اهواز - ایرنا - استاندار خوزستان با اشاره به ضرورت برنامه ریزی کاربردی در حوزه اشتغال از سوی دستگاه های مربوطه گفت: پایانه‌های صادراتی و بازارچه‌های مرزی ظرفیت خوبی به‌منظور توسعه روابط تجاری با کشورهای حوزه خلیج فارس و فرصتی جهت کاهش نرخ بیکاری برای استان هستند.

به گزارش ایرنا سیدعلی اکبر حسینی محراب روز یکشنبه در شورای اشتغال خوزستان که در محل استانداری برگزار شد اظهارکرد: تنها مشکل ایجاد اشتغال، پرداخت تسهیلات نیست بلکه داشتن طرح، اندیشه و ایده مهم است بنابراین تمامی ارگان‌های مربوطه باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی افزود: هر دستگاه در زمینه اشتغال باید به صورت تیمی و قرارگاهی عمل کند تا نتیجه لازم محقق شود.

استاندار خوزستان به اقتصاد دریا محور اشاره‌کرد و گفت: بنادر استان باید برای اقتصاد دریا محور، طرح و برنامه داشته باشند تا عموم مردم از این موضوع بهره‌مند شوند.

وی افزود: اقتصادی که با دریا عجین باشد بسیار پر رونق است و از آنجا که خوزستان از منابع آبی خوبی برخوردار است می‌تواند در این زمینه عملکرد خوبی داشته باشد البته اگر با کشورهای اطراف تعامل نداشته باشیم و فقط نگاه دولتی نسبت به این موضوع حاکم باشد، دستاوردی محقق نمی شود.

حسینی محراب گفت: باید به گونه‌ای ظرفیت‌سازی کرد تا بخش خصوصی وارد کار شده و مردم از اقتصاد دریا بهره مند شوند.

وی افزود: تا زمانی که برنامه و طرح‌های اشتغالزا، مدیریت نشوند راه به جایی ندارد و جریان اشتغال شکل نمی گیرد؛ لذا هر چه از نیروهای جوان‌تر استفاده شود دلسوزی در کار بیشتر است.

استاندار خوزستان پایانه‌های صادراتی و بازارچه‌های مرزی را به عنوان یک فرصت برای توسعه روابط تجاری با کشورهای حوزه خلیج فارس دانست و گفت: چنین ظرفیت هایی قطعا به ایجاد فرصت های پایدار شغلی کمک می کنند.

حسینی محراب یادآورشد: با توجه به وجود شرکت‌های فراوان در استان، راه اندازی شهر قطعات صنعتی می‌تواند در زمینه ایجاد شغل مفید باشد.

وی همچنین با اشاره به وجود ظرفیت های لازم برای راه اندازی کارخانه قطعه سازی در استان افزود: استان خوزستان می تواند سهمی در صنعت خودروسازی داشته باشد لذا سازمان صمت باید در این خصوص ظرفیت سنجی و مطالعات لازم را انجام دهد.

حسینی محراب همچنین بر اهمیت جایگاه کشاورزی و صنایع بسته بندی در امر اشتغال تاکیدکرد و گفت: اگر صنایع بسته‌بندی در خوزستان برقرار باشد، قطعا کشاورزان از این موضوع سود می‌برد.

وی افزود: اگر چرخه تجارت استان به بازار کشورهای حوزه خلیج فارس، ارمنستان و روسیه متصل شود، نتایج بسیار خوبی به دنبال خواهد داشت لذا استان خوزستان باید در واردات ۴۰۰ میلیارد دلاری روسیه، نقش تاثیرگذارترین داشته باشد.

استاندار خوزستان گفت: اگر ۲ میلیارد دلار از واردات روسیه توسط خوزستان انجام شود قطعا اشتغالزایی خوبی در استان صورت می‌گیرد بنابراین دستگاه ها باید با بخش خصوصی همکاری کنند تا خوزستان در بازارهای بین المللی حضور بیشتری داشته باشد.

وی افزود: صدور مجوزها برای سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی تسهیل شود تا شاهد بهبود فضای کسب و کار در استان باشیم.

طرح‌های با اولویت اشتغال‌زایی و تولیدی استان خوزستان در دستور کار قرار گیرد

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان در بخش دیگری از این نشست بر شناسایی طرح‌های با اولویت اشتغال‌زایی و تولیدی استان تاکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های استان باید طرح‌های اشتغال زا در بخش‌های مختلف اجرایی شوند.

محمد راضی جلالی افزود: یک سری از طرح‌های اشتغالزایی استان با مشکلاتی روبه‌رو بوده که در دست بررسی است اما در جلسات بعد دستگاه ها باید برنامه ها و طرح های کوتاه مدت خود  در حوزه اشتغال را ارائه کنند.

معاون امور اقتصادی استاندار خوزستان هدف از برگزاری این کارگروه را ترسیم نقشه راه برای سایر دستگاه‌ها عنوان کرد و گفت: قرار نیست که مسئولان در این جلسه گزارش عملکرد بدهند بلکه باید به دنبال ارائه برنامه‌ها و جذب سرمایه‌گذار باشند.

وی بر اشتغالزایی پایدار در استان تاکید کرد و افزود: خوشبختانه شرکت‌های دانش بنیان فراوانی در استان فعال هستند که می‌توان از وجود آنها استفاده کرد.   

راضی جلالی به اهمیت موضوع اشتغال نزد دستگاه‌های اجرایی اشاره‌کرد و گفت: تمامی ارگان‌ها و نهادهایی که در بحث ایجاد اشتغال استان سهیم هستند باید هر چه سریعتر برنامه‌ریزی لازم برای اجرای طرح‌های اشتغالزایی خود را انجام دهند.   

گفتنی است بر اساس سامانه رصد، در سال جاری باید بیش از ۶۳ هزار فرصت شغلی در خوزستان ایجاد شود.