تهران- ایرنا- خبرگزاری اسپوتنیک روی کار آمدن نامتعارف «ولودیمیر زلنسکی» به عنوان رییس‌جمهوری اوکراین را به لطف بازی‌های رسانه‌ای حامیان مالی وی دانست و بر عملکرد او در راستای تحقق برنامه ها و منافع غرب و به دور از وعده‌های انتخاباتی اش، تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، این رسانه روسی در این گزارش در گفت‌وگو با افرادی که زلنسکی را پیش از انتخاب به عنوان ریییس جمهوری اوکراین می‌شناختند، از روند تغییر حرفه او از یک بازیگر سینما و کمدین به یک سیاست‌مدار عالیرتبه اینگونه یاد می‌کند: مصاحبه شوندگان پاسخ دادند که چگونه زلنسکی از یک کمدین محبوب و سرگرم کننده به یک «سیاستمدار دیوانه، بی‌وجدان و غرق در خون و پول‌های کثیف» تبدیل شده است.

چهار سال پیش ولودیمیر زلنسکی یک بازیگر و کمدین اوکراینی بدون هیچ تجربه‌ای در عرصه سیاست و کشورداری به عنوان ششمین رییس جمهوری اوکراین سوگند یاد کرد.

اسپوتنیک می‌نویسد: زلنسکی که در ابتدا مورد تحسین طرفداران هنر سینما بود و به وینستون چرچیل تشبیه می‌شد، امروز در حال از دست دادن پوشش خود به عنوان «مدافع اوکراین» است.

اوکراین هنگامی که زلنسکی را به عنوان رییس جمهور خود انتخاب می‌کرد درگیر فساد و درگیری‌های سیاسی داخلی و تحرکات ملی‌گرایان افراطی در شرق بود و مردم این کشور از سیاست‌های دولت کی‌یف علیه روسیه از جمله روسیه هراسی، تضعیف روابط اقتصادی با روسیه،‌ عدم اجرای توافق مینسک و بی‌تفاوتی نسبت به درگیری‌ها در دونباس، به ستوه آمده بودند.

میخائیل گروشفسکی (Mikhail Grushevsky) کمدین و مجری تلویزیونی متولد مسکو و از جمله افرادی که اسپوتنیک با آن‌ها درباره زلنسکی قبل از ریاست جمهوری صحبت کرده است، گفت: او به عنوان رییس‌جمهور صلح وارد صحنه سیاست شد و وعده داد که صلح را به دونباس و سراسر اوکراین خواهد آورد.

گروشفسکی ادامه داد: من نخستین سخنرانی زلنسکی را در پارلمان اوکراین به خوبی به خاطر دارم؛ هنگامی که شروع به صحبت به زبان روسی کرد و گفت «[مردم در شرق اوکراین] مردم ما هستند، آن‌ها به اندازه سایر اوکراینی‌ها عزیز هستند». اما آن سخنان فقط تظاهر بود. به عقیده من اوکراینی‌ها به فردی رای دادند که وعده صلح را به آن‌ها داده بود.

خبرگزاری اسپوتنیک همچنین به نقل از ولودیمیر اولینیک (Volodymyr Oleynyk) سیاستمدار اوکراینی و عضو سابق پارلمان اوکراین نوشت: این که گفته ‌می‌شود «مراقب سگ بی‌صدا و آب آرام باش» بی دلیل نیست، زلنسکی در تغییر چهره تبحر دارد.

وی ادامه داد: او اکنون به شخصیتی شیطانی تبدیل شده که باور دارد تمام دنیا به او گوش می‌دهد. رفتار بی‌حوصله زلنسکی در دیدار با پاپ و دیگران نشان دهنده تمایل بیمارگونه وی به ایفای نقش و ستاره شدن است.

اولینیک با اشاره به نحوه ورود زلنسکی به عرصه سیاست خاطر نشان کرد: وی در اجراهای خود اوکراین و نمادهای این کشور را مورد تمسخر قرار می‌داد و هیچ تجربه فعالیت سیاسی نداشت. مردم نمی‌توانستند او را بر اساس سوابقش قضاوت کنند. او کاری جز جک گفتن انجام نداده بود.

اسپوتنیک به نقل از مصاحبه شوندگان افزود: زلنسکی هرگز یک سیاست‌مدار مستقل نبوده است؛ ریاست جمهوری او پروژه‌ای هدفدار بود که توسط بازیگران قدرتمند در پشت صحنه تامین و طراحی شد.

