محمدعلی توسلیراد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد با توجه به افزایش دمای هوا در فصل تابستان و نیاز بیشتر به آب افزایش مییابد و سال گذشته ۱۷۰ هزار مترمکعب آب برای جامعه عشایری استان حمل شد.
وی گفت: با توجه به ادامه روند خشکسالیهای متوالی در سال جاری هم آبرسانی سیار به صورت ویژه به خصوص در فصل گرما در دستور کار اداره کل امور عشایر قرار گرفته و در ۲ ماه نخست امسال ۲۱ هزار مترمکعب آب توسط ۲۳ تانکر آبرسانی دولتی و پنج تانکر بخش خصوصی به مناطق عشایر حمل شده است.
معاون توسعه عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی تصریح کرد: همه تلاش ما آبرسانی به موقع و لازم به عشایر زحمتکش استان است تا در این شرایط خشکسالی دغدغهای در زمینه تامین آب شرب مصرفی خود همچنین آب مورد نیاز دامهایشان نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه سالانه به طور میانگین ۱۰ میلیارد تومان در زمینه آبرسانی سیار به عشایر هزینه میشود افزود: برای نگهدای آب در مناطق عشایری نیز نسبت به تامین ۳۰۰ تانکر فلزی ثابت و احداث ۱۲۰ حوض انبار و منبع ذخیره آب در ۵۰۰ منطقه عشایری استان اقدام کردهایم.
توسلیراد گفت: در راستای بهینهسازی آبرسانی سیار به عشایر، تمامی تانکرهای آبرسان این اداره کل مجهز به جی پی اس شدهاند همچنین نسبت به راهاندازی سامانه مدیریت آبرسانی به عشایر اقدام کردیم که عشایر از طریق پیامک درخواست تامین آب خود را به ادارات امور عشایر در شهرستانها اعلام میکنند و در کمترین بازه زمانی، نیاز آبی آنان رفع میشود.
وی ادامه داد: هر سال به صورت مستمر حفر و بهسازی چاههای مالداری، چشمه و قنوات و لولهگذاری برای تامین آب به عنوان اقدامات زیربنایی در محلات عشایری انجام میشود که در کاهش حجم آبرسانی سیار به عشایر تاثیرگذار است.
خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان و جمعیت ۸۰۰ هزار نفری، چهارمین استان عشایری کشور است و ۸۰ درصد عشایر استان در شهرستانهای مرزی زیرکوه، درمیان، سربیشه و نهبندان سکونت دارند.
تداوم خشکسالی و کاهش نزولات جوی، زندگی و تولید جامعه عشایری خراسان جنوبی را تحت تاثیر قرار داده و آنان را در زمینه تامین آب و علوفه مورد نیاز دام خود با مشکلاتی مواجه کرده است.