به گزارش ایرنا از گاردین، بزرگترین مقصد تسلیحات انگلیسی در سال گذشته میلادی قطر بود که ۲.۷ میلیارد پوند سلاح از این کشور خرید کرد و ۵۴ درصد هم به کشورهایی همچون عربستان و ترکیه صادر شده است.
بر اساس این گزارش، قطر ۲.۴ میلیارد پوند یوروفایتر تایفون و تجهیزات مربوطه را از غول صنایع نظامی انگلیس موسوم به بیایئی سیستمز خریداری کرد که اولین محموله در ماه اوت گذشته، تحویل شد.
عربستان سعودی نیز که به طور سنتی مهمترین مشتری بریتانیاست، ۱.۱ میلیارد پوند تسلیحات از بریتانیا، شامل ۹۶۴ میلیون پوند موشک و اجزای مرتبط، خریداری کرد.
به نوشتته گاردین، اوکراین هم ۴۰۱ میلیون پوند سلاح از انگلیس دریافت کرد. البته بیشتر ۲.۳ میلیارد پوند تسلیحاتی که انگلیس در سال ۲۰۲۲ به جبهه کییف ارسال کرد، از ذخایر ارتش این کشور بود و بنابراین نیازی به مجوز صادرات نداشت.
بر اساس این گزارش، حجم مراودات تسلیحاتی انگلیس در سال ۲۰۲۲، یک رکورد بیسابقه از سال ۲۰۰۸ است که جمعآوری دادهها در این زمینه آغاز شد.
این رقم دو برابر سال ۲۰۲۱ میلادی است که مراودات تسلیحاتی انگلیس ۴.۱ میلیارد پوند گزارش شده است.
بالاترین رقم هم مربوط به سال ۲۰۱۵ است که انگلیس در پی بحران سوریه ۶.۹ میلیارد پوند سلاح صادر کرد.
البته به نوشته گاردین، سطح واقعی صادرات تسلیحات انگلیس به مراتب بیشتر از ارقام منتشر شده است زیرا بخش بزرگی از تسلیحات فروخته شده در چارچوب مجوزهای باز صادراتی، بحساب نمیآید.
«سام پرلو فریمن» پژوهشگر کارزار مخالف تجارت اسلحه (CAAT) در این باره به گاردین گفت که ارقام منتشر شده «نشان میدهد که صنعت تسلیحات بریتانیا با تائید دولت این کشور و برای مسلح کردن کشورهایی که گرفتار جنگ هستند، بصورت پرکار تلاش میکند.»