در ادامه این گزارش آمده است: «ایهور کولومایسکی» الیگارش (میلیاردر) با نفوذ اوکراینی که گفته‌ می‌شود از گروه‌های نئونازی بدنام اوکراین حمایت مالی می‌کرد، در آن زمان عامل ورود زلنسکی به سیاست بود.

کولومایسکی کسی بود که سریال موسوم به «خدمتکار مردم» با ساخت زلنسکی را حمایت و تامین مالی کرد.

داستان سریال «خدمتکار مردم» که در آن یک معلم تاریخ به طور تصادفی رییس جمهور اوکراین شده و مبارزه با فساد را آغاز می‌کند، توجه مردم این کشور را جلب کرد و به نوعی برای حرفه‌ی سیاسی زلنسکی نقشی حیاتی داشت.

بدین ترتیب، هنگامی که او در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۸ (۱۰ دی ۱۳۹۷)، از تصمیم برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری اوکراین خبر داد ۲ واکنش از طرف مردم کشورش را در پی داشت: برخی معتقد بودند که او برای مردم مبارزه خواهد کرد و دیگران نیز حاضر بودند به هر نامزدی جز پترو پوروشنکو رییس جمهوری وقت اوکراین رای دهند.

اولینیک تصریح کرد: کولومایسکی و تیم او در ابتدا برنامه‌ای برای تبدیل زلنسکی به رییس‌جمهور نداشتند، آن‌ها می‌خواستند او را به عنوان یک نماینده از حزب تازه تاسیس به پارلمان فرستاده و احتمالا با استفاده از او منافع خود را دنبال کنند. اما استقبال اوکراینی‌ها از برنامه «خدمتکار مردم» محرکی بود که باعث شد آن‌ها اهداف خود را توسعه دهند.

به گفته این سیاستمدار سابق اوکراینی، زلنسکی با پیروزی در انتخابات ریاست ‌جمهوری اوکراین به بخشی از یک بازی ژئوپولیتیکی بزرگ تبدیل شد که حدود سه دهه پیش از این آغاز شده است.

وی با اشاره به دیدگاه استعماری غرب و تلاش مداوم آن‌ها برای تضعیف روسیه و تسلط بر منابع این کشور از زمان فروپاشی شوروی تاکید کرد: پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی و روابط قوی میان مسکو و کی‌یف، غرب تنها راه رسیدن به اهداف خود را در قرار دادن دو ملت برادر در مقابل هم می‌دید.

اولینیک با اشاره به تنش‌ها و بمبارن لوگانسک در سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) مطرح کرد: آمریکایی‌ها می‌دانستند که وقتی در منطقه دونباس (منطقه‌ای در شرق اوکراین که روس‌های زیادی در آن ساکن هستند) خون ریخته شود، روسیه ساکت نخواهند ماند. آن‌ها همه چیز را محاسبه کرده بودند.

بنابر اظهارات این نماینده سابق پارلمان اوکراین،‌ زلنسکی پس از آغاز کار به عنوان رییس جمهوری اوکراین ۲ انتخاب داشت؛ اینکه در راستای توقف «ماشین جنگی غرب» تلاش کند یا به چرخ دنده‌های آن تبدیل شود.

او با اشاره به مطلبی که ماه گذشته سیمور هرش روزنامه‌نگار تحقیقی و شناخته شده آمریکایی درباره فساد مالی ۴۰۰ میلیون دلاری سال ۲۰۲۲ منتشر کرد، افزود: به نظر می‌رسد که جوامع اطلاعاتی غرب از جمله سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا/CIA) به خوبی از طمع مالی و تخلفات رییس‌جمهوری اوکراین آگاه هستند. به عبارت دیگر، آن‌ها با اطلاعاتی که از زلنسکی دارند، قادر هستند او را به هر مسیری که می‌خواهند هدایت کنند.

در نهایت اولینیک با اشاره به اقدامات داخلی اخیر زلنسکی از جمله لغو مناسبت «روز پیروزی» در اوکراین و کاهش تعداد کلیساهای ارتدوکس در این کشور به یک عدد، گفت: زلنسکی نه تنها یک خائن بلکه یک فاشیست است، هیچ آینده خوبی با حضور او برای اوکراین قابل تصور نیست و زلنسکی از نقطه‌ای که دیگر راه برگشتی ندارد عبور کرده است.