به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، دیمیتری مدودف در پیامی در کانال تلگرامی خود با اشاره به اظهارات اخیر اورسلا فون در لاین رییس کمیسیون اروپا در مخالفت با مذاکرات (با شرایط) برابر میان مسکو و کییف نوشت: در این زمینه نمیتوانم با او مخالفت کنم.
رییس جمهوری سابق روسیه توضیح داد: چگونه ممکن است با کشوری که از خارج اداره میشود وارد مذاکرات برابر شد؟ گفتوگو تنها با اربابان کییف به طور مشخص واشنگتن امکان پذیر خواهد بود.
به اعتقاد مدودف درحال حاضر ضرورتی برای برگزاری گفتوگو وجود ندارد و هنوز برای صحبت در این مورد زود است اما مذاکرات تنها با محوریت نظم جهانی در دوره پسا درگیری قابل انجام خواهد بود.
رییس کمیسیون اروپا روز گذشته در دومین جلسه نشست گروه هفت درباره اوکراین گفته بود: ما همه پایان این جنگ را میخواهیم. اکثریت اوکراینیها نیز به دنبال صلح هستند، البته، صلحی که بر پایه عدالت باشد.
وی با تاکید بر لزوم حمایت از «فرمول صلح» ولودیمیر زلنسکی رییسجمهوری اوکراین افزود: مذاکرات صلحی که مهاجم و قربانی را در شرایط برابر قرار میدهد قابل قبول نیست و باید رد شود.
سران کشورهای عضو «گروه هفت» روز جمعه در بیانیهای که پس از اجلاس هیروشیما در خصوص جنگ در اوکراین منتشر کردند، گفتند که اعضای این گروه متعهد شدهاند اقدامات بیشتری از جمله کمکهای طولانیمدت نظامی، مالی، بشردوستانه و دیپلماتیک به کییف برای شکست مسکو در جنگ را فراهم کنند.
بر اساس این بیانیه، رهبران گروه هفت متعهد شدهاند حتی در صورت توقف جنگ، برای تداوم صلحی پایدار به تحویل تسلیحات نظامی به اوکراین ادامه دهند تا این کشور به توان کافی برای دفاع از خود و تضمین آیندهای آزاد و دموکراتیک و قدرت بازدارندگی در مقابل روسیه دست یابد.
رهبران گروه هفت کشور صنعتی دنیا اعلام کردند که تحریمهای اقتصادی بیشتری را علیه روسیه برای از بین بردن ظرفیت این کشور در جنگ غیرقانونی علیه اوکراین اعمال خواهند کرد. براساس بیانیه منتشر شده، رهبران این کشورها در اولین روز از نشست سه روزه خود در ژاپن توافق کردند که دست در دست هم داده و از دورزده شدن اقدامات تنبیهیشان علیه روسیه از طریق کشورهای ثالث ممانعت به عمل آورند.
کشورهای آمریکا، ژاپن، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و کانادا اعضای گروه هفت را تشکیل میدهند.
نظر شما