احسان زهرهوندی روز دوشنبه با اعلام این مطلب به خبرنگار ایرنا افزود: این دفاتر یادبودآرامگاه فردوسی بازسازی شده و برای بازدید علاقه مندان در محل موزه فردوسی در محل آرامگاه این شاعر ملی در معرض دید عموم قرار دارد.
وی با بیان این که همچنین نسخه دیجیتالی این دفاتر در مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور موجود است اظهار کرد: محققان و پژوهشگران میتوانند از اطلاعات این دفاتر بهره مند شوند.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: با تلاش و همت اداره کل اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران مرکز شرق کشور تمامی صفحات دفاتر شامل بیش از ۱۱ هزار برگ دو رو و با کیفیت بالایی اسکن و دیجیتالی شده است.
زهره وندی افزود:با دیجیتالی شدن و ثبت این دفاتر یادبود فرصت مطالعه و تحقیق در مورد این نوشتههای فرهنگی و مردمی برای دانشجویان و پژوهشگران فراهم شده است.
آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی در سال ۱۳۳۷ در ۲۸ کیلومتری مشهد در محدوده شهر تاریخی توس با الهام از شیوههای معماری قبل از اسلام پس از یک سلسله تحولات با زیربنای ۹۴۵ مترمربع ساخته شد.طبقه زیرین آرامگاه دارای دیوار نگارههایی از فریدون صدیقی با مضمون هفت خان رستم و تصویری از شاهان ایران است که به شکوه این مکان افزوده است.