مختار اسفندیاری، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۰۰ درصد از عشایر ایل قشقایی از استانهای بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویراحمد به مناطق ییلاقی جنوب استان وارد شده اند و ۸۰ درصد از ایل بختیاری نیز به مناطق ییلاقی غرب استان کوچ کرده اند.
وی ادامه داد: با بارشهای مناسب در سال آبی اخیر (مهر ۱۴۰۱ تا کنون) وضعیت رویش علوفه در مراتع استان مطلوب است لذا مشکل چندانی برای تغذیه دام این قشر پرتلاش وجود ندارد.
مدیرکل امور عشایر اصفهان با اشاره به اینکه امسال ورود زودهنگام عشایر به استان به طور جدی ممنوع اعلام شده بود، گفت: ۲۵ تا ۳۰ اردیبهشت را به عنوان تقویم زمانی ورود عشایر به این استان و با هدف رشد علوفه و جلوگیری از فقر پوشش گیاهی در مراتع تعیین کردیم.
اسفندیاری خاطرنشان کرد: بر همین اساس کوچ زودهنگام کمتر دیده شد و تنها حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ خانوار عشایری ایل قشقایی زودتر از موعد اعلامی به مراتع استان وارد شدند.
وی تصریح کرد: با تلاش فرمانداریها و ادارات مرتبط در سالهای آینده میتوان انضباط در کوچ را هر چه بهتر حاکم کرد تا مراتع استان های مقصد عشایر از ورود زودهنگام دام آسیب نبینند.
به گزارش ایرنا،شمار عشایر استان اصفهان بالغ بر ۶۰ هزار نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار است، عشایر ایل بختیاری از خوزستان به شهرستانهای فریدونشهر، چادگان و فریدن در غرب اصفهان کوچ میکنند و عشایر ایل قشقایی از بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویراحمد رهسپار شهرستانهای سمیرم، دهاقان و شهرضا در جنوب استان میشوند، همچنین عشایر عرب جرقویه در شهرستان جرقویه در شرق اصفهان سکونت دارند.
۶.۳ میلیون هکتار از ۹.۷ میلیون هکتار منابع طبیعی استان اصفهان را مراتع تشکیل میدهد و حفظ و احیای این داشتههای با ارزش طبیعی، اهمیت زیادی دارد و همگان باید در باره آن احساس مسوولیت داشته باشند.
۵.۶ میلیون هکتار معادل ۸۹ درصد از مراتع این استان تراکم گیاهی و میزان علوفه کمی دارد و به اصطلاح فقیر است، تنها ۱۱ درصد از مراتع این استان از وضعیت نیمه متراکم و متراکم برخوردار است و علوفه و پوشش گیاهی قابل ملاحظهای در آن به چشم میخورد.
این استان حدود ۲.۲ میلیون واحد دامی دارد اما منابع طبیعی و مراتع استان تنها جوابگوی چرای ۱.۲ میلیون واحد دامی است، بنابراین یک میلیون واحد دامی مازاد، بار اضافه بر عرصههای طبیعی این خطه تحمیل میکند.