این زمینه گلایه دارند.

مردم با توجه به جانمایی نامناسب برخی غرفه‌های پاسخگویی و اطلاعات؛ باید مسیری را طی کنند تا از مسئولان این غرفه ها آدرس مورد نظر را بپرسند؛ تازه بعد از مسافت طولانی متوجه می‌شوند که مسیر را اشتباه آمده‌اند و ناگزیرند در آفتاب با کلافگی را یکبار دیگر با پای پیاده همان مسافت یا حتی دوبرابر را طی کنند.

از در مترو مصلی که وارد حیات می‌شوی؛ چند ون که رانندگان داخل آنها نشسته اند در سایه طوری ماشین خود را پارک کرده اند که جلو خودرو، روبه در مترو واقع شده اما عملا نسبت به جابجایی بازدیدکنندگان هیچ شتابی ندارند برای همین مردم مجبور می‌شوند خود با پای پیاده به سمت نمایشگاه بیایند.

آنها مسافت زیادی را پیاده طی می‌کنند تا به غرفه اطلاعات برسند و بتوانند درباره مسیر مورد نظر سوال بپرسند. مردی سالخورده به راننده یک خودرو می‌گوید: نمی‌توانم از پله بالا و پایین بروم کجا رمپ وجود دارد تا به بخش کتاب های آموزشی و کنکور بروم او پاسخ می‌دهد، نمی دانم؛ پیرمرد عطایش را به لقایش می‌بخشد و می پرسد درب مترو کجاست.

کمی جلوتر از یک غرفه اطلاعات و پاسخگویی،۲ ماشین کوچک سفید رنگ ایستاده، از آنها می پرسم به سمت شبستان می روید، پاسخ مثبت می دهند و سوار بر آن می شوم به خیال اینکه به مکان مورد نظر برسم بعد متوجه می شوم مرا را جلوی غرفه آموزش و کتاب های کنکور پیاده کرده، وارد این بخش هم که می شوم غرفه اطلاعات وجود ندارد از هر کسی هم می‌پرسم چطور باید به شبستان بروم نمی‌دانند، ناگزیر می‌شوم تا انتها آن بخش بروم تا شاید مسئولی را ببینم و بتوانم مسیر را پیدا کنم.

بعد از طی کردن مسیر طولانی و بالا و پایین رفتن از پله های بیشمار با خستگی و کلافگی بالاخره به شبستان می‌رسم اما دیگر پاهایم یاری نمی‌کنند؛ خستگی بر من غلبه کرده و نمی‌توانم آنطور که باید از نمایشگاه لذت ببرم و کتاب بخرم.

مادری که با فرزند کوچکش راهی بخش کودک و نوجوان است و چهره خسته دارد می گوید: غرفه‌های اطلاع رسانی نمایشگاه باید کنار درهای ورودی که مردم وارد نمایشگاه می‌شوند، قرار بگیرند تا آنها از اول مسیر مورد نظر خود را پیدا کنند، نه اینکه بعد از طی کردن مسیری طولانی بعد از سوال پرسیدن از یک غرفه متوجه شوند؛ مسیر را اشتباه آمدند و دوباره این مسیر را دور بزنند و کلافه شوند.

بازدیدکننده دیگر می‌گوید: بیش از اینکه در مسیر، غرفه های اطلاع رسانی را ببینم، غرفه های اغذیه فروشی در قدم به قدم محوطه نمایشگاه قرار گرفته و این نشان دهنده بها دادن به شکم بیش از کتاب و مسائل فرهنگی است.

وی می افزاید: اگر انتخاب و خرید کتاب‌های مورد نظرت تا تاریکی شب به طول بیانجامد؛ در بازگشت به خانه به مشکل برمی‌خوری؛ ترافیک بسیار سنگین است و رانندگان با قیمت های بالا حاضر می‌شوند شما را سوار کنند این در حالیست که هیچ یک از رانندگان اسنپ درخواست ماشین برای مسیر مورد نظر را قبول نمی‌کنند و بعد از کلی معطلی جلو در مصلی مجبور می شوی از مترو استفاده کنی؛ در ایستگاه هم جای سوزن انداختن نیست و مجبور می شوی به هر نحوی شده سوار یکی از واگن های قطار شوی تا زودتر به خانه برسی.

سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب (از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ ) با شعار «آینده خواندنی است» بصورت حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی (ketab.ir) در حال برگزاری است.