به گزارش ایرنا، هادی سعادت زاده روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه دزفول در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس این شهرستان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران افزود: برای توسعه گردشگری دفاع مقدس، ۱۶ نقطه گردشگری تدوین شده و ۶ نقطه در حال ثبت ملی است ضمن اینکه ۱۰ نقطه دیگر نیز در حال تدوین است.
وی به فعالیت ۲۲ گروه مردمی در حوزه دفاع مقدس در دزفول اشاره کرد و ادامه داد: به دنبال راه اندازی یک استودیو برای جمع آوری آثار هستیم البته درخصوص جمع آوری مستندات به علت کمبود امکانات، عقب افتادگی داریم که از ظرفیت مردم استفاده میکنیم.
رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول بر ضرورت فعال بودن دائمی کمیتههای چهارم خرداد تاکید کرد و گفت: افتخارات نظام مرهون جانفشانیهای شهدا و ایثارگران است.
وی افزود: کمیتههای هشت گانه در فرمانداری تشکیل شده و برنامهها به صورت تخصصی دنبال شدهاند که درمجموع ۲۰۰ برنامه شاخص به مناسبت چهارم خرداد تدارک دیده شده است.
سرهنگ سعادت زاده بیان کرد: ۷۰ برنامه و طرح عمرانی آماده شده که افتتاح یا کلنگ زنی میشوند که با توجه به تراکم برنامهها از هفته گذشته طرحهای حوزه درمانی، ورزش و گازرسانی شروع شدند.
رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول اظهارکرد: با همت خیران مدرسه ساز، هشت مدرسه همزمان با میلاد امام رضا(ع) کلنگ زنی خواهد شد ضمن اینکه هفته گذشته نیز با حضور مدیرکل تامین اجتماعی ۲ بخش بیمارستان تامین اجتماعی دزفول افتتاح شد.
وی با بیان اینکه برخی طرحهای بیمارستان بزرگ دزفول با حضور وزیر بهداشت افتتاح میشوند، افزود: ۱۴ مجموعه ورزشی نیز سوم خرداد با حضور وزیر ورزش بهره برداری خواهد شد.
سرهنگ سعادت زاده با اشاره به تقارن دهه کرامت با چهارم خرداد گفت: جشنهایی در میدان شیخ انصاری، فتح المبین و پارک دولت با حضور خدام برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به نقش بی بدیل بانوان در دفاع مقدس از نقش زنان در سوم خرداد در مرکز فرهنگی تجلیل می شود، همچنین همایش تجلیل از ایثارگران و رزمندگان با حضور سردار رئوفی در سوم خرداد برگزار میشود.
رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول دیدار با خانواده شهدا به ویژه شهدای موشکی را از دیگر برنامههای چهارم خرداد عنوان کرد و گفت: برپایی ۱۵ موکب در نقاط مختلف دزفول با استفاده از گروه های مردمی و پخش سه مستند ۲۰ دقیقه ای تولید بنیاد چهارم خرداد در شبکه های ملی و استانی و
بزرگداشت ۸۵۶ شهید موشکی در سوم خرداد از دیگر برنامههای همین مناسبت هستند.
وی افزود: پخش زنده ویژه برنامههای رادیویی و همایش چهارم خرداد با حضور امیر موسوی فرمانده ارتش از دیگر برنامه های تدارک دیده شده هستند.
سرهنگ سعادت زاده گفت: به مناسبت چهارم خرداد برنامه هایی در تهران، قم، اهواز، کرج و مشهد نیز با حضور دزفولیهای مقیم برگزار میشود.
وی با بیان اینکه مسابقه کتابخوانی با کتاب دزفول پایتخت مقاومت ایران نیز برگزار و جایزه ۵۰۰ هزار تومانی به ۱۷۶ نفر اهدا میشود، افزود: دیوارنگاری با سفال از تاریخ دزفول، دیوارنگاری ۲هزار و ۶۰۰ شهید و ماکت هواپیمای اف پنج نیز رونمایی خواهد شد.
رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول برگزاری سه شب جشن همراه با پخش زنده در محوطه باغ موزه را ازدیگر برنامههای گرامیداشت روز دزفول عنوان و بیان کرد: ۶۰ کتاب درخصوص دفاع مقدس چاپ شده است ضمن اینکه برای سال ۱۴۰۲ نیز ۴۰ کتاب دیگر در صورت تامین اعتبار چاپ خواهد شد.
وی افزود: برای قرارگرفتن دزفول در مسیر راهیان نور در حال آماده سازی زیرساخت های لازم هستیم.
به گزارش ایرنا به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت اما هرگز تسلیم نشد.
رژیم بعث عراق در مدت هشت سال جنگ، ۱۷۶ موشک غول پیکر «فراگ ۷ و اسکاد» به شهر دزفول شلیک کرد.
هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع شهر فرو ریختند و آتش بارهای عراق با شلیک پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ نقاط مختلف شهر را هدف قرار داد اما با این همه خسارت، مردم دزفول با تقدیم ۲ هزار و ۶۰۰ شهید، چهار هزار جانباز، ۴۵۲ آزاده سرافراز و ۱۴۷ مفقود و جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی ایران جاودان ساخت.
به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی، به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد.
همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.