به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در هفدهمین سفر استانی دولت سیزدهم، روز جمعه ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ وارد استان مازندران شد. بازدید از تعدادی طرح اقتصادی و عمرانی و بازدیدهای سرزده، دیدار با اقشار مردم، دیدار با مجموعه کارشناسان ارشد محیط زیست و همچنین شرکت در شورای اداری استان در سفر یکروزه رئیس جمهور به مازندران برنامهریزی شده بود.
دیدار با خانواده معظم شهدا و جمعی از اقشار مختلف مردم، حضور در نشست شورای اداری و بازدید از زیرساختهای اقتصادی و عمرانی مازندران از محورهای برنامه سفر رییس دولت سیزدهم به این استان بود.
همچنین تعدادی از وزرا و اعضای هیات دولت در جریان این سفر به نمایندگی از رییسجمهور با حضور در شهرستانهای استان از نزدیک مسایل استانی را بررسی و نتیجه را به رییسجمهور جهت تصمیم گیری گزارش کردند.
نتیجه نخستین سفر هیات دولت سیزدهم به مازندران تصویب حدود ۱۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حوزههای مختلف بود.
کل اعتبارات مصوبات سفر ریاست جمهور به مازندران بیش از ۱۷هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود که از این میزان حدود ۸۸هزار و ۸۸۵ میلیون ریال معادل ۵۰ درصد اعتبارات از محل بودجه عمومی و ۸۹هزار ۳۳میلیارد ریال معادل نیمی دیگر از این اعتبارات از محل فروش املاک و منابع داخلی وزارتخانه ها و کمک نهادها تامین شده است.
مجموع اعتبارات اختصاص یافته مصوبات سفر ریاست جمهور به مازندران در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، ۴۸هزار و ۹۹۳ میلیارد ریال معادل ۲۷ و نیم درصد از کل اعتبارات سفر است که از این میزان ۳۹ هزار و ۱۸۵ میلیارد ریال معادل ۴۴درصد از محل منابع بودجه عمومی دولت و ۹ هزار و ۸۰۸ میلیارد ریال از محل منابع داخلی شرکت ها و تسهیلات پرداختی تبصره ۱۶ کمیته امداد امام خمینی(ره) بوده است.
کل اعتبار مصوب سفر برای اجرای طرح ها ۴۹هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از محل فروش املاک در وزارتخانه های مربوطه بوده که پیگیری برای اجرای این موارد و تحقق آن از سوی ستاد ویژه پیگیری مصوبات سفر رییس جمهور در مازندران در حال پیگیری است.
تعیین تکلیف تمامی ۱۷۶ طرح مصوب سفر رییس جمهور به مازندران
از تعداد ۱۷۶ مصوبه سفر رییس جمهور به مازندران ۹مصوبه از نظر اعتباری و عملیاتی محقق شده است و نیز ۱۴۵ مصوبه دیگر بخشی از اعتبار جذب، محقق و عملیات شده است.
۲۲مصوبه باقی مانده سفر رییس جمهور به مازندران در دست پیگیری است و بدین نحو هیچ مصوبه نامشخص در استان وجود ندارد و همگی آنها تعیین تکلیف شده اند.
تخصیص ۲۷ و نیم درصد اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور به مازندران
در همین حال تاکنون ۲۷ و نیم درصد از اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور به مازندران تخصیص یافته است؛ به طوریکه تخصیص اعتبار سال۱۴۰۰، یکهزار و ۲۰۰میلیارد تومان بود که از این میزان یک هزار میلیارد تومان جذب شد و مابقی تخصیص یافته است و در شرف جذب قرار دارد.
بیشترین مصوبات سفر رییس جمهور به مازندران از لحاظ ریالی در سال ۱۴۰۰ مربوط به وزارتخانه های راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی است به طوریکه در وزارت راه و شهرسازی به صورت ویژه تر به حوزه مسکن ملی و اتمام طرح های نیمه تمام راه و راهداری اختصاص دارد.
تاکنون ۱۶ درصد از اعتبارات مصوب سفر در حوزه این وزارتخانه برای اجرای طرح ها به مازندران اختصاص یافته است.
وزارتخانه های راه و جهاد کشاورزی، بیشترین سهم برای مصوبات سفر رییس جمهور به مازندران
همچنین مهمترین پروژه های مصوب سفر رییس جمهور به مازندران در حوزه وزارت جهاد کشاورزی به مدیریت آبی و آبخیزداری تعلق دارد و تاکنون ۹ و یک دهم درصد از اعتبارات مصوب این وزارتخانه تخصیص یافت.
مصوبات سفر در مازندران دامنه وسیعی از اقدامات را در بر می گیرد و تاکنون از پروژه های بزرگ و مهمی به بهره برداری رسیده است که از آن جمله ورزشگاه وطنی قائمشهر باتزریق اعتبار ۷۰میلیارد تومانی برای تجهیز و در نهایت پس از۳۹۳ روز کار شبانه روزی افتتاح شد.
"سید محمود حسینی پور" استاندار مازندران با سپردن مسوولیت کارگروه ویژه نوسازی ورزشگاه وطنی قائمشهر به احمد ثلاثی دستیار ویژه خود، این پروژه بازسازی این ورزشگاه را وارد فاز اجرایی و جدید کرد. آمادهسازی بستر ورزشگاه شهید وطنی برای کاشت بذر چمن با کیفیت نیمه نخست خرداد پارسال پس از انجام فرآیندی طولانی به پایان رسید و در نهایت ۱۸ خرداد همان سال و با بذرپاشی نمادین توسط دستیار ویژه استاندار مازندران و مدیرکل ورزش و جوانان، کاشت مکانیزه بذر نیز انجام شد.
