کرمانشاه - ایرنا- استاندار کرمانشاه با اشاره به هویت تاریخی مردم استان کرمانشاه بویژه رشادت و جوانمردی آنها در هشت سال جنگ تحمیلی و دفاع از کشور، گفت: جوانان و نوجوانان ما وقتی با هویت و قهرمانان واقعی آباء و اجداد خود بیشتر آشنا شوند به آن افتخار می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «محمدطیب صحرایی» روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه که در محل یادمان شهدای عملیات مرصاد برگزار شد؛ با اشاره به مجموعه نیازمندی‌ها، مسائل و مشکلات، فرهنگی و اجتماعی استان، افزود: وقتی جامعه ما با هویت تاریخی ارزشمند خود بیشتر آشنا شوند خیلی از این مسائلی که امروز داریم، برطرف می شود.

وی گفت: اما ما از این ظرفیت های فرهنگی زیادی که داریم در راستای هویت بخشی به جامعه بویژه به نوجوانان و جوانان استفاده نمی کنیم، به طوریکه الان بسیاری از مردم ما مفاخر خودشان را نمی شناسند.

نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه با بیان اینکه تاریخ ما شناسنامه و هویت ما است گفت: باید با داشتن برنامه های روشن و عملی؛ نسبت به هویت بخشی این شناسنامه و تاریخ پر افتخار به مردم بویژه جوانان و نوجوانان اقدام نماییم.

صحرایی در ادامه با اشاره به جمعیت ۳۷۰ هزار دانش آموز و ۲۶ هزار فرهنگی استان خواستار برنامه مدون آموزش و پرورش برای حضور این تعداد افراد در یادمان شهدا، بویژه یادمان عملیات مرصاد شد و افزود: اگر دانش آموزان و معلمان ما با این شهدایی که جوانان برومند دیروز این مملکت بودند و برای دفاع از خاک کشورشان جان‌فدایی کردند، آشنا شوند، مطمئنا به تاریخ و گذشته خود افتخار خواهند کرد و در راستای اعتلای آینده استان گام برخواهند داشت.

استاندار کرمانشاه همچنین با اشاره به بزرگی و سرنوشت ساز بودن پیروزی عملیات مرصاد در دفاع مقدس و موقعیت گردشگری و در مسیر زوار اربعین حسینی قرار گرفتن آن، خواستار افزایش ظرفیت این یادمان تا پنج برابری وضعیت فعلی در قالب صحن های بیشتر شد.

صحرایی تاکید کرد: توسعه یادمان شهدای عملیات مرصاد باید از نظر ظرفیت گردشگری، زیارتی طور طراحی شود که تمام فصول سال از ظرفیت آن استفاده شود.

وی در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه در سال آینده کنگره شهدای استان کرمانشاه برگزار می شود؛ از دستگاه های اجرایی خواست تمرکز خود را بر روی برنامه های فرهنگی متمرکز کنند و فضا فکری استان را برای این رخداد مهم آماده و از اجرای برنامه های کلیشه ای و تشریفاتی پرهیز نمایند.

استاندار کرمانشاه یادآور شد در انجام امور فرهنگی بویژه دفاع مقدسی باید کارها مردمی پیش برود و مردم از چرایی اجرای آن آگاهی یابند زیرا کاری که برای دل مردم باشد خودشان در انجام آن پیشقدم خواهند شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ‌عملیات مرصاد روزهای چهارم و پنجم مردادماه ۶۷ با رمز یا صاحب الزمان (عج) بمنظور مقابله با حرکت منافقین و بازپس‌گیری مناطق اشغال شده از سوی نیروهای بسیج و سپاه با پشتیبانی ارتش در اطراف شهر اسلام آبادغرب در استان کرمانشاه انجام گرفت.

در این عملیات که منافقین آن را عملیات فروغ جاویدان نامیدند، رجوی خود شخصاً و مطابق معمول، شرکت نداشت و از داخل خاک عراق، عملیات را هدایت می‌کرد. فرمان آتش را نیز مریم رجوی و البته از محل امنی در خاک عراق صادر کرد.

رزمندگان اسلام روز پنجم مرداد عملیات مرصاد را آغاز کردند و طی چندین ساعت، صدها تن از منافقین را به هلاکت رسانده و مابقی را به فرار وا داشتند. در این عملیات، رزمندگان اسلام از قسمت سه راهی اهواز (پشت پمپ بنزین اسلام آباد) دشمن را دور زدند و تلفات زیادی به منافقین وارد کردند.