به گزارش ایرنا مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول در این آیین حفظ اراضی کشاورزی را امری حیاتی دانست و گفت: زمین مهمترین عامل کشاورزی است به همین دلیل حفظ زمین و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی اولویتی اساسی است.
بهروز قمرزاده افزود: تغییر کاربری اراضی کشاورزی در دزفول به یک معضل تبدیل شده است که با پیگیری انجام شده به منظور مقابله با این اقدام غیرقانونی، مجوز ایجاد یگان حفاظت از ارضی کشاورزی شهرستان دزفول از تهران صادر شد.
وی ادامه داد: اجرای طرحهای انتظامی با هدف صیانت از اراضی کشاورزی، بازدید و نظارت مستمر بر عملکرد واحدهای گشت و حفظ کاربری، دریافت گزارشهای مردمی سامانه ۱۳۱ و ارجاع به واحدهای گشت و پیگیری این گزارشها تا حصول نتیجه، تشکیل پرونده قضایی برای متخلفان و استفاده از ظرفیتهای مردمی از جمله مامویتهای یگان حفاظت اراضی کشاورزی است.
رکوردشکنی برداشت گندم در دزفول
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول با اشاره به رکوردشکنی برداشت گندم در خوزستان و دزفول گفت: برداشت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم در خوزستان و برداشت ۱۱۱ هزار تن گندم در شهرستان دزفول ثبت رکوردهای بینظیری است.
وی افزود: کل گندم تولید و خریداری شده جهاد کشاورزی دزفول در سال گذشته ۸۳ هزار تن بود که این آمار امسال به ۱۱۱ هزار تن تاکنون افزایش یافته است.
قمرزاده با بیبدیل دانستن نقش جهاد کشاورزی در تولید ادامه داد: بارشهای خوب، آموزشهای عمومی، کارهای پژوهشی مراکز تحقیقات کشاورزی و فعالیتهای ترویجی جهاد کشاورزی موجب شد تا دزفول موفق به رکوردشکنی در برداشت گندم شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول امنیت غذایی را مهمترین ماموریت جهاد کشاورزی دانست و ادامه داد: امنیت غذایی و تامین نان با کیفیت و در حجم مناسب از جمله وظایف مهمی است که توسط جهاد کشاورزی به صورت جدی در سطح ملی پیگیری میشود.
کلنگ زنی احداث بوستان چهار هکتاری شهدای جهاد کشاورزی
قمرزاده همچنین با اشار به آغاز احداث بوستان شهدای جهاد کشاورزی و منابع طبیعی در دزفول همزمان با چهارم خرداد افزود: کاشت یک میلیارد اصله نهاد در کشور هدف گذاری شده است که در این راستا بوستان چهار هکتاری شهدای جهادکشاورزی برای کاشت ۱۰ هزار اصله در دزفول کلنگ زنی شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول ادامه داد: سه هزار و ۶۰۰ شهید جهاد کشاورزی در کشور وجود دارد که به نیت این شهدا ۱۰ هزار اصله درخت در بوستان شهدای جهاد کشاورزی و منابع طبیعی در دزفول کاشته میشود.
شهرستان دزفول حدود پنج هزار هکتار باغ مرکبات دارد که ویلاسازی در این باغها به یکی از چالشهای بخش کشاورزی شهرستان تبدیل شده است.
قطعه بندی زمین های کشاورزی و تبدیل آنها به باغ ویلا در سالهای اخیر به عنوان یکی از معضلات حوزه کشاورزی در دزفول مطرح بوده است. افزون بر ۱۵ هزار باغ ویلا در شهرستان دزفول وجود دارد.
به گزارش ایرنا، به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت اما هرگز تسلیم نشد.
رژیم بعث عراق در مدت هشت سال جنگ، ۱۷۶ موشک غول پیکر «فراگ هفت و اسکاد» به شهر دزفول شلیک کرد.
هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع شهر فرو ریختند و آتش بارهای عراق با شلیک پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ نقاط مختلف شهر را هدف قرار داد اما با این همه خسارت، مردم دزفول با تقدیم ۲ هزار و ۶۰۰ شهید، چهار هزار جانباز، ۴۵۲ آزاده سرافراز و ۱۴۷ مفقود و جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی ایران جاودان ساخت.
به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی، به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد.
همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.
امسال برگزاری ۲۰۰ برنامه متنوع فرهنگی، هنری، ورزشی به مناسبت چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری - روز دزفول در این شهرستان تدارک دیده شده است. همچنین ۷۰ طرح عمرانی در زمینه درمانی، ورزش و گازرسانی به مناسبت این روز در دزفول افتتاح یا کلنگ زنی میشود.