همدان- ایرنا- طرح پیاده راه ارم همدان فرصتی را فراهم ساخته تا شهروندان با تردد در مسیر سلامت و تندرستی قدم بردارند هر چند ویراژ موتور سوارها با صداهای نهیب و گوش‌خراش در این مسیر اعتراض شهروندان را به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پیاده راه ارم همدان به واسطه نزدیکی به دامنه الوند و قرار گرفتن در منطقه‌ای خوش آب و هوا، نه تنها مقصد اتراق و گردشگری شهروندان در پایان هفته و روزهای تعطیل است بلکه این روزها شاهد فعالیت گسترده ورزش صبحگاهی و پیاده روی عمومی مردم به خصوص در ساعت اولیه صبح و عصرگاه در این مسیر هستیم.

ایجاد این پیاده راه با رعایت استانداردها این امکان را فراهم کرد تا ورزش پیاده روی به شکل سازماندهی و منسجم‌تر از قبل نزد شهروندان توسعه یابد.

در واقع این پیاده راه امروزه مسیر اصلی ورزش شهروندی به شمار می‌رود و پیر و جوان و زن و مرد در این مسیر اقدام به پیاده روی و انجام برنامه‌های هوازی و ورزش صبحگاهی و عصرگاهی می‌کنند.

حالا پیاده راه ارم همدان با ۲ هزار و ۳۰ متر طول و زیرساخت استاندارد و اصولی تبدیل به مسیری دائمی برای شهروندان علاقه مند به ورزش صبحگاهی، عصرگاهی و پیاده روی شده است.

پیاده‌روی، بهترین ورزش برای تمام سنین

پیاده راه ارم مسیر بسیار خوبی برای انجام ورزش‌های سبک است و هم اکنون ورزش‌های همگانی نظیر پیاده روی، نرم دویی، صبحگاهی، عصرگاهی و هوازی در این مسیر به خوبی اجرا می‌شود.

امروزه پیاده روی در تمامی رده‌های سنی انجام می‌شود و همدان یکی از استان‌های پیشتاز در این ورزش است، مسیر پیاده راه ارم این فرصت را ایجاد کرده که روزانه نزدیک به یک هزار همدانی در ساعات مختلف صبحگاهی، عصرگاهی و شامگاهی در این محور تردد کنند.

امروزه پیاده روی در تمامی رده‌های سنی انجام می‌شود و همدان یکی از استان‌های پیشتاز در این ورزش است، مسیر پیاده راه ارم این فرصت را ایجاد کرده که روزانه نزدیک به یک هزار همدانی در ساعات مختلف صبحگاهی، عصرگاهی و شامگاهی در این محور تردد کنند.

بر این اساس، مسیر پیاده راه ارم می‌تواند با برنامه ریزی منسجم به مسیر سلامت و تندرستی شهروندان تبدیل شود و برگزاری جشنواره‌های عمومی در قالب رشته‌های همگانی در این منطقه امکان پذیر است.

حتی می‌شود رشته پیاده روی را به شکل منسجم و سازماندهی شده در ساعاتی از روز برنامه ریزی کرد تا مردم نسبت به رعایت اصول و قواعد پرداختن به این ورزش نیز آشنا شوند.

ارم ایستگاه سلامت شود

کارشناس توسعه ورزش‌های صبحگاهی همدان نیز پیشنهاد می‌دهد: ایستگاه سلامت در پیاده راه ارم ایجاد شود چرا که هم اینک این مسیر با استقبال پرشمار شهروندان برای پیاده روی مواجه است.

مریم روحی افزود: امروزه استقبال شهروندان از پیاده راه ارم برای فعالیت ورزشی روبه افزایش است و چه بهتر این منطقه با ایجاد ایستگاه‌هایی نظیر نوشیدنی‌های ویتامینه، تست سلامت و سایر ورزش‌های همگانی تبدیل به مسیر سلامت شود.

وی با بیان اینکه زیرساخت استاندارد در این پیاده راه ایجاد شده تا تمامی رده‌های سنی بتوانند فعالیت ورزشی را با پیاده روی انجام دهند، گفت: انتظار می‌رود شهرداری در این طرح عمرانی گردشگری؛ ورزش همگانی را به خوبی لحاظ کند.

کارشناس توسعه ورزش‌های صبحگاهی همدان با اهمیت شمردن پیاده روی در ارتقا سطح سلامت و تندرستی شهروندان ادامه داد: یک شخص عادی روزانه بین ۲ هزار و ۵۰۰ تا پنج هزارگام پیاده ‌روی می‌ کند و می‌توان با برنامه پیاده روی این میزان را افزایش داد.

روحی با اشاره به اینکه پیاده‌ روی سریع میزان مصرف اکسیژن را افزایش می‌دهد، قلب را برای پمپ کردن خون بیشتر تقویت می‌کند و گردش خون را بهبود می‌بخشد، خاطرنشان کرد: این ورزش فشار خون را کاهش می‌ دهد، همچنین روند پیشرفت آرتروز را کند و عضلات را تقویت می‌کند و سرعت از دست رفتن توده استخوانی را در پوکی استخوان کاهش می‌دهد.

وی افزود: پیاده ‌روی به بسیاری از افراد مبتلا به درد آرتروز و کمردرد کمک کرده است ضمن اینکه با کاهش استرس کمک می‌کند چشم‌انداز مثبتی از زندگی پیدا کرده و احساس جوانتر بودن داشته باشیم.

رعایت اصول آموزشی

مسئول پویش ورزش‌های همگانی همدان نیز گفت: پویش ایران فعال از سوی فدراسیون همگانی کشور ۲ سال اخیر در راستای مشارکت حداکثری مردم ایجاد شده است و در این پویش توجه ویژه به حضور گسترده مردم در ورزش پیاده روی شده اما انتظار می‌رود همراه با اجرای اصولی باشد.

میثم ناصرنژاد افزود: استفاده از کفش مناسب یکی از مهمترین نیازهای انجام این ورزش است به طوریکه مانع از ایجاد تاول و پینه پا شود ضمن اینکه پاشنه کفش پیاده روی باید سفت و پنجه نیز فضای کافی داشته باشد.

وی بیان کرد: از ورزشکاران پیاده روی می‌خواهیم پنج دقیقه ابتدایی را گرم کنند، سپس به تناوب سرعت را بالا برده و تنفس عمیق را همراه فعالیت انجام دهند و ۱۵ دقیقه این وضعیت را طی کنند.

وی افزود: به هنگام پیاده روی نیز باید دست‌ها را تاب داد، قامت را صاف و سر روبه بالا باشد و با گام بلند قدم برداشت.

ناصرنژاد خاطرنشان کرد: پنج دقیقه پایانی نیز باید با سردکردن و چند حرکت کششی ملایم همراه باشد و نوشیدن آب نیز نباید فراموش شود.

مسیری در انحصار موتورسواران

هراندازه که مردم از زیبایی‌های مسیر ایجاد شده در پیاده راه ارم برای فعالیت بدنی به خصوص پیاده روی در ساعاتی از صبح و عصر در این ایام بهاری لذت می برند اما ویراژ موتورسواران که گاهی جوان هستند، روح و روان شهروندان را برهم ریخته است.

مانورهای نمایشی راکبان این دسته از موتورها نه تنها لذتی برای تماشای شهروندان ندارد بلکه اغلب نیز نگران آسیب دیدن از این موج هیجان توام با سرعت و شتاب در این مسیر هستند چراکه که آن‌ها قصد دارند دقایقی را در کنار خانواده خود به پیاده روی بپردازند.

در روزهای تعطیلی هفته نیز همواره شاهد ویراژ گروهی موتورسواران در مسیر پیاده راه ارم هستیم که برای جلب نظر مردم اقدام به مانورهای نمایشی می‌کنند.

این در حالی است که در این پیاده راه مسیری، مختص دوچرخه و موتور پیش بینی شده است اما بازهم خیلی از راکبان بدون توجه به مسیر ایجاد شده، به قسمتی می‌روند که برای پیاده روی عمومی شهروندان ساخته شده است.

برخی از شهروندان به خبرنگار ایرنا می‌گویند: صدای ناهنجار و دلخراش این موتورها موجب رعب و وحشت افراد مسن و کودکان می‌شود.

به گفته آنان، موتورسواران هراندازه که اشتیاق این صداها را دارند و از اینگونه ویراژها لذت می‌برند اما هرگز مورد استقبال خانواده‌ها به خصوص در مسیر پیاده راه ارم قرار نمی‌گیرند و اغلب مانورهای نمایشی آن‌ها در فضای شهری را نمی‌پسندند.

خانواده‌ها خواستار فعالیت این دسته از موتورها در فضایی خارج از شهر هستند و از عوامل انتظامی و راهنمایی و رانندگی می خواهند محدودیت‌هایی را برای تردد آن‌ها در پیاده راه ارم ایجاد کنند تا والدین در کنار فرزندان خود به راحتی به ورزش بپردازند.

ساماندهی این دسته از موتورها در این مسیر خواسته اصلی مردم از متولیان اجرایی استان است.