مختار اسفندیاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استانهای کهگیلویه و بویراحمد، فارس، بوشهر و خوزستان مقصد عشایر استان اصفهان است.
وی ادامه داد: عشایر استان بر اساس تقویم کوچ و مطابق با خواسته اداره کل منابع طبیعی به مناطق قشلاقی رفتند تا به این طریق، مراتع بهتر حفظ شود.
مدیرکل امور عشایر اصفهان خاطرنشان کرد: آبرسانی، سوخترسانی و توزیع آرد و علوفه در مسیر کوچ برای این قشر پرتلاش انجام شده است تا حضور آنان در مناطق قشلاقی با شرایط بهتری صورت گیرد.
اسفندیاری اضافه کرد: با توجه به اینکه وضعیت مراتع از لحاظ پوشش گیاهی چندان مناسب نیست، لذا توزیع علوفه برای استفاده دام عشایر تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
وی گفت: تیغزنی جاده های روستایی عشایری و بازگشایی مسیرهای مسدوده شده در ماه های گذشته برای تسهیل تردد آنها انجام شد.
به گزارش ایرنا، جمعیت عشایر استان اصفهان بالغ بر ۶۰ هزار نفر برآورد می شود، عشایر ایل بختیاری با آغاز فصل گرم سال از خوزستان به شهرستانهای فریدونشهر، چادگان و فریدن در غرب اصفهان کوچ میکنند و عشایر ایل قشقایی از بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویراحمد رهسپار شهرستانهای سمیرم، دهاقان و شهرضا در جنوب استان میشوند، همچنین عشایر عرب جرقویه در در شرق اصفهان سکونت دارند.
این استان حدود ۲.۲ میلیون واحد دامی دارد اما منابع طبیعی و مراتع استان تنها جوابگوی چرای ۱.۲ میلیون واحد دامی است بنابراین یک میلیون واحد دامی مازاد، بار اضافه بر عرصههای طبیعی این خطه تحمیل میکند.
نظر شما