به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ علیرضا ابوطالبی روز یکشنبه در نشست کارگروه اطفای حریق از کاهش حریق در مراتع و جنگل های استان سمنان افزود: در سال ۱۴۰۱ سه فقره حریق در سطحی معادل ۲۰ هکتار از اراضی مرتعی و جنگلی رخ داده که توسط نیروهای یگان حفاظت، دهیاران، اعضای شورای روستا و مردم محلی اطفاء شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از ۶۷ درصد کاهش نشان میدهد.
وی ادامه داد: بیشتر آتشسوزیها توسط گردشگران طبیعت، چوپانان و بهره برداران به دلیل غفلت از خاموشی ذغالهای به جای مانده از آتش رخ میدهد.
به گفته وی، سال ۱۴۰۱ به دلیل خشکسالیهای متوالی با هجوم دامهای غیرمجاز و دام مازاد و خارج از موعد مقرر فصل چرا به مراتع مواجهه بودیم که با تلاش شبانه روزی و تشدید گشت، مراقبت، تمهیدات لازم و صدور هشدارهای لازم برای مرتعداران و دامداران حدود ۱۳۲ هزار راس دام از مراتع مذکور خارج شدند و با توجه اصرار بر ادامه تخلف برای متخلفان پرونده تشکیل شد و به مراجع قضایی معرفی شدند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار کرد: پیشگیری و مقابله با تخریب و تصرف و ساخت و سازهای غیرمجاز در عرصههای ملی و قطع و قاچاق چوب جنگلی و مرتعی و سایر محصولات جنگلی و مرتعی و کنترل چرای غیر مجاز و مازاد و خارج از فصل و اجاره دادن غیرمجاز مراتع و مقابله با حریق و اطفای حریق از جمله ماموریتهای اولویتدار یگان حفاطت است که به جد در سطح استان پیگیری میشود.
وی با تاکید بر ضرورت صیانت و حفاظت از عرصه های منابع طبیعی ویژه جنگلهای استان سمنان گفت: باید بیش از هر زمان دیگری نسبت به حفظ این موهبت و سرمایه الهی اهتمام داشته باشیم.
سرهنگ ابوطالبی با بیان اینکه منابع طبیعی سرمایه ملی است و مردم باید در حفاظت از عرصههای منابع طبیعی مشارکت و همکاری کنند، افزود: حفاظت از عرصه و اعیان منابع طبیعی و ذخائر جنگلی و جلوگیری از تخریب و تجاوز این مواهب الهی وظیفهای همگانی است.
نقش مهم مرتعداران و بهرهبرداران در حفاظت از عرصههای جنگلی و مرتعی
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان به نقش مهم مرتعداران و بهره برداران در حفاظت از عرصههای جنگلی و مرتعی اشاره و بر لزوم مشارکت جوامع محلی در حفاظت و حمایت از عرصه های ملی تاکید کرد.
سرهنگ ابوطالبی خاطر نشان کرد: مردم طبیعت دوست میتوانند در تماس با شمارههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ کد امداد جنگل و مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گزارشها و اخبار خود را در زمینه آتشسوزی عرصههای منابع طبیعی، تخریب و تصرف اراضی ملی، قاچاق گیاهان دارویی و محصولات فرعی، حفر چاه غیر مجاز در اراضی ملی اطلاعرسانی کنند تا از ورود خسارتهای جبرانناپذیر به عرصههای مرتعی و جنگلی جلوگیری شود.