سوم شهریور ۱۴۰۱ و نخستین تمرین تیم نساجی مازندران در ورزشگاه وطنی قائمشهر انجام شد.
تمامی اقدامات، پیگیری ها و صرف اعتبار دولت سیزدهم در اول شهریور پارسال به ثمر رسید و ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر پس از ۳۹۳ روز خانه به دوشی تیم محبوب نساجی مازندران میزبان این تیم و هوادارانش شد و نخستین تمرین تیم فوتبال نساجی مازندران پس از اجرای عملیات کاشت چمن طبیعی ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر در این استادیوم برگزار شد و پس از آن نیز در سوم شهریور همان سال با تیم ملوان انزلی در ورزشگاه خانگی خودش بازی کرد.
سرعت در تکمیل نیروگاه زباله سوز ساری
برای اتمام طرح نیمه کاره نیروگاه چهار هزار تنی زباله سوز ساری ستاد ویژه نهایی سازی و راه اندازی آن تشکیل و پیگیری های مداوم در این خصوص انجام شد و پس از آن با تزریق اعتبارات لازم روند نهایی سازی اکنون نیروگاه با پیشرفت بالای ۹۰درصد به صورت کلی و پیشرفت۸۵ درصد ابنیه و نصب تجهیزات در حال انجام است و اکنون شاهد رشد تکمیل آن با همت بسیج سازندگی هستیم که از طرح های مهم سفر رییس جمهور به مازندران بود.
این طرح که قبل از سفر استانی رئیس جمهور در بیستم اسفند ۱۴۰۰، ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی و همچنین ۵۱ درصد تجهیزات آن هم خریداری شده بود.
باز شدن گره چندین ساله بهره برداری تالار مرکزی ساری با تزریق اعتبارات سفر رییس جمهور
علاوه بر این طرح های مهم دیگر تالار مرکزی ساری درزمره تعهدات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اعتبارات سفر ریاست جمهوری بود که طبق مصوبات سفر ۸۰میلیارد تومان در نظر گرفته شد و این سالها بر زمین مانده افتتاح شد و مورد استفاده علاقمندان فرهنگ و هنر قرار گرفته است.
تکمیل این مجتمع بزرگ فرهنگی و هنری که با عزم جدی دولت سیزدهم به مرحله بهرهبرداری رسیده یکی از مطالبات جدی اهالی فرهنگ و هنر مازندران طی سالهای اخیر بود که با نگاه ویژه دولت طی یک سال اخیر به سرانجام رسید.
این مجتمع در زمینی به مساحت ۵ هزار و ۳۰۰ متر و با زیربنای ۱۲ هزار و ۳۸۰ متر مربع ساخته شده و یکی از مجهزترین مجموعههای فرهنگی و هنری کشور محسوب میشود. تالار مرکزی ساری دارای سه سالن با مجموع ظرفیت ۹۴۶ نفر شامل سالن نمایش با ظرفیت ۶۰۱ نفر، سالن سینما با ۱۸۷ صندلی و سالن موسیقی با ۱۵۸ صندلی است که با تجهیزات به روزو حرفهای اجرا به زیرساختهای فرهنگی و هنری مازندران افزوده شد.
برای تکمیل این مجتمع که ساخت آن از سال ۱۳۸۶ آغاز شد با کمک و تزریق اعتبارات ۸۰ میلیارد تومانی این طرح نیز به بهره برداری رسید.
بهره برداری نخستین پایگاه امداد و نجات دریایی شمال کشور
همچنین با اعتبارات تخصیصی مصوبات سفر رییس جمهور به مازندران پروژه کوچک مقیاس اما با اهمیت و کاربردی جمعیت هلال احمر در استان به بهره برداری رسید و اخیرا نخستین پایگاه امداد و نجات دریایی شمال کشور با حضور رییس جمعیت هلال احمر کشور در بابلسر افتتاح شد.
در راستای تکمیل طرح های بر زمین مانده جمعیت هلال احمر مازندران این موارد با سرعت در حال انجام است و ودر حال حاضر پیشرفت ۹۰درصدی دارند.
مهمترین چالش ها در موضوع اجرای مصوبات سفر رییس جمهور در مازندران کُندی در تخصیص اعتبارات است که این موضوع با جدیت در ستاد ویژه مصوبات سفر در استان در حال پیگیری است تا سرعت تخصص اعتبارات آن افزایش یابد چرا که به لحاظ زیرساخت و فنی همه طرح های مصوب آمادگی اجرای کامل دارند.
برخی از مصوبات در حوزه وزارتخانه های مختلف به صورت کلی مطرح شد و در ستاد ویژه پیگیری مصوبات سفر پیگیری کردیم و بدنبال آن هستیم که طرح ها روشن شده است با همکاری معاونت ها و دستگاههای تخصصی و سازمان مدیریت میزان طرح های بر زمین مانده مشخص شده و تبادل موافقت نامه انجام شده است و پیگیری مسوولان استان برای تخصیص اعتبار اتمام آنها در حال انجام است.