لندن- ایرنا- آمارهای رسمی نشان می‌دهد که جمعیت انگلیس تا سال ۲۰۲۵ میلادی از فرانسه که پرجمعیت‌ترین کشور اروپا بعد از آلمان بشمار می رود، برای نخستین بار در تاریخ انگلیس پیشی خواهد گرفت.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا، آمارها نشان می‌دهد که فاصله جمعیت میان انگلیس و فرانسه طی یک دهه گذشته رو به کاهش بوده، اما همچنان فرانسه جایگاه دومین کشور پرجمعیت اروپا را به خود اختصاص داده است.

نشریه «آی» در گزارشی نوشت اگر سطح مهاجرت به انگلیس در عرض دو سال آینده ثابت بماند، جمعیت این کشور از فرانسه پیشی خواهد گرفت. بر اساس این گزارش، شمار مهاجرت به این کشور طی سال گذشته به ۶۰۶ هزار نفر رسیده که درقیاس با سال قبل از آن ۱۰۲ هزار نفر افزایش نشان می‌دهد.

دولت لندن با توجه به افزایش آمار پناهجویان طی سال‌های اخیر، قوانین مهاجرتی سختگیرانه‌تری را به اجرا گذاشته است. با این حال کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که آمار ورود مهاجران به انگلیس طی سال‌های آینده به مرز ۸۰۰ هزار نفر در سال می‌رسد که رکورد تازه‌ای محسوب می‌شود.

ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در واکنش به آمارهای منتشر شده تصریح کرد که دولت به تلاش‌ها برای کاهش سطح مهاجرت به این کشور ادامه می‌دهد. وی در گفت‌ وگو با شبکه آی‌تی‌وی اظهار کرد: طرح جدید وزارت کشور برای محدود کردن صدور روادید به افراد تحت تکفل دانشجویان بزرگترین اقدامی است که تاکنون برای کاهش سطح مهاجرت اعلام شده است.

سوناک افزود: «آنچه طی چند سال گذشته شاهد بودیم این است که تعداد افراد تحت تکفل دانشجویان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. ما از این به بعد می‌گوئیم این مجوز دیگر صادر نخواهد شد.»

اما کارشناسان معتقدند که افزایش آمار پناهجویان به سرازیر شدن آوارگان اوکراینی و هنگ‌کنگی مرتبط است. «ماکسول مارلو» از مؤسسه آدام اسمیت به نشریه «آی» گفت: «آمار بی سابقه مهاجرت، بریتانیا را در مسیری قرار داده که تا سال ۲۰۲۵ از جمعیت فرانسه پیشی بگیرد.»

«جی لیندوپ» مدیر بخش مهاجرت بین‌المللی مرکز آمار ملی انگلیس هم اظهار کرد: مجموعه‌ای از رویدادهای بی‌سابقه جهانی در طول سال گذشته همراه با لغو محدودیت‌های کرونایی منجر به رکورد بی‌سابقه مهاجرت به انگلیس شد.

اما «جاناتان پورتس» عضو ارشد اندیشکده «انگلیس در اروپای متغیر» معتقد است که افزایش جمعیت می‌تواند آثار مثبتی برای کشور داشته است. وی گفت: دیدگاه من این است که افزایش جمعیت یک مشکل بشمار می‌رود اما این مشکل به اندازه کاهش جمعیت نیست. افزایش جمعیت یک مشکل است زیرا شما با ازدحام و تراکم جمعیت مواجه هستید اما کاهش جمعیت مشکل بسیار حادتری است، زیرا شما با روستاهای متروکه، جمعیت مسن و کارگران کم و مکان‌هایی که در آن هیچ بچه‌ای وجود ندارد مواجه هستید که مشکل بسیار بدتری است.

با این حال افکار عمومی و عامه مردم انگلیس که تحت فشار هزینه‌های سرسام‌آور زندگی روزگار دشواری را سپری می‌کنند، نگاه مثبتی به پناهجویان و مقوله مهاجرت ندارند.

نخست وزیر انگلیس ابتدای سال جاری وعده داد که آمار مهاجرت به این کشور را کاهش می‌دهد. دولت لندن تاکنون طرح‌های مختلفی را برای مقابله با مهاجرت به این کشور به اجرا گذاشته که نه تنها ناکارآمد بوده بلکه باعث تشدید فضای بیگانه‌هراسی و جرائم مرتبط با جرائم نژادپرستی شده است.

چندی پیش روزنامه گاردین در گزارشی تکان دهنده فاش کرد که چگونه انگلیس به عنوان یکی از کشورهای مدعی پرچمداری حقوق بشر، کودکان پناهنده را که از طریق کانال مانش به این کشور مهاجرت می کنند بزرگسال جا زده تا از کشور اخراج کند.