زنجان – ایرنا - استاندار زنجان گفت: فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی را باید در روستاها تقویت کنیم تا این فرهنگ در استان نهادینه شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن افشارچی روز چهارشنبه در دیدار با قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی کشور افزود: حوادثی مثل سرما زدگی، آفت زدگی و دیگر حوادث طبیعی هر ساله اتفاق می افتد و این موضوع تهدیدی برای فعالیت های بخش کشاورزی است.

وی ادامه داد: نهادینه شدن بیمه محصولات کشاورزی تا حد قابل توجهی بخشی از زیان های این گونه اتفاقات را می تواند پوشش دهد.

استاندار زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم بهره گیری از فناوری های نوین در ارزیابی خسارت ها اشاره کرد و گفت: توسعه این فناوری ها نیازمند پشتکار و پیگیری است.

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی کشور نیز در این دیدار به بازدیدهای انجام شده از مزارع خسارت دیده شهرستان های ابهر و خرمدره در اثر سرمازدگی اشاره کرد و گفت: بخش قابل توجهی از مزارع و باغات در این مناطق در اثر سرمازدگی دچار خسارت شده اند و این بازدید نیز برای تهیه گزارش در جهت حل مشکل کشاورزان بود.

علیرضا آل‌امین افزود: خسارت سرمازدگی محصولات به کشاورزان دارای بیمه پرداخت می شود ولی تعداد زیادی از کشاورزان هم دارای بیمه محصولات نیستند که برای این افراد نیز قرار شد تا تصمیمی در کمیسیون کشاورزی مجلس برای اعطای تسهیلات کم بهره یا امهال تسهیلات به شرط بیمه محصولات گرفته شود.

وی در بخش دیگری از سخنان با بیان اینکه سال گذشته صندوق بیمه کشاورزی بیش از پنج هزار میلیارد تومان غرامت پرداخت کرد، گفت: بیمه کشاورزی تنها بیمه دولتی حامی بخش کشاورزی در کشور است.

آل‌امین گفت: دولت برای کشاورزان و پرداخت غرامت به خسارت دیدگان حمایت صد درصدی داشته و این حمایت ها ادامه دار است.

وی به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در ۲۳ استان کشور اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح در استان زنجان نیز موفق بوده و در ۴۳ درصد از زمین های کشاورزی استان اجرایی شده ولی لازم است این میزان افزایش پیدا کند.

آل‌امین افزود: در طرح جهش تولید در دیمزارها، کشاورزان برای بیمه محصول، نصف مبلغ را پرداخت می کنند و نصف دیگر هزینه بیمه را وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) بر عهده گرفته اند.

منبع: فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی